Γκολφ: Πρωτάθλημα Laguna Phuket Τετάρτη Προεπισκόπηση: Chan eyes Merit crown

Πουκέτ, Ταϊλάνδη, 1 Δεκεμβρίου: Ο Chan Shih-chang από την Κινεζική Ταϊπέι στοχεύει τον τίτλο του Τάγματος Αξίας στην Ασιατική περιοδεία ‒ και ελπίζει να γίνει ο πρώτος παίκτης από τη χώρα του που θα επιτύχει τον άθλο σε 27 χρόνια ‒ μετά τη νίκη του στο Πρωτάθλημα Blue Canyon Phuket στο Blue Canyon Country Club Την προηγούμενη εβδομάδα.

Πέρασε στη δεύτερη θέση της λίστας Merit και θέλει να ενισχύσει τη δυναμική από εκείνη τη νίκη στο Πρωτάθλημα Laguna Phuket, το οποίο τελειώνει αύριο στο Laguna Golf Phuket ‒ σε αυτό που είναι το δεύτερο και τελευταίο σκέλος της σειράς Asian Tour Phuket .

«Τώρα που είμαι δεύτερος στο Τάγμα της Αξίας, θα προσπαθήσω να κερδίσω τη λίστα Merit», είπε ο Chan, ο οποίος έλαβε επιταγή 180,000 δολαρίων ΗΠΑ την Κυριακή.

«Υπάρχουν ακόμη μερικά γεγονότα για να γίνουν και δεν είναι εύκολο να το κερδίσω, αλλά τώρα που έχω την ευκαιρία, θα το κάνω και θα κάνω το καλύτερο δυνατό».

Ο Αυστραλός Wade Ormsby, που παίζει επίσης αυτή την εβδομάδα, οδηγεί αυτή τη στιγμή στη λίστα Merit με κέρδη 237,003 $, ο Chan είναι δεύτερος με $211,775, ενώ ο 19χρονος Joohyung Kim είναι τρίτος με $194,628.

Ο τελευταίος παίκτης από την πατρίδα του Τσαν που διεκδίκησε το στέμμα Merit ήταν ο Lin Keng-chi το 1995.

«Αγωνιζόμουν με έναν άκαμπτο λαιμό την πρώτη μέρα που έφτασα στο Πουκέτ. Δεν κοιμήθηκα καλά και δεν μπορούσα να ολοκληρώσω την ταλάντευσή μου, στην πραγματικότητα. Ένιωθα ότι μπορούσα να γυρίσω μόνο τρία τέταρτα πίσω και δεν μπορούσα να το χτυπήσω δυνατά».

Παρόλα αυτά, έκανε έναν τελικό του γύρου τέσσερις-κάτω από το 68 για να τερματίσει στη 18η ισοβαθμία στο Blue Canyon και κέρδισε δύο ανερχόμενα αστέρια στο παιχνίδι, τον Ταϊλανδό Sadom Kaewkanjana και τον Kim, με μια βολή.

«Ένιωθα σαν να κουνιέμαι με ένα αδιάβροχο μπουφάν. Ευτυχώς το μάθημα την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν πολύ μακρύ. Εφόσον μπορώ να βρω τον δρόμο, είμαι εντάξει με τα δεύτερα σουτ και το σύντομο παιχνίδι, που είναι τα δυνατά μου σημεία.»

Ήταν η πρώτη του νίκη στον ασιατικό γύρο μετά από πέντε χρόνια. Και οι δύο προηγούμενες νίκες του ήρθαν το 2016, πρώτα στο King's Cup εδώ στην Ταϊλάνδη και στη συνέχεια στο Asia-Pacific Diamond Cup στην Ιαπωνία. Είναι επίσης έξι φορές νικητής στο Asian Development Tour - το τελευταίο από αυτά που έρχονται το 2018.

Και οι δύο εκδηλώσεις του Πουκέτ διαθέτουν χρηματικό έπαθλο ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ και θα ακολουθήσουν δύο εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στη Σιγκαπούρη τον Ιανουάριο και θα ολοκληρώσουν τη σεζόν 2020-21.

Η αφρόκρεμα του Asian Tour διαγωνίζεται στο Πουκέτ, συμπεριλαμβανομένου του Αυστραλού Scott Hend, 10 φορές νικητή του Asian Tour, του βασιλέως πρωταθλητή του Order of Merit Jazz Janewattananond από την Ταϊλάνδη και του Μαλαισιανού νούμερο ένα Gavin Green.

Σχετικά με το The Asian Tour

Ως ο επίσημος φορέας επιβολής κυρώσεων για το επαγγελματικό γκολφ στην Ασία, το Asian Tour ηγείται της ανάπτυξης του επαγγελματικού γκολφ σε όλη την περιοχή, ενισχύοντας τις καριέρες των μελών του, διατηρώντας παράλληλα δέσμευση για την ακεραιότητα του παιχνιδιού. Το Asian Tour, μέσω της συμμετοχής του στη Διεθνή Ομοσπονδία PGA Tours, είναι το μόνο αναγνωρισμένο πανασιατικό επαγγελματικό γύρο γκολφ στην Ασία. Το Tour αναγνωρίζεται επίσημα από την Επίσημη Παγκόσμια Κατάταξη Γκολφ και παρέχει στις εκδηλώσεις του πολύτιμους πόντους κατάταξης στους συμμετέχοντες ώστε να αναγνωριστούν στην παγκόσμια σκηνή. Είναι επίσης θυγατρική της The R&A. Στους συνεργάτες περιηγήσεων περιλαμβάνονται οι Rolex (Timekeeper), Habitat for Humanity (Συνεργάτης Βιώσιμης Ανάπτυξης), Titleist (Συνεργάτης Ιστού) και FootJoy (Προμηθευτής περιηγήσεων). Η εταιρική έδρα του Asian Tour εδρεύει στη Sentosa, η οποία είναι η πατρίδα του Asian Golf, ενώ το Sentosa Golf Club είναι μέρος ενός αποκλειστικού δικτύου ακινήτων στο πλαίσιο των Asian Tour Destinations. Το The Tour έχει επίσης γραφείο στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/