Ο επιβάτης ταχύπλοου στο θανατηφόρο περιστατικό «Dtangmo» παραδέχεται ότι προκάλεσε έναν τυχαίο ναυάγιο του σκάφους που οδήγησε στον θάνατο της ηθοποιού από πνιγμό

Μπανγκόκ -

Η Paiboon “Robert†Trikanjananun, ένας από τους επιβάτες ταχύπλοου που ήταν παρόντες στον θάνατο της διάσημης Ταϊλανδέζικης ηθοποιού Nida "Dtangmo" Patcharawirapong, 37 ετών, (το παρατσούκλι της σημαίνει καρπούζι στα αγγλικά) φέρεται να παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι έκανε το σκάφος να λυγίσει ενώ ήταν προσωρινά προσπαθώντας να οδηγήσει, πετώντας την Dtangmo στη θάλασσα μέχρι θανάτου.

Ο Robert δεν είχε εμπειρία στην οδήγηση ταχύπλοου, σύμφωνα με τη δική του δήλωση, ωστόσο του δόθηκε άδεια από τον οδηγό του ταχύπλοου να κατευθύνει προσωρινά το σκάφος.

Ο υποστράτηγος της αστυνομίας Udon Yomcharoen, αναπληρωτής επίτροπος της Επαρχιακής Αστυνομικής Περιφέρειας 1, δήλωσε στον Τύπο χθες, 8 Μαρτίου, ότι η μαρτυρία του Robert αποκάλυψε ότι δεν ήξερε ακριβώς πώς να οδηγεί ταχύπλοο αλλά ήθελε να το δοκιμάσει την ώρα του το περιστατικό, 24 Φεβρουαρίου.

Η ανίκανη οδήγηση με ταχύτητα οκτώ κόμβων είχε ως αποτέλεσμα μια ξαφνική δύσκολη θέση ενώ ο Dtangmo φέρεται να σηκωνόταν από το πίσω μέρος του βάρκα, με αποτέλεσμα να πέσει αμέσως στον ποταμό Chao Praya.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Όλοι οι συνοδοί του ταχύπλοου ομολόγησαν επίσης ότι έπιναν αλκοολούχα ποτά στο σκάφος και ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Δεν το ανέφεραν αρχικά στους αξιωματούχους και πέταξαν όλα τα ποτήρια επειδή φοβήθηκαν μην τους χρεώσουν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με δήλωσή τους στην αστυνομία.

Δικανικός εξέταση για να αναζητηθεί η αιτία μιας βαθιάς κοπής στα αριστερά του Dtangmo ο μηρός γινόταν από τις ιατροδικαστικές ομάδες του Chulalongkorn και του Ramathibodi Hospital. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί σε περίπου μια εβδομάδα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κατηγορίες εναντίον των επιβατών, εάν υπάρχουν.

Ο υποστράτηγος της αστυνομίας Yingyot Thepchamnong, εκπρόσωπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, πρόσθεσε ότι τα στοιχεία που συλλέγονται αυτή τη στιγμή είχε δηλώσει ότι η υπόθεση ήταν πιθανό να οδηγήσει σε κατηγορίες για πρόκληση θανάτου από αμέλεια. Αλλά τα στοιχεία δεν υπέδειξε φόνο ούτε φαίνεται να εμπλέκονται παράνομα ναρκωτικά μεταξύ του οδηγού ή των επιβατών του ταχύπλοου. Ως εκ τούτου, δεν είχαν υποβληθεί ακόμη περαιτέρω καταγγελίες.

Δεν ήταν σαφές, σημειώνει το TPN μέσα ενημέρωσης, εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες για αντικρουόμενες δηλώσεις που κατέληξαν να είναι λανθασμένες σε προηγούμενες αστυνομικές συνεντεύξεις των επιβατών. Η υπόθεση έχει γοητεύσει τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αν και έχει προβληθεί και συζητηθεί λιγότερο στα αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.