Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης εισάγει σχέδιο τετραμήνου για την υποβάθμιση του Covid-19 σε «ενδημική» νόσο

Μπανγκόκ -

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας αποκάλυψε ένα τετράμηνο σχέδιο για τη μετατόπιση της πανδημίας του Covid-19 σε «ενδημική» έως την 1η Ιουλίου και σχεδίασε τη σύσταση υποεπιτροπής για τη σύνταξη προληπτικών μέτρων.

Ο υπουργός Anutin Charnviralkul είπε στο Associated Press χθες, 9 Μαρτίου, μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Μεταδοτικών Ασθενειών ότι η επιτροπή είχε συμφωνήσει σε τέσσερις προτάσεις. Ένα από αυτά περιλαμβάνει την αρχή της διαχείρισης και των προληπτικών μέτρων για την υποστήριξη της στροφής του Covid-19 στην ενδημική νόσο.

Ο υπουργός είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ειδοποιηθεί για τη διαχείριση μέτρων σε διάφορες πτυχές, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών μέτρων, της εγχώριας επιτήρησης, των ερευνών ασθενειών, της διαχείρισης εμβολίων, της πρόληψης και των μέτρων ελέγχου ασθενειών. Τόνισε επίσης ότι αν και ο Covid-19 θα είναι ενδημικός, το κοινό πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί τα προληπτικά μέτρα για τη δημόσια υγεία.

Όταν ρωτήθηκε εάν το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης θα ακυρωθεί μόλις ο Covid-19 γίνει ενδημικός, ο Anutin προέτρεψε το κοινό να μην ανησυχεί για το διάταγμα καθώς δεν εφαρμόστηκε για να καταστείλει οποιαδήποτε πολιτική διαμαρτυρία αλλά μόνο για να βοηθήσει στη διαχείριση της κατάστασης της πανδημίας. Ωστόσο, δεν απάντησε ευθέως στην ερώτηση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Ο Μόνιμος Γραμματέας Δρ. Kiatipoom Wongrachit αποκάλυψε το τετράμηνο σχέδιο δράσης του υπουργείου για τη μετάβαση του Covid-19 προς μια ενδημική προσέγγιση που ονομάζεται «3 συν 1» (4 στάδια) ως εξής:

Φάση 1: Μάχη (12 Μαρτίου – αρχές Απριλίου) Ο αριθμός των καθημερινών λοιμώξεων πρέπει να είναι υπό έλεγχο και να μην είναι μεγαλύτερος από τον τρέχοντα αριθμό. Θα εφαρμοστούν διάφορα μέτρα για τη μείωση της επιδημίας και της σοβαρότητας. Θα μειωθεί επίσης η υποχρεωτική περίοδος καραντίνας.

Φάση 2: Οροπέδιο (Απρίλιος – Μάιος) Ήταν η περίοδος διατήρησης του σταθερού επιπέδου των καθημερινών λοιμώξεων μέχρι να μειωθεί σταδιακά.

Φάση 3: Πτώση (Τέλη Μαΐου – 30 Ιουνίου). Ο αριθμός των μολύνσεων πρέπει να μειωθεί σε 1,000 έως 2,000 περιπτώσεις και

Φάση 4 (Συν 1): Μεταπανδημία (Ιούλιος 2022 και μετά). Η πανδημία του Covid-19 θα μετατοπιστεί από την πανδημία σε μια ενδημική ασθένεια.

ΦΩΤΟ: INN News

«Όλα τα σχέδια δράσης θα πρέπει να εφαρμοστούν εντός τεσσάρων μηνών υπό την επίβλεψη μιας υποεπιτροπής ελέγχου ασθενειών. Περίπου εννέα πρόσθετοι κανονισμοί χρειάστηκε επίσης να τροποποιηθούν για να υποστηρίξουν την αλλαγή, αναφέροντας την κοινωνική προσαρμογή, τις κατευθυντήριες γραμμές και τα πρότυπα που έπρεπε να περιμένουμε για περισσότερες λεπτομέρειες», είπε ο Δρ Kiatpoom.

Ο Δρ Opas Karnkawinpong, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων (DDC), πρόσθεσε ότι για να προσεγγίσουμε την ενδημική, το ποσοστό θνησιμότητας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 στις 1,000 περιπτώσεις ή το 0.1 τοις εκατό. Όμως, τώρα ήμασταν στο 0.19-0.2 τοις εκατό, άρα δεν είχε φτάσει ακόμη στον στόχο. Η πλειονότητα των θανάτων ήταν η ομάδα κινδύνου 608 (ηλικιωμένοι/ ασθενείς με προβλήματα υγείας/ έγκυες γυναίκες) που πρέπει να μειωθεί στο 0.1% ή στο μισό.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.