Το Soi Dog Foundation αποτρέπει το ξέσπασμα ταραχής στο καταφύγιο αδέσποτων σκύλων του Πουκέτ

Πουκέτ, Ταϊλάνδη

Το Soi Dog Foundation πραγματοποίησε μια επείγουσα εκδήλωση εμβολιασμού στο Καταφύγιο Αδέσποτων Σκύλων του Πουκέτ στο Thalang – γνωστό και ως κυβερνητική λίβρα για σκύλους – για να βοηθήσει στην αναχαίτιση της επιδημίας του ιού της σύγχυσης των σκύλων.   

Μεταδίδεται μέσω της άμεσης επαφής και της έκθεσης στον αέρα –δηλαδή με το φτέρνισμα, τον βήχα και την κοινή χρήση φαγητού και νερού – η λοιμώδης νόσος μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα σε περιβάλλον καταφυγίου, συχνά με θανατηφόρες συνέπειες. Δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για την ιογενή νόσο και οι σκύλοι λαμβάνουν υποστηρικτική φροντίδα και θεραπεύονται για τυχόν δευτερογενείς λοιμώξεις.

Συνολικά 248 σκυλιά σε κίνδυνο εμβολιάστηκαν επί τόπου κατά της νόσου και όσοι είχαν ήδη μολυνθεί μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο Soi Dog στο Mai Khao για θεραπεία.

Ως μέρος της μακροχρόνιας δέσμευσης της Soi Dog για τα εκατοντάδες σκυλιά στο καταφύγιο αδέσποτων σκύλων του Πουκέτ, μια ομάδα κτηνιάτρων, το προσωπικό της κοινότητας και οι αξιωματικοί διάσωσης ζώων επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση για να διασφαλίσουν ότι όλα τα σκυλιά είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, προστατευμένα. κατά των κροτώνων και των ψύλλων και αντιμετωπίζονται για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, η ομάδα χορήγησε περισσότερες από 3,100 θεραπείες επί τόπου και εισήγαγε 75 σκύλους στο νοσοκομείο τους για εντατική θεραπεία. (Το Καταφύγιο Αδέσποτων Σκύλων του Πουκέτ έκλεισε για εξωτερική βοήθεια λόγω των προφυλάξεων για τον Covid-19 για το πρώτο εξάμηνο του έτους.)

Το ξέσπασμα ταραχής στο καταφύγιο είναι ένα σε μια σειρά πρόσφατων περιστατικών που οδήγησαν το Soi Dog να μιλήσει για τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης στέγασης των ζώων. Μόλις πριν από λίγους μήνες, το ίδρυμα βοήθησε να αναχαιτιστεί ένα παρόμοιο ξέσπασμα στο Koh Kood, το οποίο ξεκίνησε από ένα κυβερνητικό καταφύγιο και γρήγορα σάρωσε τον πληθυσμό των σκύλων του δρόμου του νησιού, σκοτώνοντας πάνω από το 60% των σκύλων στο καταφύγιο και πολλούς άλλους σε όλο το νησί.

Πιο πρόσφατα, το ίδρυμα έκλεισε ένα παράνομο καταφύγιο στο Surat Thani και διέσωσε 17 ετοιμοθάνατους σκύλους που είχαν αφεθεί να μαραζώνουν σε έναν στενό και βρώμικο χώρο χωρίς φαγητό ή γλυκό νερό. Τα σκυλιά ήταν εξαιρετικά υποσιτισμένα, μολυσμένα από τσιμπούρια και ψύλλους και υπέφεραν από χρόνιες δερματικές λοιμώξεις καθώς και από άλλες ιατρικές παθήσεις που είχαν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

«Εμείς στο Soi Dog Foundation είμαστε ενάντια στο καταφύγιο ως στρατηγική διαχείρισης του πληθυσμού των σκύλων», δήλωσε η Διεθνής Διευθύντρια της Soi Dog για την ευημερία των ζώων Dr. Alicja Izydorczyk. «Όχι μόνο έχει αποδειχθεί εντελώς αναποτελεσματικό ως τέτοιο, αλλά επειδή τα περισσότερα από αυτά τα καταφύγια είναι υποχρηματοδοτούμενα, υποστελεχωμένα και στερούνται ικανής διαχείρισης, μετατρέπονται γρήγορα σε στρατόπεδα θανάτου για σκύλους».

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/