Καθώς η Ταϊλάνδη συνεχίζει να προσαρμόζεται στη «ζωή με τον Covid», η εθνική τηλεφωνική γραμμή Covid-19 κατακλύζεται από ρεκόρ καθημερινών τηλεφωνικών κλήσεων από ανησυχημένους Ταϊλανδούς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Εθνική -

Ο συνολικός αριθμός εισερχόμενων κλήσεων στην εθνική τηλεφωνική γραμμή της Ταϊλάνδης Covid-19, 1330, έχει ξεπεράσει τις 70,000 την ημέρα, υπερβαίνοντας τις δυνατότητες του συστήματος, αποκάλυψε σήμερα, 3 Μαρτίου, το Εθνικό Γραφείο Ασφάλειας Υγείας (NHSO).

Σύμφωνα με τα αρχεία της τηλεφωνικής γραμμής του NHSO μεταξύ 21 Φεβρουαρίου και 1ης Μαρτίου, ο αριθμός των καθημερινών εισερχόμενων κλήσεων ήταν περίπου 40,000-70,000 κλήσεις, ενώ τα μη φωνητικά κανάλια ή οι διαδικτυακές πλατφόρμες (όπως το Line και το Facebook) είχαν φτάσει σε περισσότερα από 9,000 μηνύματα λόγω περισσότερων από 20,000 νέα αναφερόμενα κρούσματα την ημέρα.

Οι αυξημένες κλήσεις ήρθαν καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα σε όλη τη χώρα, παρά τον εθνικό μέσο όρο του 95% από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί ή ήπιοι, και σε επαρχίες υψηλής εμβολιασμού, όπως το Chonburi, πάνω από 99%.  Οι κλήσεις έχουν αυξηθεί καθώς τα νοσοκομεία και οι γιατροί ζητούν όλο και περισσότερο από όσους δεν έχουν συμπτώματα να μείνουν στο σπίτι, να απομονωθούν και να ξεκουραστούν και να προσπαθήσουν να τους πείσουν ότι, με την Omicron, ο Covid είναι ήπιος ή λιγότερο για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Ωστόσο, πολλοί Ταϊλανδοί συνεχίζουν να κατακλύζουν τις τηλεφωνικές γραμμές όταν βγαίνουν θετικοί στα τεστ Covid-19 στο σπίτι ή θέλουν να «πιέσουν» να τους δοθεί νοσοκομειακή περίθαλψη ή περαιτέρω φροντίδα, ακόμη και όταν οι γιατροί λένε ότι δεν χρειάζεται.

Αυτό έρχεται καθώς το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, ή CCSA, προσπαθεί να «αλλάξει τη νοοτροπία των ανθρώπων» σχετικά με τον Covid-19 και να καθησυχάσει το κοινό ότι, για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν είναι επείγουσα κατάσταση που απαιτεί νοσοκομεία ή γιατρούς. Αυτό, σύμφωνα με την CCSA, ήταν ένας αγώνας, ειδικά σε αγροτικές επαρχίες και περιοχές που μέχρι πρόσφατα είχαν λίγα έως σχεδόν καθόλου κρούσματα Covid-19 και επειδή πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να συγχέουν το πιο σοβαρό στέλεχος Delta με το τρέχον Το στέλεχος Omicron που κυριαρχεί στη χώρα.

Την 1η Μαρτίου, ο αριθμός των εισερχόμενων κλήσεων έφτασε τον υψηλότερο όγκο έως και 70,300 κλήσεις και περισσότερα από 12,000 μηνύματα σε απευθείας κανάλια χωρίς φωνή. Αυτό συνέπεσε με τις αλλαγές στα νοσοκομεία που έλαβαν οδηγίες να κατευθύνουν τους ανθρώπους σε αυτο-απομόνωση στο σπίτι στις περισσότερες περιοχές, εάν οι μολυσμένοι δεν παρουσιάζουν ή έχουν ήπια συμπτώματα, με πολλούς ανθρώπους να φέρονται να εξακολουθούν να «ανησυχούν». Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι απλώς είχαν μπερδευτεί σχετικά με το τι να κάνουν εάν βγουν θετικοί στον ιό και προσπαθούσαν να «κάνουν το σωστό» αναφέροντας ένα θετικό κρούσμα.

Ο γενικός γραμματέας του NHSO, Δρ. Τζαντέτ Ταματάτ-Αρε, είπε στο Associated Press ότι υπήρχαν περισσότεροι από 400 εθελοντές που ήταν εγκατεστημένοι και εργάζονταν ακούραστα για να απαντήσουν στις κλήσεις της ανοιχτής γραμμής. Ωστόσο, ο αριθμός των κλήσεων έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες των αξιωματικών και του συστήματος να τις υποστηρίξει όλες.

ΦΩΤΟ: BMA Health

Ο Δρ Jadet είπε ότι το NHSO προσπαθούσε να λύσει το πρόβλημα κινητοποιώντας περισσότερους εθελοντές και αξιωματούχους από σχετικούς οργανισμούς για να βοηθήσουν στην απάντηση τηλεφωνημάτων. Η Total Access Communication Public Company Limited ή η DTAC είχε προσφέρει κάρτες sim και τα στελέχη τους για να βοηθήσουν στην απάντηση ερωτήσεων και στη λήψη ζητημάτων από άτομα που έχουν μολυνθεί με Covid-19 στον επίσημο λογαριασμό LINE του NHSO.

«Το προσωπικό της τηλεφωνικής γραμμής 1330 του NHSO και όλοι οι εθελοντές ήταν πρόθυμοι να παράσχουν βοήθεια σε όλους όσους επικοινωνούσαν μαζί μας. Ωστόσο, με μεγάλο αριθμό κλήσεων, οι τελευταίες είχαν φτάσει τις 70,000 κλήσεις την ημέρα, έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε σε όλους τους καλούντες και τα άτομα που επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών καναλιών. Το NHSO θα προσπαθήσει να επιλύσει αυτό το ζήτημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του NHSO.

Μέχρι σήμερα, ένας αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19 σε εθνικό επίπεδο έχει φτάσει τα 23,618 κρούσματα, συγκεντρώνοντας συνολικά 734,727 κρούσματα από την 1η Ιανουαρίου ή το κύμα της παραλλαγής Omicron.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.