Το Soi Dog Foundation προειδοποιεί για τους κινδύνους της στέγασης εν μέσω επιδημίας ταραχής στο Koh Kood

Koh Kood, Ταϊλάνδη-

Το Soi Dog Foundation προειδοποιεί για την ανεξέλεγκτη στέγαση αδέσποτων σκύλων μετά το ξέσπασμα του ιού της σύγχυσης του σκύλου σε μια κρατική εγκατάσταση στο νησί Koh Kood στην επαρχία Τρατ.

Μεταδιδόμενος μέσω της άμεσης επαφής και της αερομεταφερόμενης έκθεσης –δηλαδή με το φτέρνισμα, τον βήχα και την κοινή χρήση φαγητού και νερού– ο ιός σάρωσε το νησί μέσα σε λίγες εβδομάδες. Συνολικά 30 σκυλιά έχουν πεθάνει και άλλα 100 έχουν μολυνθεί ως αποτέλεσμα.

Αντί να συλλαμβάνει σκύλους με λίγη πρόβλεψη για τη μελλοντική τους φροντίδα, το ίδρυμα προτρέπει τις αρχές να δώσουν προτεραιότητα σε ένα πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού στο νησί – μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που θα βοηθήσει στη μείωση του πληθυσμού των σκύλων στο νησί και θα ανακόψει την εξάπλωση του μεταδοτικές ασθένειες.

«Η πρόθεση να φροντίσουμε αυτά τα σκυλιά είναι εντυπωσιακή, αλλά τα καταφύγια είναι δαπανηρά και δύσκολα στη διαχείριση», εξήγησε ο διευθυντής κοινοτικών σχέσεων της Soi Dog, Sakdapol Thongjan. «Εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, η ασθένεια εξαπλώνεται και τα ζώα υποφέρουν όπως έχουμε δει εδώ με λοιμώξεις».

Στο καταφύγιο Soi Dog στο Πουκέτ, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ελέγχου των ασθενειών για την πρόληψη επιδημιών, συμπεριλαμβανομένης της καραντίνας μολυσματικών ζώων σε ειδικά κατασκευασμένες μονάδες απομόνωσης. Το ίδρυμα πιστεύει ακράδαντα ότι η στέγαση από μόνη της δεν αποτελεί λύση και πρέπει να εκτελείται παράλληλα με προγράμματα που ωφελούν την ευημερία των αδέσποτων ζώων, όπως η υιοθεσία, η στείρωση, ο εμβολιασμός, η ανθρώπινη εκπαίδευση, η προσέγγιση της κοινότητας και η επιβολή της νομοθεσίας για την καλή διαβίωση των ζώων.

«Το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά δεν είναι τα ίδια τα σκυλιά. Είναι ένα ανθρώπινο ζήτημα», είπε η Sakdapol.

Εκτός από τις επαφές με τις αρχές, η Soi Dog εργάζεται επίσης για τον έλεγχο της επιδημίας στο Koh Kood, εμβολιάζοντας 800+ σκύλους του νησιού κατά της λοιμώδους νόσου και άλλων ασθενειών, καθώς και παρέχοντας υποστηρικτική φροντίδα σε όσους έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Soi Dog δίνει ένα χέρι στο Koh Kood. Από το 2016, το ίδρυμα έχει συνεργαστεί με το τοπικό γραφείο του Τμήματος Ανάπτυξης Ζωικής Κτηνοτροφίας (DLD) στο Trat σε πολλές περιπτώσεις για τη στείρωση και τον εμβολιασμό σκύλων και γατών στο νησί, πιο πρόσφατα τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Η Soi Dog ελπίζει ότι το πρόσφατο ξέσπασμα καθιστά σαφές ότι το καταφύγιο από μόνο του δεν είναι η λύση και ανυπομονεί να συνεχίσει να εργάζεται με τις αρχές για βιώσιμες λύσεις διαχείρισης του πληθυσμού σκύλων και γατών στο νησί προς όφελος των ζώων και της κοινότητας γενικότερα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/