Ο αρχηγός των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας της Ταϊλάνδης, Panusaya "Rung" αρνήθηκε ξανά την εγγύηση για κατηγορίες που σχετίζονται με ολονύκτια διαδήλωση υπέρ της δημοκρατίας τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους

Μπανγκόκ -

Το Ποινικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης σήμερα, 22 Νοεμβρίου, ανακάλεσε την εγγύηση για τον κρατούμενο ηγέτη διαδηλώσεων Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul με κατηγορίες σχετικά με μια ολονύκτια διαδήλωση υπέρ της δημοκρατίας στις 19 - 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Rung, ο οποίος τώρα κρατείται για βασιλικές κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή φορούσε ένα κομμένο μπλουζάκι σε μια συμβολική διαμαρτυρία σε εμπορικό κέντρο τον περασμένο Δεκέμβριο, οδηγήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Ποινικό Δικαστήριο της Μπανγκόκ για την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο Panupong "Mike" Jadnok και ο Chai-amorn "Ammy" Kaewwiboonpan, οι οποίοι επίσης κατηγορούνταν για παρόμοιες κατηγορίες, συμμετείχαν επίσης στην ακρόαση. Ωστόσο, ο Μάικ, ο οποίος επίσης κρατείται στις φυλακές της επαρχίας, είχε συμμετάσχει στην ακρόαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα στελέχη του Ποινικού Δικαστηρίου οριστικοποίησαν την ετυμηγορία για ανάκληση εγγύησης για τον Ρουνγκ, δηλώνοντας ότι ο κατηγορούμενος είχε ενεργήσει στο παρελθόν με παρόμοιο τρόπο σε πολλές περιπτώσεις και επίσης φέρεται να ενθάρρυνε τους διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας να φορέσουν μαύρα ρούχα στις 28 Ιουλίου 2021. θεωρήθηκε επαίσχυντη πράξη προς το ανώτατο όργανο και παραβίαση των προϋποθέσεων για την προσωρινή απόλυση.

Ωστόσο, τόσο η Ammy όσο και ο Mike έλαβαν εγγύηση, με την αιτιολογία του Δικαστηρίου ότι δεν είχαν παρόμοιες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Η Ammy πρέπει να φοράει ένα βραχιόλι παρακολούθησης EM ανά πάσα στιγμή και να μένει στο σπίτι από τις 4:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ. Ο Mike θα αντιμετωπίζει επίσης τις ίδιες συνθήκες μόλις αφεθεί ελεύθερος, αν και αντιμετωπίζει και άλλες κατηγορίες.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.