Το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης διεξήγαγε χθες έρευνα αεροσκαφών για να παρατηρήσει και να βοηθήσει με διαρροή αργού πετρελαίου στο Rayong

Rayong -

Το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης πραγματοποίησε έρευνα αεροσκαφών στο Map Ta Phut Industrial Estate χθες το απόγευμα, 26 Ιανουαρίου, μετά από διαρροή αργού πετρελαίου από την Star Petroleum Refining Company (SPRC).

Ο αντιναύαρχος Pokkrong Monthatphalin, εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε ότι η First Naval Area Command (NAC1) έστειλε περιπολικό αεροσκάφος για να ερευνήσει τους λεκέδες λαδιού από έναν από τους υπεράκτιους σημαδούρες της εταιρείας γύρω στη 1:10 μ.μ. αφού η εταιρεία κατήγγειλε το περιστατικό με επίσημη ανακοίνωση τις πρώτες πρωινές ώρες χθες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της SPRC, η πετρελαιοκηλίδα ήταν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ξεκίνησε από διαρροή σε πλωτή προβλήτα το βράδυ της Τρίτης γύρω στις 9:00 και η εταιρεία είχε τα πάντα υπό έλεγχο. Η διαρροή σύμφωνα με πληροφορίες σταμάτησε από την Τετάρτη τα μεσάνυχτα και δεν θα είχε καμία επίδραση στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Ωστόσο, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ήταν υπό αξιολόγηση.

Ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο τοποθετήθηκε για να παρατηρήσει την κατεύθυνση της πετρελαιοκηλίδας και ένα διασκορπιστικό λαδιού που ονομάζεται «SLICKGONE NS» εφαρμόστηκε γύρω από την περιοχή. Το ναυτικό προετοίμασε επίσης στρατεύματα και εξοπλισμό για να βοηθήσει τις σχετικές μονάδες στην αφαίρεση λεκέδων λαδιού. Είχε επίσης ιδρυθεί το Κέντρο Πρόληψης και Εξάλειψης της Ρύπανσης των Νερών (Πετρέλαιο) υπό τις αρχές του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι το Τμήμα Ελέγχου Ρύπανσης αξιολογεί τώρα την κατάσταση και θα αναφέρει τη συνολική κατάσταση αργότερα. Εν τω μεταξύ, το Πολεμικό Ναυτικό θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα βοηθήσει όλα τα αρμόδια τμήματα να λύσουν την κατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερο.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.