Δεν υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης του τουρισμού παρά την εξάπλωση του Omicron, οι Τουριστικές Αρχές της Ταϊλάνδης αναμένουν 500,000 διεθνείς αφίξεις μέχρι το τέλος του έτους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Εθνική -

Δεν υπάρχουν ενδείξεις μείωσης των διεθνών αφίξεων στην Ταϊλάνδη, παρά την εξάπλωση της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού Omicron σε αρκετές χώρες, τουλάχιστον σύμφωνα με την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης. Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) αναμένει στόχο 500,000 τουριστών να εισέλθουν στο Βασίλειο μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κυβερνήτης του TAT Yuthasak Supasorn δήλωσε χθες, 30 Νοεμβρίου, ότι δεν υπάρχει ένδειξη επιβράδυνσης της τάσης των αφίξεων στο εξωτερικό μέχρι στιγμής, εκτός από κάποια μικρή επιβράδυνση στις ευρωπαϊκές χώρες όπου είχε σημειωθεί η εξάπλωση του Omicron.

Σύμφωνα με το αρχείο, 93,573 ξένοι ταξιδιώτες εισήλθαν στην Ταϊλάνδη από την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας την 1η Νοεμβρίου. Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός είναι πολύ χαμηλότερος από τον προηγούμενο στόχο, η ΤΑΤ αναμένει ότι η συνολική άφιξη θα φτάσει τους 500,000 τουρίστες μέχρι το τέλος του έτους.

Το TPN media σημειώνει, ωστόσο, ότι αυτός ο στόχος φαίνεται αρκετά φιλόδοξος σχεδόν με κάθε πρότυπο, με μόνο 30 ημέρες να απομένουν μέσα στο έτος και ανησυχίες σχετικά με την παραλλαγή (ή μάλλον, πιθανούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή ακυρώσεις που ενδέχεται να ενεργοποιηθούν) εξακολουθεί να ισχύει σε πολλά μέρη του κόσμου. Προκειμένου η Ταϊλάνδη να πετύχει αυτόν τον στόχο, θα πρέπει να χτυπήσει μεταξύ 16,000 και 17,000 τουρίστες (ή ταξιδιώτες, καθώς πολλοί φτάνουν δεν είναι τουρίστες καθαυτές, αλλά κάτοικοι ή υπήκοοι της Ταϊλάνδης που ταξιδεύουν από και προς διαφορετικές χώρες) την ημέρα, έναντι περίπου 3,000-4,000 τουρίστες την ημέρα τον Νοέμβριο.

Ο Κυβερνήτης δήλωσε: «Περισσότεροι από 300,000 ξένοι τουρίστες έχουν κάνει αίτηση για το «Thailand Pass». Μόνο τον Νοέμβριο, υπήρχαν σχεδόν 100,000 τουρίστες που εισήλθαν στην Ταϊλάνδη. Αναμένεται ότι, κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, περισσότεροι από 500,000 τουρίστες θα καταγραφούν κατά την είσοδο στην Ταϊλάνδη».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Siamrath

Εν τω μεταξύ, η Marisa Sukosol Nunbhakdi της Ταϊλανδικής Ένωσης Ξενοδόχων (THA) εξέφρασε την ανησυχία της ότι η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να επηρεάσει τον τουριστικό τομέα, καθώς οι Ευρωπαίοι τουρίστες είναι η κύρια αγορά για την Ταϊλάνδη αυτή τη στιγμή λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και των καραντινών σε κανονικά προσοδοφόρες αγορές όπως η Κίνα.

Η ίδια τόνισε: «Η κατάσταση στο εγγύς μέλλον είναι δύσκολο να εκτιμηθεί παρά το γεγονός ότι οι αρχικές επιπτώσεις μπορεί να είναι χαμηλές. Εάν η κυβέρνηση εφαρμόσει κάποια ακόμη μέτρα για τις αφίξεις, μπορεί να προκαλέσει τουριστική καθυστέρηση. Ωστόσο, ελπίζουμε πραγματικά ότι ορισμένα σκληρά μέτρα όπως τα lockdown δεν θα επιβληθούν ξανά στη χώρα, καθώς θα προκαλούσαν περαιτέρω καταστροφή στην ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία που έχουν ήδη σχεδόν δύο χρόνια σοβαρής αναστάτωσης».

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.