Ρωσίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά μετά από επίθεση και ληστεία στην προβλήτα Μπαλί Χάι μεσημέρι, συνελήφθη ύποπτος

Πατάγια -

Ένας ύποπτος που επιτέθηκε και λήστεψε έναν Ρώσο τουρίστα στην προβλήτα Μπαλί Χάι, στην Πατάγια την Κυριακή (28 Νοεμβρίου) συνελήφθη.

Ο υποδιοικητής της αστυνομίας της επαρχίας Chonburi, συνταγματάρχης Maykawit Praditphon είπε στο The Pattaya News, «Γύρω στο μεσημέρι της Κυριακής (28 Νοεμβρίουth) ένας άνδρας ύποπτος επιτέθηκε στην κ. Alena Seryuk, 56, μια Ρωσίδα υπήκοος τουρίστας, πριν της κλέψει το κινητό τηλέφωνο και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στην προβλήτα Bali Hai, απομακρύνοντας με ταχύτητα στη συνέχεια με μια μοτοσικλέτα. Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο τμήμα του φάρου της προβλήτας όπου ο τουρίστας ήταν μόνος και τραβούσε φωτογραφίες από το τοπίο».

«Ανέφερε αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία και εντοπίσαμε τον ύποπτο. Ο ύποπτος σταμάτησε στην παραλία Pattaya μετά την ξέφρενη ληστεία και έκανε παρέα με τους φίλους του πίνοντας αλκοόλ σαν να μην συνέβη τίποτα».

«Βρήκαμε την ύποπτη σαρώνοντας τοπικά ενεχυροδανειστήρια και διαπιστώσαμε ότι το κλεμμένο κινητό της τηλέφωνο είχε πουληθεί σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Πατάγια για 1,500 μπατ. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είπε ότι ο κύριος Bped (πάπια στα Ταϊλανδικά) τους το πούλησε».

«Προσδιορίσαμε τον ύποπτο ως «Mr Bped Striped Face» ή Kreangsak Klomkaew, 42 ετών, από το Rayong. Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Το παρατσούκλι του προέρχεται από τα βαριά τατουάζ του».

«Το Bped είναι μια τακτική παραλία της Pattaya και γνωστή για τις παρέες στην παραλία με φίλους και προκαλώντας προβλήματα στο παρελθόν, αν και ως επί το πλείστον μικροέγκλημα. Τον συλλάβαμε και εκεί. Παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε στον τουρίστα. Ο Bped παραδέχτηκε επίσης τουλάχιστον εννέα παρόμοια εγκλήματα στο Rayong. Ο Bped είναι ένας εγκληματίας καριέρας με μακρά ιστορία εγκλημάτων».

Ο συνταγματάρχης Maykawit είπε, «Αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή και επίθεση. Το θύμα, που έφερε μαύρα μάτια και τραύματα στο πρόσωπο, αναρρώνει».

Ο κ. Bped είπε στα μέσα ενημέρωσης TPN σε μια αναπαράσταση σήμερα το απόγευμα, «Δεν έχω χρήματα και είμαι άνεργος. Χρειαζόμουν χρήματα για να αγοράσω ουίσκι και παράνομα ναρκωτικά για μένα και τους φίλους μου. Η Πατάγια έχει αρχίσει να έχει ξανά τουρίστες με χρήματα μετά από ένα μακρύ κλείσιμο λόγω του Covid-19, οπότε αποφάσισα να επιτεθώ σε έναν για μετρητά».

«Χτύπησα τη γυναίκα στο πρόσωπο πριν πάρω τα υπάρχοντά της και μετά πήγα να πιω με τα χρήματα που πήρα. Σε παρακαλώ πες της ότι λυπάμαι." κατέληξε ο Bped.

Άγνωστο αν το θύμα αποδέχτηκε τη συγγνώμη, η οποία συνοδεύτηκε και από ένα wai. Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι παρόλο που το περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή, ο Τύπος ενημερώθηκε και προσκλήθηκε μόνο στην αναπαράσταση, στην οποία παρακολουθήσαμε, σήμερα το απόγευμα.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.