Η ατμοσφαιρική ρύπανση PM2.5 θα φτάσει σε ανθυγιεινό επίπεδο στην κεντρική Ταϊλάνδη όλη αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ, λένε οι αρχές

Μπανγκόκ -

Το επίπεδο ατμοσφαιρικής ρύπανσης PM (Particulate Matter) 2.5 υπερβαίνει το πρότυπο σε πολλές περιοχές στην κεντρική περιοχή καθώς και στην Μπανγκόκ και τη γύρω περιοχή μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το Κέντρο Μετριασμού της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (CAPM).

Η CAPM, υπό τις αρχές του Τμήματος Ελέγχου Ρύπανσης, ανέφερε σήμερα το πρωί, 7 Δεκεμβρίου, ότι οι ατμοσφαιρικές εκπομπές σωματιδίων σκόνης PM2.5 στην Μπανγκόκ μετρώνται μεταξύ 19-59 μg/m3.

Το επίπεδο της σκόνης PM2.5 βρέθηκε να υπερβαίνει τον μέσο όρο σε 2 περιοχές, συγκεκριμένα γύρω από την οδό Ma Charoen στην περιοχή Nong Khaem, η οποία ήταν 55 μg/m3. και την υποπεριοχή Μαχατσάι της επαρχίας Σαμούτ Σακχόν, η οποία ήταν 52 μg/m3.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Για τις βόρειες περιοχές, οι σχετικές περιοχές ήταν η υποπεριοχή Nai Mueang της επαρχίας Phitsanulok, που καταγράφηκε στα 60 μg/m3 και την υποπεριφέρεια Tha Luang της επαρχίας Phichit, η οποία ήταν στα 55 μg/m3.

Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των βορειοανατολικών, ανατολικών και νότιων περιοχών, εξακολουθούν να είναι σε υγιή επίπεδα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο. Εν τω μεταξύ, η ποιότητα του αέρα στην Μπανγκόκ προβλέπεται να αρχίσει να επηρεάζει την υγεία λόγω της αύξησης της συσσώρευσης PM2.5 για τις επόμενες 7 ημέρες έως τις 11 ή 12 Δεκεμβρίου. και θα μειωθεί η 13η.

Το κοινό προειδοποιείται να φροντίζει την υγεία του, να περιορίζει τις υπαίθριες δραστηριότητες και να φορά μάσκες και άλλο εξοπλισμό αυτοπροστασίας εάν είναι απαραίτητο.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.