Η επενδυτική δραστηριότητα σε ξενοδοχεία στην Ταϊλάνδη ανακάμπτει έντονα, αναφέρει η έκθεση JLL

Μπανγκόκ, 14 Δεκεμβρίου 2021 – Ο όγκος των επενδύσεων στον τομέα της φιλοξενίας της Ταϊλάνδης το 2021 αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από πέντε φορές από τον όγκο που παρατηρήθηκε το 2020, φτάνοντας τα 12 δισεκατομμύρια THB μέχρι το τέλος του έτους, προβλέπει η JLL (Jones Lang LaSalle Incorporated). Έως σήμερα, έχουν πουληθεί 13 ακίνητα, συνολικής αξίας 5 δισεκατομμυρίων THB, σε σύγκριση με τέσσερα ακίνητα συνολικής αξίας 1.9 δισεκατομμυρίων THB που πωλήθηκαν πέρυσι.

Τα δεδομένα της JLL παρακολουθούν τις συναλλαγές πώλησης περιουσιακών στοιχείων φιλοξενίας που λειτουργούν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Αυτά περιλαμβάνουν ξενοδοχεία επενδυτικής ποιότητας, θέρετρα και εξυπηρετούμενα διαμερίσματα στη Μπανγκόκ και τις βασικές αγορές αναψυχής της Ταϊλάνδης.

Ο Chakkrit Chakrabandhu Na Ayudhya, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Investment Sales, Asia, JLL Hotels & Hospitality Group, λέει ότι «Η επενδυτική δραστηριότητα των ξενοδοχείων στην Ταϊλάνδη έχει ανακάμψει στα προ του COVID-19 επίπεδο. Αναμένουμε ότι ο συνολικός όγκος των επενδύσεων φέτος θα φτάσει τα 12 δισεκατομμύρια THB, εάν οι τρέχουσες συμφωνίες με 7 δισεκατομμύρια THB συνδυασμένης αξίας ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, όπως αναμένεται. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός όγκος επενδύσεων για το 2021 θα μπορούσε να ξεπεράσει τον μέσο όρο της δεκαετίας των 10 δισεκατομμυρίων THB ετησίως που παρατηρήθηκε μεταξύ 10 και 2009».

«Στην JLL, κλείσαμε πρόσφατα την πώληση 138 κλειδιών Citadines Sukhumvit 23 Bangkok και εργαζόμαστε σε περισσότερες από 10 προσφορές ξενοδοχείων με συνολική αξία άνω των 17 δισεκατομμυρίων THB. Από αυτά, δύο είναι πιθανό να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», συνεχίζει.

Η έντονη ξενοδοχειακή επενδυτική δραστηριότητα φέτος οφείλεται στη διαθεσιμότητα περιουσιακών στοιχείων επενδυτικού επιπέδου προς πώληση, στην ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές και στη μείωση του χάσματος μεταξύ των προσδοκιών τιμών των αγοραστών και των πωλητών, σύμφωνα με την JLL.

Ο Pimpanga Yomchinda, Αντιπρόεδρος, Investment Sales, Asia, JLL's Hotels & Hospitality Group, σχολιάζει «Καθώς η πανδημία παρατείνεται, περισσότεροι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών ακινήτων και των διαχειριστών ξενοδοχείων αποφάσισαν να διαθέσουν ένα ή δύο περιουσιακά στοιχεία στο χαρτοφυλάκιό τους για να βελτιώσουν τη ρευστότητα. Αυτοί οι πωλητές έχουν επίσης δείξει μεγαλύτερη ευελιξία στην τιμολόγηση. Από την άλλη πλευρά, οι αγοραστές έχουν υιοθετήσει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση σχετικά με τις προσδοκίες των τιμών, συνειδητοποιώντας ότι το φως στο τέλος του τούνελ αρχίζει να φαίνεται και οι εκπτώσεις ποικίλλουν από περιουσιακό στοιχείο σε περιουσιακό στοιχείο».

Με βάση τις παρατηρήσεις της JLL, τα πολυτελή και εμβληματικά ξενοδοχεία προσφέρουν ελάχιστη ή καθόλου έκπτωση λόγω της αναντικατάστατης φύσης τους και των προφίλ των ιδιοκτητών τους. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες αυτών των ξενοδοχείων γενικά επηρεάζονται λιγότερο από την πανδημία σε σύγκριση με άλλα.

Οι παρατηρήσεις της JLL δείχνουν επίσης ότι οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων επενδυτικού επιπέδου στην Μπανγκόκ παρέμειναν σχετικά σταθερές, σε σύγκριση με τις αγορές θερέτρου, και μεγαλύτερες εκπτώσεις παρατηρούνται σε αγορές δεύτερης κατηγορίας, ειδικά σε ακίνητα μεσαίας κλίμακας.

Με βάση τον αριθμό των συναλλαγών που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής φέτος, το 90% των αγοραστών είναι τοπικές οικογένειες υψηλής καθαρής αξίας, εταιρείες με καλή κεφαλαιοποίηση και διεθνή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που δημιουργούν ή επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων τους. Με βάση την αξία συναλλαγής, οι ξένοι επενδυτές φέτος αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 62% των αγοραστών ξενοδοχείων στην Ταϊλάνδη, λαμβάνοντας υπόψη τις υπόλοιπες προσφορές ξενοδοχείων που είναι πιθανό να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Η κ. Pimpanga σχολιάζει «Από την αξία συναλλαγής, οι ξενοδοχειακές επενδύσεις της Ταϊλάνδης σημείωσαν αξιοσημείωτη αύξηση της ξένης συμμετοχής φέτος, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα τελευταία 10 χρόνια όπου η ξένη συμμετοχή ανήλθε σε 37% ετησίως κατά μέσο όρο».

Ενώ η JLL αναμένει να δει συνεχές ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία πιστεύει επίσης ότι η ευκολία των περιορισμών στα διασυνοριακά ταξίδια θα ενθαρρύνει μεγαλύτερη συμμετοχή ξένων επενδυτών το 2022, οδηγώντας σε υψηλότερο ανταγωνισμό για ποιοτικά περιουσιακά στοιχεία.

Με μια σειρά από μεγαλύτερες συμφωνίες στα σκαριά και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις μακροπρόθεσμες προοπτικές για τον τουρισμό και την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Ταϊλάνδης, είναι αρκετά ρεαλιστικό να αναμένουμε ότι ο όγκος των επενδύσεων σε ξενοδοχεία το 2022 θα φτάσει σε νέο υψηλό μετά την COVID-19», είπε η κα. καταλήγει ο Pimpanga.

Φωτογραφία: Citadines Sukhumvit 23 Bangkok, ένα από τα 13 περιουσιακά στοιχεία φιλοξενίας στην Ταϊλάνδη που έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής φέτος.

Σχετικά με το JLL

Η JLL (NYSE: JLL) είναι μια κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών που ειδικεύεται στη διαχείριση ακινήτων και επενδύσεων. Το όραμά μας είναι να ξανασκεφτούμε τον κόσμο της ακίνητης περιουσίας, δημιουργώντας ευκαιρίες επιβράβευσης και εκπληκτικούς χώρους όπου οι άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας και τις κοινότητές μας. Η JLL είναι μια εταιρεία Fortune 500 με σχεδόν 300 εταιρικά γραφεία, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες. Το JLL είναι το εμπορικό σήμα και σήμα κατατεθέν της Jones Lang LaSalle Incorporated.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/