Οι Vapers επαινούν τον γραμματέα των Φιλιππίνων για τη γενναιότητα της COP9

Ο παγκόσμιος έπαινος από τους υποστηρικτές του Tobacco Harm Reduction (THR) και τους ατμιστές συνεχίζονται για τον Υπουργό Εξωτερικών των Φιλιππίνων, Teodoro Locsin Jr.

Ο γραμματέας Locsin είπε στους διαδικτυακούς αντιπροσώπους στο COP9 - ένα βασικό διεθνές συνέδριο για τον έλεγχο του καπνού που φιλοξενείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας - ότι πρέπει να εξετάσουν τις «εξελισσόμενες και πιο πρόσφατες επιστημονικές πληροφορίες» εάν πρόκειται να λυθεί το παγκόσμιο πρόβλημα του καπνίσματος.

«Χαιρετίζουμε τη γενναιότητα του στο COP9 για την προώθηση της ισορροπημένης και τεκμηριωμένης προσέγγισης των Φιλιππίνων για ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης. Οι αντίπαλοι και οι αξιωματούχοι έκτοτε έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δυσφημήσουν τον Γραμματέα Locsin και να ασέβονται τη δημοκρατία και την κυριαρχία της χώρας μας, αλλά απέτυχαν άσχημα», λέει ο Peter Dator, πρόεδρος της καταναλωτικής ομάδας Vapers PH και μέλος της CAPHRA.

Η Nancy Loucas, Εκτελεστική Συντονίστρια της CAPHRA (Συνασπισμός Υποστηρικτών Μείωσης Βλαβών Καπνού στην Ασία-Ειρηνικό), λέει ότι είναι ευχάριστο να βλέπεις κορυφαίους Φιλιππινέζους πολιτικούς να συγκεντρώνονται γύρω από τον Γραμματέα Locsin, με την παγκόσμια κοινότητα ατμίσματος να εκφράζει επίσης την ισχυρή υποστήριξή της μέσω των social media.

«Σε έναν κόσμο όπου το κάπνισμα προκαλεί οκτώ εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο, ο γραμματέας Locsin έχει κάνει σε όλους μια τεράστια χάρη. Λέγοντας στην COP9 την επιτυχία των «πολύ λιγότερο επιβλαβών νέων προϊόντων καπνού» και την πολιτική υποστήριξη της κυβέρνησης των Φιλιππίνων γι' αυτά ήταν μουσική στα αυτιά εκατομμυρίων που έκοψαν επιτυχώς τα θανατηφόρα τσιγάρα μέσω του ατμίσματος», λέει.

Κατά τη διάρκεια της COP9 – της 9ης Διάσκεψης των Μερών για τη Σύμβαση Πλαίσιο του ΠΟΥ για τον Έλεγχο του Καπνίσματος (FCTC) – η κα Λούκας διοργάνωσε μια παγκόσμια ζωντανή ροή, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι εμπειρογνώμονες THR και υποστηρικτές των καταναλωτών.

Με την ονομασία sCOPe, η πενθήμερη ταυτόχρονη μετάδοση του YouTube προσέλκυσε σημαντικό κοινό παγκοσμίως, προσθέτοντας στην αυξανόμενη πίεση στον ΠΟΥ να αγκαλιάσει ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης, αντί να πιέζει για την απαγόρευσή τους.

«Πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε τον ΠΟΥ και την FCTC όταν φοβούνται την επιστήμη; Σε αυτήν την εποχή των ψεύτικων ειδήσεων και των εναλλακτικών γεγονότων, είναι σημαντικό για τις κυβερνήσεις να πάρουν θέση για τα γεγονότα και την τεχνογνωσία για να περάσουν από κόσκινο την προπαγάνδα. Αυτό έκανε ο Γραμματέας Locsin στο COP9, και συμμετέχω στο Υπουργικό Συμβούλιο και στο Κογκρέσο των Φιλιππίνων για να επαινέσω τις ενέργειές του», λέει ο κ. Dator.

Για να δείτε το μήνυμα του κ. Dator στους εκπροσώπους της COP9, επισκεφθείτε: https://youtu.be/g0pYPmRXxM8

Η ομιλία του γραμματέα Locsin στο COP9 και άλλες βασικές στιγμές θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια μιας σύνοψης και συζήτησης μετά το sCOP. Θα ανακοινωθούν επίσης τα βραβεία COP9 του sCOPe. Θα μεταδοθεί στις https://bit.ly/30v701b από τις 6.00 μ.μ. (ώρα Χονγκ Κονγκ) ή τις 10.00 π.μ. (GMT) την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου.

Τώρα ζωντανά και με περισσότερες από 14,000 μαρτυρίες, η CAPHRA καλεί όσους έχουν κόψει το τσιγάρο μέσω εναλλακτικών νικοτίνης χωρίς καπνό να πουν την ιστορία τους στο www.righttovape.org

Για ένα δωρεάν αποθετήριο ψηφιακών μέσων σχετικά με τη μείωση της βλάβης του καπνού στην Ασία-Ειρηνικό – συμπεριλαμβανομένων εκδόσεων μέσων, εικόνων και γραφικών – επισκεφθείτε https://apthrmedia.org

Σχετικά με την CAPHRA

Το Coalition of Asia Pacific Tobacco Harm Advocates (CAPHRA) είναι μια περιφερειακή συμμαχία καταναλωτικών οργανώσεων για τη μείωση της βλάβης του καπνού. Η αποστολή του είναι να εκπαιδεύσει, να υποστηρίξει και να εκπροσωπήσει το δικαίωμα των ενηλίκων εναλλακτικών καταναλωτών νικοτίνης να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν προϊόντα που μειώνουν τη βλάβη από τη χρήση καπνού.

https://caphraorg.net/

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και μπορεί να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/