Δεκάδες ηγέτες της τουριστικής βιομηχανίας στην Ταϊλάνδη προτρέπουν την κυβέρνηση να ακυρώσει αμέσως τα σχέδια «Thailand Pass» και «Test & Go», ευθυγραμμισμένα με ταξιδιωτικά μέτρα πολλών άλλων χωρών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Μπανγκόκ -

Κορυφαίοι επιχειρηματίες στην ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία συμφώνησαν αμοιβαία σε μια μεγάλη σύνοδο κορυφής για τον τουρισμό χθες ότι η άμεση ακύρωση των προγραμμάτων «Thailand Pass» και «Test & Go» ήταν κρίσιμη προκειμένου να ανακάμψει η τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης με άλματα και όρια και σε ευθυγράμμιση με τους ταξιδιωτικούς κανόνες πολλών άλλων χωρών.

Οι ξενοδόχοι και οι εκπρόσωποι του τουρισμού έκαναν τις δηλώσεις τους κατά τη διάρκεια του «Thailand Tourism Leadership Summit 2022» χθες, 1η Μαρτίου, προτείνοντας τη μείωση των υπερβολικών προληπτικών διαδικασιών και να κάνουν το ταξίδι στην Ταϊλάνδη όσο το δυνατόν απλούστερο, όπως η παρουσίαση μόνο πιστοποιητικού εμβολιασμού και RT-PCR αρνητικά αποτελέσματα από τη χώρα προέλευσης. Οι ηγέτες του κλάδου είπαν ότι τυχόν δοκιμές κατά την άφιξη, υποχρεωτική διαμονή σε ξενοδοχεία SHA++, επιπλέον ασφάλιση, παρακολούθηση εφαρμογών και επιπλέον γραφειοκρατία αποθαρρύνουν τον τουρισμό. Επιπλέον, υπήρχε ακόμα γνήσια ανησυχία από πολλούς τουρίστες για το τι θα συμβεί εάν βγουν θετικοί στην Ταϊλάνδη και φόβος πιθανής απομόνωσης ή καραντίνας που αποθαρρύνει τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της Minor International, William Heinecke, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα πρέπει να ακυρώσει αμέσως το Test & Go προκειμένου να «ανοίξει πλήρως τη χώρα». Άλλες συνθήκες που εμπόδιζαν διεθνείς ταξιδιώτες από το ταξίδι θα πρέπει επίσης να εξαλειφθούν, όπως μια δοκιμή RT-PCR κατά την άφιξη στη χώρα κατά την άφιξη στην Ταϊλάνδη, καθώς κοστίζει περισσότερο από τα έξοδα ταξιδιού για άτομα από κοντινές χώρες σε πολλές περιπτώσεις και προκαλεί φόβο για πιθανή απομόνωση και καραντίνα εάν είναι θετικό.

«Ο εμβολιασμός είναι βασικός, και το ίδιο είναι και η απόφαση για το αν ο Covid-19 θα γίνει ενδημικός και θα τον αντιμετωπίσουμε όπως αντιμετωπίζουμε το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη-χωρίς περιορισμούς, παρακολούθηση, ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων κ.λπ. Τώρα πολλοί υποψήφιοι τουρίστες έχουν ορίσει Το βλέμμα στην Ταϊλάνδη, αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να δυσκολεύει το ταξίδι, παρά το γεγονός ότι ο Covid-19 είναι ευρέως διαδεδομένος στη χώρα και αυτά τα μέτρα εισόδου κάνουν πολύ λίγα. Νομίζω ότι η Ταϊλάνδη δεν χρειάζεται να ανταγωνιστεί πολλές άλλες χώρες για να προσελκύσει τουρισμό, αλλά ανταγωνίζεται μόνο τα κυβερνητικά μέτρα που εξακολουθούν να αποτρέπουν τους ανθρώπους», είπε ο Πρόεδρος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Όσον αφορά τον στόχο της κυβέρνησης να προσελκύσει περίπου 10 εκατομμύρια ξένους τουρίστες το 2022, οι ξενοδόχοι συμφώνησαν ότι εάν το σύστημα Test & Go εξακολουθούσε να εφαρμόζεται, η χώρα θα δεχόταν μόνο το 10 τοις εκατό από το σύνολο των 40 εκατομμυρίων ξένων τουριστών το 2019, με μόνο 4 εκατομμύρια Ανθρωποι. Επιπλέον, η πολιτική σύγκρουση «Ρωσίας-Ουκρανίας» επηρέασε επίσης την τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης και τον αριθμό των διεθνών επισκεπτών, καθιστώντας τον στόχο της κυβέρνησης ακόμη πιο αδύνατο. Λόγω αυτού που επηρεάζει τη ρωσική τουριστική αγορά, μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Ταϊλάνδης, οι ηγέτες του τουρισμού και των επιχειρήσεων είπαν ότι υπάρχει απόλυτη αίσθηση επείγουσας ανάγκης να ακυρωθεί αμέσως το Test and Go και το Thailand Pass και να διευκολυνθεί η δυνατότητα των ατόμων να ταξιδεύουν από και προς την Ταϊλάνδη.

