Το Soi Dog Foundation γιορτάζει την ανάπτυξη του προγράμματος στείρωσης κινητής τηλεφωνίας την Παγκόσμια Ημέρα Στειρώματος

Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Στειρώματος (22 Φεβρουαρίου), το Soi Dog Foundation ανακοίνωσε μια συναρπαστική επέκταση του μεγάλης κλίμακας του προγράμματος στείρωσης και στείρωσης, γνωστό ως CNVR (Catch, Neuter, Vaccinate, Return). Με πάνω από 670,000 σκύλους και γάτες στειρωμένα/στειρωμένα και εμβολιασμένα από τότε που ξεκίνησε το ίδρυμα το 2003, το πρόγραμμα είναι ήδη το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο.

Ωστόσο, πρόκειται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τις 10 επαρχίες που ήδη καλύπτονται από τις κινητές κλινικές της σε συνολικά 16 τα επόμενα 5 χρόνια. Το ίδρυμα έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με το Τμήμα Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας (DLD) της Ταϊλάνδης, το οποίο θα τους βοηθήσει να υποστηρίζουν το πρόγραμμα σε όλες τις επαρχίες που επιτεύχθηκε.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του DLD κ. Chaiwat Yothakol υπέγραψε τη συμφωνία από το 2022 έως το 2026 σε συνεργασία με επαρχιακά κτηνοτροφικά γραφεία στο Samut Prakan, Samut Sakhon, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Surat Thani, Phang Nga, Nakhon Si Thammarat, Phatkhlaung, Phatkhlaung. , Trang, Satun, Pattani, Yala και Narathiwat.

Το CNVR βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των λειτουργιών της Soi Dog και έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πιο ηθικός και αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης του πληθυσμού των σκύλων και των γατών του δρόμου.

«Το CNVR ήταν πολύ αποτελεσματικό σε περιοχές όπου η Soi Dog δημιούργησε κινητές κλινικές αποστείρωσης», δήλωσε ο Διευθυντής CNVR της Soi Dog για την Ταϊλάνδη, Δρ. Tuntikorn Rungpattana. «Ελαχιστοποιεί τον αριθμό των αδέσποτων ζώων καθώς και την εξάπλωση ασθενειών όπως η λύσσα, και αυτό βοηθά να επηρεάσει θετικά τη στάση των ανθρώπων απέναντι στα ζώα, ώστε να μπορούν να ζουν ευτυχισμένα μέσα στην κοινότητα».

Η αποτελεσματικότητα του CNVR μπορεί να φανεί περισσότερο στο Πουκέτ, όπου το πρόγραμμα CNVR της Soi Dog έχει μειώσει σταθερά τον αριθμό των αδέσποτων σκύλων κατά πάνω από 90% από το 2003. Με τον πληθυσμό στο νησί υπό έλεγχο και ένα έργο συντήρησης σε εφαρμογή, το Soi Dog κατάφερε για να μεταφέρετε το πρόγραμμα σε άλλες τοποθεσίες. Επί του παρόντος, υπάρχουν δέκα ομάδες κινητών κλινικών που λειτουργούν εντός και γύρω από την Μπανγκόκ, καθώς και σε ορισμένες νότιες επαρχίες, με την πιο πρόσφατη που ξεκίνησε αυτόν τον μήνα στο Phatthalung.

Ενώ το Soi Dog επικεντρώνεται στα αδέσποτα ζώα, το ίδρυμα τονίζει τη σημασία των ιδιοκτητών να στειρώνουν/στειρώνουν και τα κατοικίδιά τους.

«Πολλοί ιδιοκτήτες δεν σκέφτονται να στειρώσουν τα αρσενικά σκυλιά τους επειδή δεν μπορούν να μείνουν έγκυες. Ωστόσο, η στείρωση έχει πλεονεκτήματα εκτός από τον έλεγχο των γεννήσεων», εξήγησε ο Δρ Patcharee Phiphatdirekkul που διαχειρίζεται τις ομάδες κινητής κλινικής του νότου της Soi Dog. «Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ανεπιθύμητων συμπεριφορών όπως η επιθετικότητα και μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής ενός σκύλου μειώνοντας τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας όπως ο καρκίνος των όρχεων και η προστατίτιδα».

Ο Δρ Patcharee προειδοποίησε επίσης για τη χρήση ενέσιμων αντισυλληπτικών, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ενδομητρίωση (φλεγμονή της μήτρας) που μπορεί να είναι θανατηφόρα.

«Η χειρουργική στείρωση από κτηνίατρο είναι αυτή τη στιγμή η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος ελέγχου του πληθυσμού», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/