Ουκρανοί υπήκοοι και υποστηρικτές διοργανώνουν ειρηνικές συγκεντρώσεις στην Ταϊλάνδη για να απαιτήσουν τον τερματισμό του πολέμου και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

ΦΩΤΟ: Naewna

Εθνική -

Ομάδες Ουκρανών υπηκόων στην Ταϊλάνδη και υποστηρικτές του διοργάνωσαν ειρηνικές συγκεντρώσεις στη Μπανγκόκ και το Πουκέτ αυτό το Σαββατοκύριακο για να καλέσουν για ειρήνη και να τερματίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η συγκέντρωση και η πορεία στην Μπανγκόκ ξεκίνησε από το πάρκο Lumphini προς το πάρκο Benjakiti γύρω στις 4:00. σήμερα, 27 Φεβρουαρίου, με επικεφαλής τον υπέρ της δημοκρατίας ακτιβιστή Somyot Prueksakasemsuk.

ΦΩΤΟ: Naewna

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία. Εθεάθησαν να κρατούν σημαίες της Ουκρανίας και πανό που υποστηρίζουν την ειρήνη/αντιπολεμικό και ζωγραφίζουν τις μάσκες τους με ουκρανικές σημαίες. Έψαλλαν «Σταματήστε τον Πούτιν, Σταματήστε τον Πόλεμο» και «Κάτω τα χέρια από την Ουκρανία» καθώς και σκηνοθετούσαν συμβολικές εκφράσεις με δάκρυα ως μακιγιάζ για να δείξουν την απώλεια του πολέμου.

Ο Ουκρανός διαδηλωτής Ραμάν Ρακ είπε στους δημοσιογράφους ότι η σημερινή συγκέντρωση απαιτούσε από τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία. Κανείς δεν ήθελε να γίνει ο πόλεμος, δήλωσε ο Ραμάν. Μέχρι στιγμής, οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτώσει 5 παιδιά, σύμφωνα με τον Raman, έτσι οι διαδηλωτές ήθελαν να δείξουν την πολιτική τους θέση και να ζητήσουν τον τερματισμό του πολέμου το συντομότερο δυνατό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Παρόμοια συγκέντρωση διοργανώθηκε επίσης μπροστά από την παραλία Patong το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, με περισσότερους από 30 Ουκρανούς υπηκόους και υποστηρικτές.

Οι τουρίστες εθεάθησαν να τραγουδούν, να σηκώνουν πανό, μηνύματα και τις εθνικές σημαίες για να δείξουν συμβολικά την αγάπη τους για τη χώρα και να απαιτήσουν τον τερματισμό της πολιτικής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι διαδηλωτές ήταν κυρίως τουρίστες που είχαν επικοινωνήσει μεταξύ τους μέσω Facebook πριν από την ημερομηνία συγκέντρωσης. Για να διατηρηθεί μια ειρηνική συγκέντρωση και να μην παραβιαστούν τα μέτρα του Covid-19, η ομάδα οργάνωσε τη διαδήλωση για περίπου 20 λεπτά και τη διέκοψε αμέσως.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.