Άποψη: Με το μουσικό φεστιβάλ της Pattaya να αναβάλλεται και τον Songkran να κινδυνεύει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ποια είναι η στρατηγική εξόδου; Πότε πραγματικά «ζούμε» με τον Covid19 στην Ταϊλάνδη;

Αισθάνεται σαν την ημέρα του Groundhog για κανέναν εκεί έξω;

Θα έπρεπε. Για άλλη μια φορά σημαντικές εκδηλώσεις αναβλήθηκαν/ακυρώθηκαν από τις αρχές στην Πατάγια λόγω ανησυχιών για τον Covid-19. Για άλλη μια φορά περισσότερες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου της χρονιάς, του Songkran, το ταϊλανδικό φεστιβάλ πρωτοχρονιάς/νερού κινδυνεύει από αυστηρούς κανόνες.

Τώρα, για να είμαστε δίκαιοι, η αναβολή του μουσικού φεστιβάλ στην Πατάγια ήταν προφανώς μια απόφαση που βασίζεται σε εθνικές «συμβουλές» της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης σχετικά με την τρέχουσα συναγερμό για τον Covid19 που είναι «Επίπεδο 4». Μεταξύ άλλων, αυτό αποθαρρύνει τα ενδοεπαρχιακά ταξίδια που είναι ο κύριος λόγος που αναβλήθηκε η εκδήλωση, καθώς οι αρχές ανησυχούσαν για άτομα που ταξιδεύουν από επαρχίες ή περιοχές της υπαίθρου και φέρνουν τον Covid πίσω στο σπίτι.

Το Chonburi είναι, παρεμπιπτόντως, η υψηλότερη εμβολιασμένη επαρχία στην Ταϊλάνδη και το αναμνηστικό πρόγραμμα προχωρά καλά, σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Chonburi.

Η Pattaya μεμονωμένα ως τουριστική «Μπλε» ζώνη είναι πάνω από 90 τοις εκατό διπλά εμβολιασμένη σύμφωνα με τον δήμαρχο Sonthaya Khunpluem και το ενισχυτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε τακτική βάση.

Παρά τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων Covid-19, οι θάνατοι από το Chonburi και τα σοβαρά κρούσματα (πνευμονία και χρήση αναπνευστήρα) παραμένουν πολύ χαμηλά. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στην περιοχή. Ωστόσο, οι περιορισμοί παραμένουν, οι εκδηλώσεις αναβάλλονται ή ακυρώνονται, και η βιομηχανία της νυχτερινής διασκέδασης και του μπαρ, ένα τεράστιο μέρος της τοπικής οικονομίας στην Πατάγια, είτε αρέσει είτε όχι, συνεχίζει να πνίγεται από κανόνες και περιορισμούς όπως να μην χορεύει κανείς, να μην τραγουδάει από τους πελάτες. , χωρίς πισίνα, πρώιμες ώρες κλεισίματος, απαιτούνται εξετάσεις αντιγόνου για να εισέλθουν και άλλοι κανόνες.

Ομολογουμένως, όπως καλύψαμε προηγουμένως, μεγάλα τμήματα της Ταϊλάνδης εξακολουθούν να έχουν αρκετά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, ειδικά σε αγροτικές περιοχές. Αυτές οι περιοχές επίσης δεν έχουν πουθενά κοντά στο νοσοκομείο ή την ιατρική ικανότητα που έχει το Chonburi ή το Phuket ή η Μπανγκόκ. Καταλαβαίνω λοιπόν ότι οι υπάλληλοι είναι υπερβολικά προσεκτικοί καθώς αυξάνονται τα κρούσματα. το καταλαβαίνω.

