Το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Omicron αναφέρθηκε επίσημα στην Ταϊλάνδη, αλλά είχε περιορισμένη κίνηση, λέει το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Εθνική -

Το πρώτο γνωστό κρούσμα της λοίμωξης από την παραλλαγή του Covid-19 Omicron φέρεται να εντοπίστηκε σε Αμερικανό υπήκοο από την Ισπανία που ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Test & Go, ανέφερε το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας σήμερα το πρωί, 6 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, το άτομο που φέρεται να μολύνθηκε, το οποίο είναι ασυμπτωματικό, εντοπίστηκε αμέσως με τον ιό στο πρώτο τεστ Covid-19 κατά την είσοδο στη χώρα και δεν ταξίδευε ανοιχτά.

Ο αναπληρωτής μόνιμος γραμματέας Dr. Supakit Sirilak αποκάλυψε σε πρωινή συνέντευξη Τύπου ότι ο μολυσμένος ταξιδιώτης πέρασε από το πρώτο τεστ Covid-19 στις 30 Νοεμβρίου και το αποτέλεσμα ήταν θετικό με Covid-19 την επόμενη μέρα και αναφέρθηκε η συμβατότητα της παραλλαγής Omicron έως και 99.92%.

Η επίσημη έρευνα για την ασθένεια αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός ταξιδιώτης είχε αποδείξει αρνητικά αποτελέσματα μέσω τεστ PCR στην Ισπανία πριν δειπνήσει με φίλους στις 28 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια πέταξε από την Ισπανία στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 29 και πέρασε 9 ώρες εκεί χωρίς να επικοινωνήσει με κανέναν και να φοράει μάσκα προσώπου ανά πάσα στιγμή.

Έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Suvannabhumi γύρω στα μεσάνυχτα της 30ης Νοεμβρίου και πέρασε από το πρώτο τεστ PCR στον πάγκο του νοσοκομείου πριν μείνει στο ξενοδοχείο.

Το αποτέλεσμα αποδείχθηκε θετικό την 1η Δεκεμβρίου και επιβεβαιώθηκε με υψηλή ένδειξη της παραλλαγής Omicron την 3η από το Τμήμα Ιατρικών Επιστημών.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων, ο ασθενής ήταν ασυμπτωματικός και ισχυρίστηκε ότι δεν έπασχε από ιατρική πάθηση. Ο ασθενής φέρεται επίσης να αμφισβητεί το γεγονός ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό Covid-19, καθώς δεν είναι συμπτωματικός.

Αναφέρθηκαν περίπου 19 επαφές, μεταξύ των οποίων 17 προσωπικό ξενοδοχείου και 2 αξιωματικοί του αεροδρομίου. Δεν αναφέρθηκαν στενές επαφές. Όλοι τους τέθηκαν σε αυστηρή καραντίνα.

Το TPN media σημειώνει ότι οι ιδιαιτερότητες του Omicron είναι ακόμα υπό διερεύνηση, αν και έχει απασχολήσει τους επιδημιολόγους κυρίως λόγω του αριθμού των μεταλλάξεων που έχει ο ιός. Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να μελετούν την ασθένεια για να προσδιορίσουν τον κίνδυνο του ιού όσον αφορά τη μεταδοτικότητα, τη σοβαρότητα και την πιθανότητα να μην επηρεαστεί από τα εμβόλια.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.