Οι Chonburi, Songkhla και η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές χοιρινού κρέατος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Εθνική -

Το Τμήμα Εμπορίου Songkhla σήμερα, 21 Ιανουαρίου, υποβάλλει αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Chana στη Songkhla κατά μιας τοπικής αποθήκης αποθήκευσης για εικαζόμενη ψευδή αναφορά σχετικά με την ποσότητα χοιρινού κρέατος, παραβίαση του νόμου για τις τιμές προϊόντος.

Το Τμήμα, μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικού Εμπορίου, το Επαρχιακό Τμήμα Ανάπτυξης Ζώων και σχετικές υπηρεσίες είχαν επιθεωρήσει την αποθήκη ψυκτικής αποθήκευσης στην περιοχή Chana μετά από αναφορές ότι περισσότερα από 200,000 κιλά μη επαληθευμένου χοιρινού κρέατος ήταν αποθηκευμένα εκεί.

Η κατάθεση έγινε αφού ανακαλύφθηκαν συνολικά 201,600 κιλά χοιρινού κρέατος στο σημείο την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, καθώς η ποσότητα δεν ταίριαζε με τον πραγματικό αριθμό όπως αναφέρθηκε στους αξιωματούχους.

Επιπλέον, η κεντρική επιτροπή της κυβέρνησης για τις τιμές αγαθών και υπηρεσιών είχε ζητήσει τώρα από τις χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις να διατηρούν 500 χοίρους και άνω και από τις ψυκτικές αποθήκες με πέντε τόνους χοιρινού κρέατος και άνω να αναφέρουν εβδομαδιαία την τρέχουσα ποσότητα τους, από τις 10 Ιανουαρίου.

Εάν δεν καταφέρουν να δηλώσουν με ακρίβεια τον αριθμό των χοίρων ή του χοιρινού κρέατος, μπορεί να αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους και μέγιστο πρόστιμο 20,000 μπατ, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Όσοι βρέθηκαν να αποθησαυρίζουν χοιρινό κρέας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών και πρόστιμο έως και 140,000 μπατ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Chonburi Pr

Εν τω μεταξύ, ο Κυβερνήτης του Chonburi, Phakthorn Thianchai, σήμερα, 21 Ιανουαρίου, μαζί με τον μόνιμο γραμματέα του Chonburi, το Επαρχιακό Εμπόριο του Chonburi, τις δημόσιες σχέσεις και αξιωματούχους κυβερνητικών υπηρεσιών επισκέφτηκαν πάγκους σφαγής χοιρινού κρέατος σε τοπικές υγρές αγορές για να επιθεωρήσουν την τιμή του χοιρινού κρέατος και ενδεχομένως να αποτρέψουν αποθησαύριση στην περιοχή.

Αρχικά, διαπιστώθηκε ότι η τιμή ήταν στην πραγματικότητα υψηλότερη και άρχισε να επηρεάζει τόσο τα καταστήματα όσο και τους πελάτες. Η κυβέρνηση Chonburi είχε αναγνωρίσει το πρόβλημα και προέτρεψε τους πωλητές να δείξουν ξεκάθαρα την τιμή για να αποτρέψουν τη συσσώρευση χοιρινού κρέατος.

Ο κυβερνήτης επισκέφθηκε επίσης τοπικά καταστήματα χοιρινού κρέατος που συμμετείχαν στο εμπορικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για να βοηθήσει στο πάγωμα της τιμής του χοιρινού κρέατος στα 150 μπατ/κιλό. Μέχρι στιγμής, υπήρχαν έξι καταστήματα που είχαν συμμετάσχει από τις 19 έως τις 31 Ιανουαρίου 2022.

Αυτές οι ενέργειες έγιναν καθώς οι τιμές του χοιρινού κρέατος έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη, όσον αφορά τόσο τους καταναλωτές όσο και τους πωλητές και καθώς η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης λαμβάνει οριστικά μέτρα για να σταματήσει περαιτέρω αυξήσεις τιμών.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 ατόμων και φαγητό
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Chonburi Pr

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.