Κοινωνική ανεξάρτητη ομάδα, με επικεφαλής το αστέρι των Thai Onlyfans "Khai-Nao", υποβάλλει αίτηση για νομιμοποίηση της πορνογραφίας στην Ταϊλάνδη.

ΦΩΤΟ: Naewna

Μπανγκόκ -

Μια κοινωνική ανεξάρτητη ομάδα "Charoen Porn", με επικεφαλής το αστέρι των Thai Onlyfans "Khai-Nao" και τον υποστηρικτή της υπέρ της δημοκρατίας Tanat "Looknut" Thanakitamnuay υπέβαλε επίσημα αίτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τροποποίηση των νόμων και νομιμοποίηση της πορνογραφίας στην Ταϊλάνδη.

Η αναφορά, με περίπου 20 υπογραφές από εξέχοντες αναφέροντες, παραδόθηκε στον Δρ. Sukit Atthopakon, Σύμβουλο του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, προτείνοντας σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα σχετικά με την πορνογραφία και την αισχρότητα.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας Attaphol Khaithong δήλωσε ότι η ομάδα απαιτεί την τροποποίηση του άρθρου 287 του νόμου περί πορνογραφίας προκειμένου η κοινωνία της Ταϊλάνδης να κάνει διάκριση μεταξύ ηθικής και άσεμνων μορφών τέχνης.

«Τα ψυχαγωγικά μέσα και τα σεξουαλικά μέσα θα πρέπει πλέον να διαχωρίζονται σαφώς για συγκεκριμένους σκοπούς και ομάδες καταναλωτών. Αλλά επί του παρόντος, ο νόμος υπάρχει για να καταπιέζει τα άσεμνα μέσα ενημέρωσης, ισχυριζόμενοι ότι ήταν ενάντια στο νόμο και την ταϊλανδική ηθική», πρόσθεσε.

ΦΩΤΟ: Naewna

Ο Tanat ή ο Looknut δήλωσε ότι λόγω αυτού που ονόμασε έναν απαρχαιωμένο και αρχαϊκό νόμο που ουσιαστικά απαγορεύει κάθε πορνογραφία, οι Ταϊλανδοί απαγορεύεται να δημιουργούν εικόνες και βίντεο για ενήλικες σε εσωτερικά αναγνωρισμένες νόμιμες πλατφόρμες ενηλίκων που μπορούν να κερδίσουν ένα ευχάριστο ποσό για τη διαβίωσή τους, ειδικά κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας Covid-19.

«Εμείς (οι αναφέροντες) συμφωνούμε αμοιβαία ότι οι ταινίες για ενήλικες, ή απλά γνωστές ως πορνό, δεν βλάπτουν κανέναν, εφόσον οι παραγωγοί ρυθμίζονται από τον τροποποιημένο νόμο. Αλλά κάτι σαν παιδική πορνογραφία ή πορνογραφία με βίαιο περιεχόμενο θα πρέπει να συνεχίσει να είναι παράνομο. Αλλά η πορνογραφία που περιέχει όμορφα και διασκεδαστικά στοιχεία θα πρέπει να νομιμοποιηθεί ως μέρος της ελευθερίας της έκφρασης. Κανένας ενήλικας δεν πρέπει να είναι κατώτερος ή περιορισμένος στην έκφραση τέτοιων πραγμάτων», είπε ο Tanat.

Στη συνέχεια, ο σύμβουλος του προέδρου του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων έλαβε το αίτημα και δήλωσε στον Τύπο ότι οι αξιωματούχοι θα ελέγξουν τη δήλωση στην αναφορά σύμφωνα με τη συνταγματική ορθότητα. Η τελική διαδικασία θα κοινοποιηθεί στους αναφέροντες προκειμένου να συμπληρώσουν μια λίστα με 10,000 ονόματα από το κοινό πριν προτείνουν την τροποποίηση του νόμου στο κοινοβούλιο.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.