Οι τοπικές αρχές εντείνουν την αντιμετώπιση της κατάστασης πετρελαιοκηλίδων στο Rayong γύρω από τουριστικά νησιά και παραλίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Posttoday

Rayong -

Η κατάσταση της διαρροής αργού πετρελαίου εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλη ανησυχία σήμερα, 30 Ιανουαρίου, καθώς η διαρροή πετρελαίου συνέχισε να ξεβράζει και να μολύνει την ακτογραμμή σε τουριστικές παραλίες στην επαρχία Rayong.

Ο Athapol Charoenshunsa, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Ρύπανσης (PCD), αποκάλυψε στο Associated Press σήμερα το πρωί ότι η πυκνή μόλυνση πετρελαίου από διαρροή σωλήνων από την Star Petroleum Refining Public Company Limited την Τρίτη είχε σαρώσει σταδιακά σε 51 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Ao Prao. Παραλία στο Koh Samet, σύμφωνα με την έρευνα δορυφορικών εικόνων.

Το PCD, το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων και το Τμήμα Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Προστασίας Φυτών είχαν πλέον ενωθεί με τις αρμόδιες αρχές για να διαχειριστούν και να περιορίσουν τη διαρροή στη μέση της θάλασσας καθώς και να εγκαταστήσουν σημαδούρες για πιθανή προστασία των κοραλλιών και ναυτικός ζει στο νησί.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Posttoday

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Rayong Anan Nakniyom ανακοίνωσε την πρόοδο στη διαχείριση διαρροών από τις αρχές σήμερα το απόγευμα ότι η αφαίρεση του μαζικού λεκέ λαδιού στη θάλασσα εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα καθώς ο λεκές δεν διαλύθηκε πλήρως στον πυθμένα της θάλασσας όπως είχε προγραμματιστεί μετά τον ψεκασμό και, αντίθετα , ο λεκές εξαπλώθηκε ευρύτερα, γεγονός που θα έκανε τη διαδικασία πιο δύσκολη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης είπε: «Όλα τα αρμόδια τμήματα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εξαλείψουν τον λεκέ από πετρέλαιο που παρέμενε στη θάλασσα πριν προλάβουν να φτάσουν στην ακτή. Πολλά πλοία του πολεμικού ναυτικού και ορισμένα αεροσκάφη αναπτύχθηκαν επίσης για να περιορίσουν τη διαρροή με εξοπλισμό και σπρέι διασποράς».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Posttoday

«Για τη διαρροή που ξεβράστηκε στην παραλία Mae Ramphueng, τοποθετήθηκαν απορροφητικά χαρτιά 3 χιλιόμετρα κατά μήκος της ακτογραμμής για να αφαιρεθούν οι λεκέδες από λάδι. Το Πολεμικό Ναυτικό και το σχετικό προσωπικό αναπτύχθηκαν επίσης για την παρακολούθηση και την αφαίρεση των λεκέδων για 24 ώρες».

Οι αρχές δεν προσδιόρισαν τη χρονική περίοδο για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών απομάκρυνσης, δηλώνοντας μόνο ότι κάνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους με επαρκείς δυνάμεις για να αποκαταστήσουν τα περιβαλλοντικά αξιοθέατα.

ΦΩΤΟ: Naewna

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 100 τοπικοί πωλητές και ψαράδες έφτασαν σήμερα στην παραλία Mae Ramphueng για να δώσουν συνέχεια στη διαδικασία. Είπαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν συμφωνούν με την ενέργεια των αρχών να διαλύσουν το πετρέλαιο στον βυθό της θάλασσας, καθώς θα επηρέαζε σημαντικά το θαλάσσιο οικοσύστημα, παρόμοιο με αυτό που είχε ήδη συμβεί σε ένα περιστατικό πετρελαιοκηλίδας το 2013 που είχε ως αποτέλεσμα περιβαλλοντικές επιπτώσεις για 10 χρόνια.

Συγκεντρώθηκαν επίσης στο Sala Ruam Jai μετά τις φήμες ότι οι επαρχιακές αρχές θα κλείσουν την παραλία για αποκατάσταση και ότι θα διανεμηθούν οικονομικές θεραπείες για όλους τους πληγέντες που εγγράφηκαν. Ωστόσο, η δήλωση αργότερα υποστηρίχθηκε ότι ήταν αναληθής.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη οικονομική αποκατάσταση για τους πληγέντες.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.