Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης στοχεύει να προσελκύσει 10 εκατομμύρια ξένους τουρίστες το 2022, με κορυφαίο επίκεντρο την Ινδία

Εθνική -

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) στοχεύει να προσελκύσει 10 εκατομμύρια ξένους τουρίστες, κυρίως από χώρες της ASEAN, το 2022 για να αναζωογονήσει τις παγκόσμιες και εγχώριες τουριστικές βιομηχανίες.

Οι τουρίστες από τις χώρες της ASEAN έχουν γίνει πλέον η κύρια ομάδα-στόχος στην Ταϊλάνδη, καθώς οι Κινέζοι τουρίστες, οι οποίοι ήταν πάντα μια σημαντική ομάδα δυνητικού τουρισμού της Ταϊλάνδης, είχαν μειωθεί δραστικά καθώς η κινεζική κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στην πολιτική της «Μηδενικής Covid», κλείνοντας τα διεθνή σύνορα και απαγορεύοντας στους ανθρώπους της να ταξιδεύουν στο εξωτερικό με τουριστικές ομάδες, ένας δημοφιλής τρόπος ταξιδιού. Απαιτούνται μακρά καραντίνα για να επιστρέψετε στην Κίνα.

Ο Tanes Petsuwan, Αναπληρωτής Κυβερνήτης για το Διεθνές Μάρκετινγκ της Ασίας και του Νότιου Ειρηνικού, δήλωσε ότι η TAT είχε θέσει στόχο για έναν αριθμό τουριστών στη «βραχυπρόθεσμη αγορά» (κυρίως κοντινές χώρες που ταξιδεύουν γενικά για σύντομα ταξίδια με σύντομους χρόνους πτήσης) περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι. Από τους οποίους, ο μεγαλύτερος, με 1.5 εκατομμύριο, θα ήταν Ινδοί τουρίστες μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της «Φούσκας αεροπορικών ταξιδιών Ταϊλάνδης-Ινδίας». Περίπου 12 αεροπορικές εταιρείες είχαν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στην κυβερνητική εκστρατεία. Σύμφωνα με την ΤΑΤ, υπολογίστηκε ότι ο συντελεστής φόρτωσης επιβατών θα ήταν κατά μέσο όρο 70%.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Η δεύτερη ομάδα ήταν Αυστραλοί τουρίστες που θα ήταν περίπου 200,000 άτομα. Επί του παρόντος, ήταν διαθέσιμες πτήσεις από την Thai Airways και την Qantas. Επιπλέον, οι αυστραλιανές αρχές είχαν προσαρμόσει τα προληπτικά μέτρα τους, επιτρέποντας στους αφίξεις να εισέρχονται στη χώρα χωρίς υποχρεωτική καραντίνα. Είχε αναφερθεί ότι οι προκαταβολικές κρατήσεις για πτήσεις από την Αυστραλία προς την Ταϊλάνδη κατά την περίοδο του Πάσχα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους είχαν ήδη φτάσει το 80%.

Η τρίτη ομάδα ήταν τουρίστες της ASEAN, με 800,000 άτομα, που η ΤΑΤ είχε ήδη προτείνει συνεργασία με περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες. Από την Τετάρτη, η TAT και η Thai Vietjet Airline υπέγραψαν επιστολή προθέσεων (LOI), με ισχύ για ένα έτος, για να σχεδιάσουν από κοινού στρατηγικές μάρκετινγκ και δραστηριότητες για την προώθηση των τουριστικών εμπειριών στην αγορά ASEAN, προκειμένου να τονώσουν τα εγχώρια ταξίδια στην Ταϊλάνδη και να αυξήσουν τις δυνατότητες τουρίστες από το Βιετνάμ και την Καμπότζη.