Τούτου λεχθέντος, ποια είναι η στρατηγική εξόδου εδώ; Το τρέχον ατελείωτο κλείσιμο των μπαρ και της νυχτερινής ζωής (νόμιμα κλειστά από τον Απρίλιο του 2021, αλλά επιτρέπεται να μετατραπούν εστιατόρια στο ενδιάμεσο), οι μεγάλες εκδηλώσεις είτε ακυρώθηκαν είτε αναβλήθηκαν είτε δόθηκαν τόσοι πολλοί κανόνες και περιορισμοί που ήταν σχεδόν άχρηστοι, συνεχίστηκαν τα εμπόδια για ξένους τουρίστες που πρέπει να επισκεφτούν (αν και ευτυχώς, την ημέρα που αφαιρέθηκαν τα πέντε τεστ αυτή την εβδομάδα), οι εντολές μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ακόμη και μόνο για τους ανθρώπους και άλλοι κανόνες και περιορισμοί χρειάζονται μια εξαίρεση.

Εάν αυτό το offframp είναι ένα όριο κρουσμάτων ή επίπεδα εμβολιασμού στην Ταϊλάνδη συνολικά, ειδικά στις αγροτικές περιοχές, ας ανακοινώσουμε και ας στοχεύσουμε σε αυτόν τον στόχο και ας τον πετύχουμε. Πολλές μεγάλες τουριστικές αγορές έχουν πλέον εγκαταλείψει τους περισσότερους περιορισμούς τους (ή όλοι, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο) και παρόλο που δεν λέω ότι η Ταϊλάνδη πρέπει να κάνει αμέσως το ίδιο, θα πρέπει να έχουν ένα offframp εδώ και ένα καθορισμένο σχέδιο.

Έχω γράψει σε άλλα editorial πώς έχουμε αυτή τη στιγμή δύο Ταϊλάνδη και αυτό θα είναι ένα σημαντικό θέμα που θα προχωρήσουμε. Αυτό που εννοώ είναι ότι περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση όπως η Πατάγια, η Μπανγκόκ και το Πουκέτ έχουν συνηθίσει σε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων Covid-19. Πολλοί ντόπιοι, ειδικά στον τουριστικό κλάδο, είχαν ήδη Covid. Αυτές οι περιοχές έχουν απίστευτα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού. Ως αποτέλεσμα, σε σχεδόν καθημερινή βάση τουριστικές ενώσεις και ηγέτες επιχειρήσεων και με έδρα σε αυτές τις περιοχές πιέζουν για χαλάρωση των περιορισμών.

Από την άλλη πλευρά, έχετε αγροτικές περιοχές ή επαρχίες που μέχρι πρόσφατα είχαν λίγα έως σχεδόν καθόλου κρούσματα Covid-19, όπως το Buriram, το Khon Kaen και το Korat. Ήταν απασχολημένοι με την απαγόρευση του αλκοόλ στα εστιατόρια, το κλείσιμο σχολείων αυτοπροσώπως, το κλείδωμα των μικρών χωριών, την επιβολή του αριθμού των ανθρώπων που συγκεντρώνονται και άλλα μέτρα που θα ήταν στο σπίτι το 2020, πόσο μάλλον το 2022.

Και πάλι το καταλαβαίνω. Το καταλαβαίνω..αυτές οι περιοχές δεν είχαν ποτέ να αντιμετωπίσουν υψηλά κρούσματα Covid και όπως αναφέρθηκε η νοσοκομειακή τους ικανότητα δεν είναι πουθενά κοντά στις τουριστικές ζώνες. Το ίδιο και τα ποσοστά εμβολιασμού.

Ωστόσο, το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA, πρέπει να συνεχίσει να ζητά ηρεμία, να επικεντρωθεί στον εμβολιασμό και να στοχεύσει σε ένα συνολικό σχέδιο που θα προκύψει από τους τρέχοντες περιορισμούς και εντολές. Και πάλι, όχι αμέσως…και πρέπει να χειριστούν την τρέχουσα αύξηση της Omicron.

Αλλά πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο, και ένα που να μην οδηγεί σε δύο πολύ διαφορετικά Ταϊλάνδη.

Απλώς ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί μέχρι το 2023 για να το καταλήξουμε.

Adam Judd, συνιδιοκτήτης πολυμέσων TPN

Φεβρουάριος 25th, 2022

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/