Περισσότερα από 300 τροχαία ατυχήματα αναφέρθηκαν την πρώτη ημέρα των «Επτά Θανάσιμων Ημερών» της Πρωτοχρονιάς

Εθνική -

Το Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDOM) της Ταϊλάνδης σήμερα, 30 Δεκεμβρίου, ανέφερε συνολικά 362 ατυχήματα, με 39 θανάτους και 362 τραυματισμούς, την πρώτη ημέρα των Επτά Θανατηφόρων Ημερών οδήγησης κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Ο Γενικός Διευθυντής του DDPM Boontham Lertsukekasem αποκάλυψε τον αριθμό των στατιστικών στοιχείων τροχαίων ατυχημάτων για τις 29 Δεκεμβρίου, που είναι η πρώτη ημέρα της εκστρατείας με τίτλο «Νέος τρόπος ζωής, οδήγησε με ασφάλεια, χωρίς ατυχήματα» από τις 29 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 4 Ιανουαρίου 2022.

Η πρώτη ημέρα των Επτά Θανατηφόρων Ημερών καταγράφει συνολικά 362 ατυχήματα, με 39 νεκρούς και 362 τραυματίες, τα οποία προκλήθηκαν κυρίως από υπερβολική ταχύτητα (34.60%), ακολουθούμενη από οδήγηση υπό την επήρεια (23.80%). Περίπου το 81.30 τοις εκατό των ατυχημάτων αφορούσαν μοτοσικλέτες.

Το 83.90 τοις εκατό των τροχαίων ατυχημάτων συνέβησαν τα περισσότερα σε ευθύ τμήμα του δρόμου, ενώ το 36.80 τοις εκατό καταγράφηκε σε εθνικές οδούς, ακολουθούμενο από το 34.60 τοις εκατό σε επαρχιακές υποπεριφέρειες και τοπικά χωριά.

Τα περισσότερα ατυχήματα σημειώθηκαν μεταξύ 15.01 και 18.00 HRS. στο 22.70 τοις εκατό. Ο μεγαλύτερος αριθμός τραυματισμών και θανάτων αφορούσε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω, με 29.94%, σύμφωνα με τη σύνοψη.

Ο Γενικός Διευθυντής δήλωσε περαιτέρω ότι η επαρχία με τον μεγαλύτερο αριθμό ατυχημάτων ήταν η Ρατσαμπούρι (13 φορές). Η επαρχία με τα περισσότερα θύματα ήταν η Nakhon Ratchasima (5 άτομα) ενώ η επαρχία με τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματισμών καταγράφηκε στο Loei (14 άτομα).

Το Τμήμα προειδοποίησε όλους τους οδηγούς να τηρούν αυστηρά τους νόμους οδικής κυκλοφορίας ανά πάσα στιγμή και να είναι ευγενικοί με όσους μοιράζονται επίσης την ίδια διαδρομή. Οι περιοχές επιτήρησης και τα σημεία ελέγχου για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 αναπτύσσονται για να αυξηθεί η ένταση των ελέγχων των οχημάτων και η ετοιμότητα των οδηγών. Υπενθυμίζεται σε όλους τους οδηγούς να φορούν μάσκες προσώπου, να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις και να πλένουν τα χέρια τους για να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της Πρωτοχρονιάς.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.