Περισσότεροι από 70 Ουκρανοί και Ρώσοι πραγματοποιούν πολεμική διαμαρτυρία Ρωσίας-Ουκρανίας στο Πουκέτ σήμερα το πρωί

Πουκέτ -

Δεκάδες Ουκρανοί και Ρώσοι τουρίστες στο Πουκέτ πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ζητώντας ειρήνη και τον άμεσο τερματισμό της πολιτικής σύγκρουσης στην Πατόνγκ σήμερα, 2 Μαρτίου.

Περίπου 70 κάτοικοι και ταξιδιώτες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Ρώσων υπηκόων και μερικών Ταϊλανδών, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Kathu γύρω στις 11:00 π.μ. για να οργανώσουν συμβολικές δραστηριότητες κρατώντας πανό και μηνύματα και υψώνοντας ουκρανικές σημαίες για να παροτρύνουν τον Ρώσο Πρόεδρο να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ζητούν περισσότερη βοήθεια από τους συμμάχους της Ουκρανίας.

Η κυρία Druzhenets, μια 25χρονη τουρίστρια από το Κίεβο, είπε στους τοπικούς δημοσιογράφους ότι σχεδίαζε να επισκεφθεί το Πουκέτ για περίπου δύο μήνες. Ωστόσο, η ρωσική εισβολή κηρύχθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί, γεγονός που της είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για τους συγγενείς και την οικογένειά της στη γενέτειρά της. Ως εκ τούτου, ήθελε να επιστρέψει στο Κίεβο το συντομότερο δυνατό, αλλά οι πτήσεις και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ήταν ένα πιθανό εμπόδιο. Είπε επίσης ότι δεν περίμενε ποτέ την εισβολή ή τον πόλεμο και ευχήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος να σταματήσει να επιτίθεται στην Ουκρανία.

Η υπήκοος της Ουκρανίας κα Γκοντσάροβα, η οποία ηγήθηκε της διαδήλωσης, είπε ότι η σημερινή συγκέντρωση δεν ήταν η πρώτη φορά που οι κάτοικοι έκαναν διαμαρτυρία για τη σύγκρουση, με προηγούμενη διαμαρτυρία, αν και με λιγότερους ανθρώπους, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ουκρανοί και Ρώσοι τουρίστες που βγήκαν για να καλέσουν το κίνημα ενάντια στον πόλεμο και τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είχαν μόνο τον ίδιο σκοπό ότι δεν ήθελαν να γίνει πόλεμος, καθώς πολλοί αθώοι άνθρωποι είχαν ήδη πεθάνει και υπήρχαν πολλοί ζημιών στην Ουκρανία.

Η κ. Goncharova αποκάλυψε επίσης ότι περισσότεροι από 500 Ουκρανοί βρίσκονταν αυτή τη στιγμή στο Πουκέτ και όλοι ήθελαν να επιστρέψουν στην Ουκρανία επειδή ανησυχούσαν για τις οικογένειές τους, αλλά φοβούνταν επίσης την επιδείνωση της κατάστασης εάν επέστρεφαν. Δήλωσε επίσης ότι το κίνημα διαμαρτυρίας στο Πουκέτ ήταν πιθανό να συνεχίσει να δείχνει ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι πραγματικά αδέρφια και δεν υπήρχε καμία σύγκρουση ή μίσος μεταξύ των δύο εθνικοτήτων με κανέναν τρόπο.

Η ειρηνική συγκέντρωση διοργανώθηκε για περίπου 30 λεπτά υπό την επιτήρηση της αστυνομίας του Πουκέτ και των σχετικών αξιωματούχων.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.