Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης εξηγεί τι σημαίνει η ειδοποίηση επιπέδου 4 για τον Covid-19 - συμβουλές, όχι εντολές

Εθνική -

Το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 (CCSA) υπενθύμισε στο κοινό ότι η τρέχουσα συναγερμός για την κατάσταση Covid-19 εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίπεδο 4 στην Ταϊλάνδη (από πέντε πιθανά επίπεδα) και περιέγραψε τα συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα σε αυτό το επίπεδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Δρ Kiatipoom Wongrachit, Μόνιμος Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, προειδοποίησε χθες, 21 Φεβρουαρίου, όλες τις επαρχιακές αρχές δημόσιας υγείας να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τις συστάσεις τους για ο συναγερμός επιπέδου 4 για την κατάσταση του Covid-19 που είχε ανακοινωθεί από τον Ιανουάριο προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση της επιδημίας σε σταθερό επίπεδο.

Το TPN media σημειώνει, ωστόσο, ότι οι περιορισμοί επιπέδου 4 είναι μόνο «συστάσεις» και όχι εντολές ή υποχρεωτικοί.

Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα από δημοσιογράφους εάν η ειδοποίηση περιελάμβανε απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ στα εστιατόρια, απουσία δραστηριοτήτων συγκέντρωσης και συμμετοχή σε επικίνδυνες δραστηριότητες, ο Δρ Kiatipoom είπε ότι η ειδοποίηση θα υποδείκνυε συμβουλές για το κοινό, αλλά όχι υποχρεωτικούς κανόνες. Συνέκρινε τη συμβουλή με τους γιατρούς που συμβούλευαν τους ανθρώπους που προσέχουν το βάρος τους να μην τρώνε λιπαρά ή πλούσια σε ζάχαρη τρόφιμα, αλλά επεσήμανε ότι αυτό δεν ήταν «νόμος» και απλώς συμβουλή.

Ωστόσο, ο Δρ Kiatipoom προειδοποίησε ότι οι κυβερνήτες ή το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) θα μπορούσαν να επιβάλουν περιορισμούς εάν το επιλέξουν στο μέλλον, εάν η κατάσταση με τον Covid-19 δεν βελτιωθεί. Η CCSA πρόκειται να συνεδριάσει αύριο το πρωί, 23 Φεβρουαρίου 2022, για να συζητήσει τους περιορισμούς και τα μέτρα σε εθνικό επίπεδο.

Όταν ρωτήθηκε εάν το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα πρότεινε αυξημένα μέτρα ελέγχου γύρω από τον Covid19 στη συνεδρίαση της CCSA αυτή την Τετάρτη, ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε μόνο ότι το Υπουργείο δεν θα εισαγάγει τα παλιά αυστηρότερα μέτρα καθώς ο αριθμός των νοσοκομειακών κλινών εξακολουθούσε να είναι επαρκής. στιγμή. Ωστόσο, και πάλι, προειδοποίησε ότι η κατάσταση ήταν «ρευστή» και θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα.

Οι προτάσεις και οι συμβουλές ειδοποίησης επιπέδου 4, μεταξύ άλλων, προτείνουν στους ανθρώπους να περιορίσουν τα ταξίδια τους, να εργάζονται από το σπίτι αν είναι δυνατόν, να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναναστροφές, να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ σε ομάδες, όπως σε εστιατόρια, να αποφεύγουν εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.