Ο Stephan Auweele, επικεφαλής της Asset World Corporation (AWC), πρόσθεσε περαιτέρω σχετικά με το θέμα της κατάστασης στη Ρωσία και την Ουκρανία ότι είχε επηρεάσει επίσης τις διεθνείς πτήσεις, καθώς οι περισσότερες πτήσεις έπρεπε να αλλάξουν δρομολόγιο, το οποίο χρειάστηκε τουλάχιστον 1-2 ώρες περισσότερο από το συνηθισμένο. , δυσκολεύοντας τους ξένους τουρίστες να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη. Οι Ρώσοι τουρίστες πρέπει επίσης τώρα να αντιμετωπίσουν οικονομικές κυρώσεις που περιορίζουν την ικανότητά τους να πληρώνουν για υπηρεσίες.

Η Marisa Sukosol Nunbhakdi της Ταϊλανδικής Ένωσης Ξενοδόχων (THA) ανέφερε επίσης ότι μετά τα τελευταία δύο χρόνια, η τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης έχασε σχεδόν 5 τρισεκατομμύρια μπατ από την ευκαιρία να δημιουργήσει τουριστικό εισόδημα από την κρίση του Covid-19. επισημαίνοντας ότι μέρη όπως οι Μαλδίβες, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία και άλλες χώρες είχαν ανακτήσει πλήρως τις τουριστικές τους βιομηχανίες και μάλιστα τις είχαν αναπτύξει, παρά τον Covid, λόγω των χαλαρών ταξιδιωτικών κανόνων και περιορισμών.

«Η υψηλή περίοδος του τέταρτου τριμήνου φέτος μπορεί να γίνει τόσο καλή όσο η ίδια χρονική περίοδος των προηγούμενων ετών, κάτι που θα μπορούσε να είναι το καλύτερο σενάριο εάν όλες οι χώρες ανακήρυξαν τον Covid-19 ως «ενδημική ασθένεια» και ήταν σε θέση να έλεγχο της εστίας τόσο στη χώρα προέλευσης όσο και στη χώρα προορισμού. Σχεδόν όλοι οι περιορισμοί στα ταξίδια θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2019 σε αυτό το σημείο και όλοι οι επιχειρηματικοί κλάδοι, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της νυχτερινής ζωής και της ψυχαγωγίας, θα πρέπει να αποκατασταθούν πλήρως στο φυσιολογικό για να προσελκύσουν τουρίστες." αυτή πρόσθεσε.

Οι εξέχοντες ηγέτες των επιχειρήσεων και του τουρισμού σχεδίαζαν να συνεχίσουν να «σπρώχνουν» το ζήτημα με την Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης, την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και αρμόδιους φορείς, δηλώνοντας ότι δεν υπήρχε «κανένας συμβιβασμός» για την άρση του Thailand Pass and Test and Go το συντομότερο δυνατό. και ότι οι ηγέτες των επιχειρήσεων, ακόμη και οι ανταγωνιστές, ήταν ενωμένοι για τον τερματισμό των περιορισμών και την αποκατάσταση του τουρισμού.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.