Δύο Ταϊλανδοί ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας, ο «Arnon Nampa» και ο «Parit Chiwarak», καταχώρησαν χθες προσωρινή εγγύηση με ασφάλεια άνω των 2 εκατομμυρίων μπατ

ΦΩΤΟ: Ταϊλανδοί Δικηγόροι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (TLHR)

Μπανγκόκ -

Σε δύο εξέχοντες ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας, τον Arnon Nampa και τον Parit "Penguin" Chiwarak, επιβλήθηκε προσωρινή εγγύηση από το Ποινικό Δικαστήριο χθες, 22 Φεβρουαρίου, με εγγύηση άνω των 2 εκατομμυρίων μπατ.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, οι δυο τους θα αφεθούν ελεύθεροι για τρεις μήνες, ή μέχρι τις 22 Μαΐου, με παρόμοιους όρους απελευθέρωσης των ηγετών διαμαρτυρίας που είχαν δεσμευτεί στο παρελθόν ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν σε κανένα πολιτικό κίνημα που απειλεί το νόμο, δεν μπορούν να κάνουν ενέργειες που προσβάλλουν τη μοναρχία και δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα.

Επίσης, απαγορεύεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους από τις 9:00. έως τις 6:00 π.μ. της επόμενης ημέρας και πρέπει να φοράτε βραχιόλια EM για να παρακολουθείτε την τρέχουσα θέση τους ανά πάσα στιγμή.

Απαιτήθηκε ασφάλεια 2,079,000 μπατ για την αποφυλάκιση με εγγύηση και στις εννέα υποθέσεις του Anon και οκτώ υποθέσεων Parit. Ωστόσο, τα χρήματα από το Ταμείο Will of the People δεν επαρκούσαν για να καταβάλουν εγγύηση για αυτούς. Πολλοί ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας άρχισαν τότε να διαδίδουν την είδηση ​​στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάλεσαν για δωρεές.

Τα χρήματα είχαν υπερβεί το ποσό ασφαλείας και έφτασαν πάνω από 10 εκατομμύρια μπατ μέσα σε τρεις ώρες μετά την κλήση. Από σήμερα, θα εκδοθούν περισσότερες ετυμηγορίες στο Ποινικό Δικαστήριο της Νότιας Μπανγκόκ και στο επαρχιακό δικαστήριο της Αγιουτχάγια. Αν ο Arnon και η Parit είχαν επίσης εγγύηση εκεί, θα έβγαιναν από τη φυλακή.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.