Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της Ταϊλάνδης αυτή την εβδομάδα, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας

Εθνική -

Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης ανέφερε μικρή αύξηση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας αυτή την εβδομάδα, από τις 20 έως τις 26 Δεκεμβρίου.

Σε γενικές γραμμές, το σύστημα υψηλής πίεσης που καλύπτει την άνω Ταϊλάνδη θα εξασθενήσει αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας 2-4 °C με πρωινή ομίχλη στην άνω χώρα. Η δυτική κοιλάδα θα περάσει πάνω από τα Βόρεια, τα Βορειοανατολικά και τα Άνω Κεντρικά τμήματα της Ταϊλάνδης, προκαλώντας μεμονωμένες καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές.

Ο βορειοανατολικός μουσώνας που θα επικρατήσει στον Κόλπο της Ταϊλάνδης και στη Θάλασσα Ανταμάν θα εξασθενήσει, με αποτέλεσμα να σημειωθούν λιγότερες βροχοπτώσεις στα νότια. Ο άνεμος και τα κύματα θα εξασθενήσουν επίσης στον Κόλπο της Ταϊλάνδης και στη Θάλασσα Ανταμάν. Προβλέπονται 1-2 μέτρα στον Κόλπο της Ταϊλάνδης και περίπου 1 μέτρο στη Θάλασσα Ανταμάν και πάνω από 2 μέτρα σε περιοχές με καταιγίδες.

Στις βόρειες περιοχές προβλέπεται δροσερός έως κρύος αέρας με πρωινή ομίχλη στις 20 και 21 και άνοδος της θερμοκρασίας 1-3 βαθμούς Κελσίου και μεμονωμένες βροχές από τις 22 έως τις 26. Η ελάχιστη θερμοκρασία είναι στους 10-21 °C ενώ η μέγιστη στους 26-33 °C. Ψυχρός έως πολύ κρύος καιρός με παγετό στις βουνοκορφές προβλέπεται με ελάχιστη θερμοκρασία 4-12 °C.

Στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη προβλέπεται δροσερός έως κρύος αέρας με πρωινή ομίχλη και αύξηση της θερμοκρασίας 2-4 °C καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Η ελάχιστη θερμοκρασία είναι στους 13-21 °C ενώ η μέγιστη στους 27-33 °C. Δροσερό έως κρύο αναμένεται στις βουνοκορφές με ελάχιστη θερμοκρασία 8-12°C.

Στο κεντρικό τμήμα προβλέπεται πρωινή δροσιά με ομίχλη, άνοδος της θερμοκρασίας 1-3°C και μεμονωμένες βροχές καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Η ελάχιστη θερμοκρασία είναι στους 17-23 °C και η μέγιστη στους 30-34 °C.

Για τη μητροπολιτική περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ, αναμένεται πρωινή ψύξη με ελαφριά ομίχλη, αύξηση της θερμοκρασίας 2-3 °C και μεμονωμένες βροχές με ελάχιστη θερμοκρασία 20-25 °C και μέγιστη θερμοκρασία 29-34 °C.

Στην ανατολική Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένου του Τσονμπούρι, πρωινή ψύξη με ομίχλη, αύξηση της θερμοκρασίας 2-4 °C και μεμονωμένες βροχές προβλέπονται αυτή την εβδομάδα με ελάχιστη θερμοκρασία 18-25 °C και μέγιστη θερμοκρασία 30-34 °C. Το ύψος του κύματος είναι περίπου 1 μέτρο και το ύψος 1-2 μέτρα υπεράκτια.

Στα νότια αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά παράλια κατά τις 20 – 21 και πιθανές μεμονωμένες ισχυρές βροχές στα δυτικά παράλια την ίδια περίοδο. Μεμονωμένες ισχυρές βροχές αναμένονται τόσο στα ανατολικά όσο και στα δυτικά παράλια από τις 22 έως τις 26.

Ύψος κύματος 1-2 μέτρα και περίπου 2 μέτρα σε περιοχές με καταιγίδες αναμένονται και στα δύο παράλια όλη την εβδομάδα.

Το Τμήμα προειδοποίησε επίσης τους κατοίκους του Νότου να προσέχουν τις έντονες βροχοπτώσεις και τη συσσώρευσή τους που μπορεί να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες και υπερχειλίσεις στις 20 και 21 Δεκεμβρίου. Όλα τα πλοία στον Κάτω Κόλπο θα πρέπει να προχωρήσουν με προσοχή και να αποφύγουν την περιοχή των καταιγίδων.

Από τις 20 έως τις 26 Δεκεμβρίου, οι κάτοικοι της Άνω Χώρας θα πρέπει να προσέχουν την υγεία τους λόγω δροσιάς έως κρύου καιρού και να προσέχουν την κακή ορατότητα λόγω της ομίχλης.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.