Νορβηγός κατέθεσε καταγγελία στην αστυνομία Sattahip κατά της «φίλης» του από την Καμπότζη, αφού φέρεται ότι του έκλεψαν σχεδόν 200,000 μπατ για ψεύτικες υποσχέσεις γάμου

Τσονμπούρι –

Ένας Νορβηγός υπήκοος, 55, υπέβαλε καταγγελία στους ανακριτές στο αστυνομικό τμήμα Sattahip στο Chonburi κατά της «φίλης» του από την Καμπότζη, η οποία φέρεται να τον εξαπάτησε σχεδόν 200,000 μπατ, υποστηρίζοντας ότι έπαιρνε τα χρήματά του για να κανονίσει έγγραφα για γάμο στην πρεσβεία της Νορβηγίας.

Ο άνδρας, του οποίου το πλήρες όνομα έχει αποκαλυφθεί και θα αναφέρεται μόνο ως Kyrie, είπε στους αξιωματούχους του Sattahip ότι γνώρισε τη φίλη του, τη Sreem-mom, η οποία είναι Καμποτζιανή αλλά εργαζόταν και έζησε στο Chonburi, για πρώτη φορά προσωπικά στην υποπεριφέρεια Bang Saray στα τέλη του 2019, αφού προηγουμένως άρχισε να χτίζει μια σχέση στα social media.

Ξεκίνησαν μια ρομαντική σχέση μετά και υποσχέθηκαν να παντρευτούν στη Νορβηγία. Στη συνέχεια, πέταξε πίσω στην πατρίδα του στις αρχές του 2020, ωστόσο, ο κορωνοϊός Covid-19 είχε αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πετάξει πίσω στην Ταϊλάνδη. Έτσι, και οι δύο έπρεπε να ξεκινήσουν μια σχέση εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσεων για σχεδόν δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Sreem-mom του έλεγε να μεταφέρει χρήματα για να τη βοηθήσει, συνολικά περίπου 1,000 μπατ για κάθε φορά που τηλεφωνούσαν, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την τακτοποίηση εγγράφων γάμου στην Πρεσβεία της Νορβηγίας. Το συνολικό ποσό ήταν σχεδόν 200,000 μπατ, σύμφωνα με τη δήλωσή του.

Τον περασμένο μήνα, τον Δεκέμβριο του 2021, η Kyrie κατάφερε τελικά να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη μετά από σχεδόν δύο χρόνια μέσω του προγράμματος Test and Go (το οποίο έκτοτε έχει ανασταλεί λόγω της παραλλαγής Omicron Covid-19) και φέρεται να της ζήτησε να τον συναντήσει στην παραλία Bang Saray όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά, στο οποίο φαινόταν να συμφωνεί….αλλά εκείνη δεν εμφανίστηκε. Αργότερα ανακάλυψε ότι η Sreem-mom εργαζόταν ως βοηθός σεφ σε ένα εστιατόριο στην υποπεριφέρεια Bang Saray και τώρα φέρεται να είχε μια ρομαντική σχέση με έναν άλλο ξένο. Όταν ρωτήθηκε για τις υποσχέσεις γάμου και όλα τα χρήματα που μετέφερε, φέρεται να αρνήθηκε να μιλήσει μαζί του και τον αγνόησε.

Ο άνδρας θύμα αποφάσισε στη συνέχεια να καταγγείλει το περιστατικό στους αρμόδιους αστυνομικούς και να προσλάβει δικηγόρο. Ο δικηγόρος του, Prateep Nakbangkerd, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η υποβολή τέτοιων καταγγελιών μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη και μπορεί να αποτελέσει περίπτωση μελέτης για αλλοδαπούς που ζουν στην Ταϊλάνδη και τους οποίους εξαπατούν και λένε ψέματα.

Η υπόθεση, σύμφωνα με αξιωματούχους του Sattahip, θα διερευνηθεί και θα διεκπεραιωθεί μέσω του νομικού συστήματος της Ταϊλάνδης.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.