252 Ταϊλανδοί και ξένοι ταξιδιώτες από οκτώ χώρες της Νότιας Αφρικής παροτρύνθηκαν να αναζητήσουν αμέσως δωρεάν τεστ RT-PCR

Εθνική -

Το Κέντρο Διοίκησης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) προέτρεψε τους Ταϊλανδούς και τους ξένους επισκέπτες που ταξιδεύουν από οκτώ χώρες της Νότιας Αφρικής από τις 15 έως τις 27 Νοεμβρίου να αναζητήσουν δωρεάν τεστ RT-PCR το συντομότερο δυνατό.

Ο εκπρόσωπος της CCSA, Δρ. Taweesilp Visanuyothin, δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, ότι συνολικά 255 άτομα που ταξιδεύουν από οκτώ αφρικανικές χώρες, συγκεκριμένα Μποτσουάνα, Eswatini, Λεσότο, Μαλάουι, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Νότια Αφρική και Ζιμπάμπουε, έχουν φτάσει στην Ταϊλάνδη στο πλαίσιο του συστήματος «Sandbox» από τις 15 έως τις 27 Νοεμβρίου. Πολλοί από αυτούς έφτασαν πριν από την τρέχουσα ανησυχία για την Omicron, γι' αυτό και τους επιτρεπόταν προηγουμένως να εισέλθουν στο πλαίσιο των υφιστάμενων προγραμμάτων εισόδου και πριν από την πρόσφατη απαγόρευση των παραπάνω χωρών.

Από αυτά, 252 άτομα εξακολουθούν να μένουν στην Ταϊλάνδη - τρία έχουν ήδη αποχωρήσει. 11 από τους υπόλοιπους ταξιδιώτες μπορούν να εντοπιστούν μέσω εφαρμογών.

«Ως εκ τούτου, η διοίκηση της Ταϊλάνδης ώθησε και τους 252 τρέχοντες επισκέπτες, Ταϊλανδούς και ξένους, να παρουσιαστούν στις αρχές και να αναζητήσουν τεστ RT-PCR για να ανιχνεύσουν δωρεάν την πιθανή νέα παραλλαγή του Omicron Covid-19», δήλωσε ο Δρ Taweesilp.

Μέχρι στιγμής, 27 χώρες έχουν βρεθεί με λοιμώξεις από την παραλλαγή του κορονοϊού Omicron. Οι λοιμώξεις εισήχθησαν με τις περισσότερες από αυτές να είναι αφίξεις που επέστρεψαν από οκτώ αφρικανικές χώρες.

Το TPN σημειώνει ότι παρόλο που η παραλλαγή προκαλεί ανησυχία λόγω του αριθμού των μεταλλάξεων, η παραλλαγή εξακολουθεί να μελετάται και υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες για αυτήν, αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά μια προσεκτική, ήρεμη απάντηση. Ο ΠΟΥ έχει επίσης επικρίνει χώρες όπως η Ταϊλάνδη που θέσπισε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, δηλώνοντας ότι πρόκειται για σπασμωδικές αντιδράσεις που δεν θα σταματήσουν την παραλλαγή.

Το TPN σημειώνει ότι η CCSA προειδοποίησε επίσης ότι εάν οι 252 ταξιδιώτες δεν έρθουν οικειοθελώς για τεστ Covid-19, ενδέχεται να παραβιάζουν τους αυστηρούς νόμους περί έκτακτης ανάγκης στην Ταϊλάνδη, οι οποίοι επιφέρουν σημαντικές κυρώσεις, όπως υψηλά πρόστιμα και πιθανό χρόνο φυλάκισης.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.