Μόνο 20 διεθνείς ταξιδιώτες, σε περισσότερους από 22,000, φέρεται να βρέθηκαν με μολύνσεις από Covid-19 τις πρώτες επτά ημέρες από την επαναλειτουργία της Ταϊλάνδης, ανακοινώνει η CCSA

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Siamrath

Εθνική -

Περισσότεροι από 22,000 επισκέπτες έχουν ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη μετά το άνοιγμα της χώρας σε εμβολιασμένους ξένους τουρίστες από επιλεγμένες χώρες. Από αυτά, μόνο 20 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα, 19 Νοεμβρίου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του CCSA (Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-8), Apisamai Srirangsan.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος ανέφερε ότι συνολικά 22,832 άτομα εισήλθαν στη χώρα από την επαναλειτουργία από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου. Από αυτούς, 20 από τους τουρίστες βρέθηκαν μολυσμένοι με Covid19, όπως επαληθεύτηκε με τεστ RT-PCR, αντιπροσωπεύοντας το 0.09 τοις εκατό των αφίξεων.

Οι περισσότερες αφίξεις ήταν από τη Γερμανία στην πρώτη θέση, ακολουθούμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα αντίστοιχα. Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα συνεχίσει επίσης να παρακολουθεί στενά και να καταγράφει τις αφίξεις και τις μολύνσεις, δήλωσε ο Apisamai.

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι αναφέρθηκαν μικρές διαφορές στις κορυφαίες χώρες αφίξεων, ανάλογα με την πηγή των μέσων ενημέρωσης, αλλά η CCSA υποστήριξε τη Γερμανία ως την κορυφαία χώρα.

Συνέστησε επίσης σε όλους τους εισερχόμενους Ταϊλανδούς και ξένους ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Βασίλειο χωρίς κράτηση ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να προστατεύονται φορώντας ιατρικές μάσκες και τηρώντας κοινωνική απόσταση προκειμένου να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

«Όλοι οι ταξιδιώτες είναι ευπρόσδεκτοι για οικονομικούς σκοπούς υπό την ασφάλεια της δημόσιας υγείας. Ωστόσο, η πανδημία συνεχίζεται ακόμη υπό την επαναλειτουργία μας, γι' αυτό προτρέπουμε όλους, ταξιδιώτες και επιχειρηματίες, να τηρούν τα προληπτικά μέτρα της χώρας, ενώ οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα παρακολουθούν επίσης αυστηρά την κατάσταση», κατέληξε ο Apisamai.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.