Εκατοντάδες μετανάστες χωρίς έγγραφα συνελήφθησαν στα σύνορα Ταϊλάνδης-Μυανμάρ στην επαρχία Τακ σήμερα το πρωί

Τακ -

Μια ομάδα 184 μεταναστών χωρίς έγγραφα συνελήφθη κοντά στα σύνορα Ταϊλάνδης-Μυανμάρ στην περιοχή Phop Phra της επαρχίας Tak τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 25 Νοεμβρίου, ενώ φέρεται να προσπαθούσε να εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Μια ομάδα από την Task Force του 14ου Συντάγματος Πεζικού έλαβε εντολή να ισιώσει τις συνοριακές περιπολίες στην περιοχή για να αποτρέψει τη διακίνηση παράνομων μεταναστών στη χώρα γύρω στη 1:00 π.μ. την Πέμπτη όταν σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπισαν ύποπτη κίνηση σε πυκνό δάσος.

Στη συνέχεια, οι στρατιώτες έσπευσαν να επιθεωρήσουν την περιοχή στόχο και ανακάλυψαν συνολικά 184 μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά στη Μιανμάρ, 111 άνδρες και 73 γυναίκες, που κάθονταν διακριτικά στο σκοτάδι. Καθένας από αυτούς είχε τουλάχιστον μια αποσκευή. Πολλοί είδαν να τρέμουν από το κρύο και εξαντλημένοι από το περπάτημα πέρα ​​από τα σύνορα σε μεγάλες αποστάσεις.

Η αρχική έρευνα αποκάλυψε ότι η ομάδα μάζευε μαζί για να περιμένει τους αντιπροσώπους της από το πρακτορείο να τους παραλάβουν πριν σχεδιάσει να τους αφήσει στις εσωτερικές περιοχές της χώρας.

Ο φερόμενος πράκτορας στη Μιανμάρ θα τους βοηθούσε να μεταφερθούν διασχίζοντας τον ποταμό Moei στην περιοχή της περιοχής Phop Phra, όπου θα συναντούσαν τους τοπικούς αντιπροσώπους τους για να τους βοηθήσουν να τους φέρουν στις εσωτερικές περιοχές και στην Μπανγκόκ, όπου οι εργαζόμενοι έχουν αυτήν τη στιγμή ανάγκη λόγω ελλείψεις εργατικού δυναμικού. Κάθε μετανάστης πρέπει να πληρώσει προμήθεια έως και 20,000 μπατ για τη διαδικασία.

Όλοι τους βρίσκονται υπό την επιτήρηση της Αστυνομίας Phop Phra και υποβάλλονται σε τεστ Covid-19 για τον εντοπισμό τυχόν μολύνσεων και την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου στη χώρα. Δεν ήταν σαφές εάν θα απελαθούν αμέσως μετά τις εξετάσεις.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Thairath

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.