Οι στρατηγικές ή τα έργα «κοινής προώθησης» μπορεί να περιλαμβάνουν ένα πακέτο αεροπορικού εισιτηρίου για Ταϊλάνδη με δωρεάν απεριόριστες πτήσεις εσωτερικού στην Ταϊλάνδη εντός ενός μηνός για τουρίστες από το Βιετνάμ και ένα πακέτο αεροπορικού εισιτηρίου για Ταϊλάνδη με δωρεάν πακέτο ελέγχου υγείας για τόνωση η αγορά ιατρικού τουρισμού μεταξύ των τουριστών της Καμπότζης. Οι πωλήσεις θα ξεκινούσαν τον Μάρτιο, στοχεύοντας σε συνολικές πωλήσεις 20,000 πακέτων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Επιπλέον, η TAT ετοιμαζόταν να συνεργαστεί με την «Thai AirAsia» για να στοχεύσει στην αγορά ASEAN μετά την επιστροφή των δρομολογίων διεθνών πτήσεων από την Ταϊλάνδη προς το Βιετνάμ, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη που θα ξεκινούσαν τον Μάρτιο, καθώς και πτήσεις προς την Καμπότζη που είχαν ήδη ξεκινήσει από τα τέλη του περασμένου έτους.

Ο Tanes δήλωσε επίσης ότι η Ταϊλάνδη μπορεί να κερδίσει περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό από Μαλαισιανούς τουρίστες αφού ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ismail Sabri Yaakob πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ταϊλάνδη και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Prayut Chan-O'Cha. Στην επίσημη συνάντηση συζητήθηκε επίσης μια συμφωνία για την έναρξη μιας «Ταξιδιωτικής Φούσκας» για την ανταλλαγή τουριστών από τις δύο χώρες χωρίς υποχρεωτική καραντίνα, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο.

«Ως εκ τούτου, οι αεροπορικές εταιρείες έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη του αρχικού μας στόχου για την προσέλκυση 1.5 εκατομμυρίου τουριστών από την ASEAN, την Ινδία και την Αυστραλία», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα 3.5 εκατομμύρια, το TAT στόχευε στις αγορές της Ανατολικής Ασίας, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία. Οι αρχές θα παρακολουθούσαν την κατάσταση στην Ιαπωνία για να δουν εάν υπήρχε εισροή τουριστών κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εβδομάδας από τα τέλη Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου ή όχι αφού η κυβέρνησή της ανακοίνωσε ότι οι Ιάπωνες που επιστρέφουν στη χώρα δεν χρειάζονται υποχρεωτική καραντίνα .

Όσον αφορά την Κίνα, οι αρχές ήλπιζαν να δουν τη νέα στάση της κινεζικής κυβέρνησης στο σταδιακό άνοιγμα της χώρας – ξεκινώντας από επαρχίες που είναι σε θέση να ελέγξουν το ξέσπασμα, όπως η Γιουνάν, το Γκουανγκντόνγκ και το Σετσουάν – και επιτρέποντας στους πολίτες της να ταξιδεύουν στο εξωτερικό στην μέσα του έτους ή το τρίτο τρίμηνο και μετά. Ωστόσο, πολλοί στην TAT έχουν παραδεχτεί ιδιωτικά ότι είναι απίθανο η Κίνα να μπορέσει να επιστρέψει σε ισχύ μέχρι το 2023.

Ο Τάνες κατέληξε: «Αυτή τη στιγμή εφαρμόστηκε καραντίνα για 14-21 ημέρες για όλους τους Κινέζους που επέστρεψαν στη χώρα. Η ΤΑΤ ήλπιζε ότι το δεύτερο τρίμηνο, θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε περισσότερους Κινέζους τουρίστες και η χώρα θα χαλαρώσει σταδιακά τα μέτρα της σε ορισμένες περιοχές/επαρχίες. Η καραντίνα δύο-τριών εβδομάδων κατά την άφιξή τους στο σπίτι ήταν ο μεγαλύτερος αρνητικός παράγοντας για τους Κινέζους τουρίστες αυτή τη στιγμή».

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.