Ανασκόπηση της εβδομάδας ειδήσεων της Ταϊλάνδης: Η Ταϊλάνδη ανοίγει ξανά, το εμβόλιο Moderna φτάνει, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης συναντά παγκόσμιους ηγέτες στη Γλασκώβη και πολλά άλλα

Εδώ είναι μια ματιά στην κορυφή ΕΘΝΙΚΟΣ ιστορίες, επιλεγμένες από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, 1η έως 7 Νοεμβρίου, με κάποιο σχόλιο. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

1. Η πρώτη παρτίδα των 560,000 δόσεων εμβολίων Moderna φτάνει στην Ταϊλάνδη την περασμένη εβδομάδα

Η πρώτη παρτίδα των εμβολίων Moderna Covid-19 έφτασε επιτέλους για όσους έχουν εγγραφεί και έχουν πληρώσει σε διαθέσιμα ιδιωτικά νοσοκομεία μετά από προηγούμενες καθυστερήσεις. Σύμφωνα με την Ένωση Ιδιωτικών Νοσοκομείων, η παρτίδα θα διανεμηθεί στον Ταϊλανδικό Ερυθρό Σταυρό, στο Νοσοκομείο Siriraj, στο Νοσοκομείο Ramathibodi και σε εγγεγραμμένα ιδιωτικά νοσοκομεία. Κάθε νοσοκομείο θα λάβει αρχικά το 10 τοις εκατό του συνολικού ποσού των κρατουμένων εμβολίων λόγω του περιορισμένου ποσού.

Η πρώτη παρτίδα 560,000 δόσεων εμβολίων Moderna φτάνει σήμερα στην Ταϊλάνδη

2. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης υπόσχεται να αυξήσει την εστίαση στην επίλυση ζητημάτων κλιματικής αλλαγής στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια της διάσκεψης COP26, συναντάται με παγκόσμιους ηγέτες

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης συμμετείχε στη Διάσκεψη COP26 για την Κλιματική Αλλαγή με παγκόσμιους ηγέτες στη Γλασκώβη την περασμένη εβδομάδα και έδωσε μια ομιλία στην Ταϊλάνδη ότι η Ταϊλάνδη έχει ξεπεράσει τον στόχο της μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και είναι πρόθυμη να ξεπεράσει τα κλιματικά προβλήματα σύμφωνα με διεθνείς στόχους και πρότυπα. Χαιρέτισε επίσης και είχε μια σύντομη συνομιλία με πολλούς παγκόσμιους ηγέτες, προκαλώντας τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης σχετικά με τη στάση του σώματος του και τις κακές του ικανότητες στα αγγλικά.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης υπόσχεται να αυξήσει την εστίαση στην επίλυση ζητημάτων κλιματικής αλλαγής στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια της διάσκεψης COP26, συναντάται με παγκόσμιους ηγέτες

3. Τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης και του συνασπισμού εκφράζουν τις απόψεις τους σχετικά με την αμφιλεγόμενη πρόταση τροποποίησης «lésé majéste»

Η συζήτηση για την επίμαχη τροποποίηση του νόμου προέκυψε αφού το αντιπολιτευόμενο κόμμα «Pheu Thai» δήλωσε ότι θα προτείνει τροποποίηση του νόμου lésé majéste, γνωστό και ως Νόμος 112, στην ημερήσια διάταξη της επόμενης κοινοβουλευτικής συνεδρίασης. Η ιδέα έλαβε υποστήριξη από πολλούς ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας καθώς και από εξέχον αντιπολιτευόμενο κόμμα «Move Forward» και το ίδρυμα «Προοδευτικό Κίνημα», με επικεφαλής τον Thanathorn Juangroongruangkit, καθώς πίστευαν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους των κοινωνικών συγκρούσεων στην Ταϊλάνδη. .

Ωστόσο, χωρίς αμφιβολία, όλα τα κόμματα του συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού, είχαν διαφωνήσει σθεναρά ενάντια σε οποιαδήποτε τροποποίηση ή κατάργηση του νόμου σε όλες τις πτυχές, λέγοντας ότι η αλλαγή μπορεί να επηρεάσει τη μοναρχία και τη σταθερότητα της χώρας. Επιπλέον, ορισμένοι από εκείνους που αρχικά δήλωσαν ότι υποστήριζαν μια τροπολογία έκαναν ένα βήμα πίσω ή γύρισαν αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ειδικά αφού ορισμένοι εξέχοντες ηγέτες της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι ήταν κατά μιας τροπολογίας και φοβήθηκαν ότι θα διχάσει περαιτέρω την κοινωνία.

Τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης και του συνασπισμού εκφράζουν τις απόψεις τους για την αμφιλεγόμενη πρόταση τροποποίησης «lésé majéste»

4. Τρία εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ταϊλάνδη έκλεισαν προσωρινά μετά από ύποπτο σύμπλεγμα Covid-19 και μολύνσεις που εντοπίστηκαν λίγο μετά την επαναλειτουργία

Τα σχολεία στο Λαμπάνγκ, το Πραχινμπούρι και το Μουκντάχαν έκλεισαν προσωρινά λίγο αφότου βρέθηκε μια ομάδα μαθητών με μολύνσεις από τον Covid-19. Η πιο ανησυχητική περιοχή ήταν στο Mukdahan όπου χιλιάδες δάσκαλοι και μαθητές απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σχολείο αφού περίπου 40-70 πιθανές μολύνσεις Covid-19 βρέθηκαν θετικές μέσω του τεστ ATK. Ωστόσο, καμία από τις λοιμώξεις δεν αποδείχθηκε θετική μετά από δοκιμή με RT-PCR σε νοσοκομεία πεδίου και τα αποτελέσματα της δοκιμής ATK αποδείχθηκαν ψευδή. Σε όλους τους απομονωμένους επετράπη να εγκαταλείψουν την περιοχή μετά.

Το περιστατικό οδήγησε σε μεγάλη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης σχετικά με τις διαδικασίες κατά την οποία εντοπίζεται κρούσμα Covid-19 στα σχολεία, με πολλούς να δηλώνουν ότι οι αντιδράσεις «γονατιστών», όπως η καραντίνα ή το κλείσιμο ολόκληρων σχολείων δεν είναι ο τρόπος να προχωρήσουμε.

Τρία εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ταϊλάνδη έκλεισαν προσωρινά μετά από ύποπτο σύμπλεγμα Covid-19 και μολύνσεις που εντοπίστηκαν λίγο μετά την επαναλειτουργία

5. Μόνο 10 διεθνείς ταξιδιώτες βρέθηκαν μολυσμένοι με Covid-19 κατά την άφιξή τους στην Ταϊλάνδη από την επαναλειτουργία, αναφέρει το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας

Αυτό είναι πιθανώς ένα θετικό πράγμα να ακούσουμε μέχρι στιγμής μετά την επαναλειτουργία. Μόνο 10 από τους συνολικά 13,229 τουρίστες, στις 4 Νοεμβρίου, αποδείχθηκαν θετικοί στη νόσο με τεστ RT-PCR κατά την προσγείωση στα σύνορα της Ταϊλάνδης, γεγονός που ευθύνεται για ποσοστό μόλυνσης 0.08 τοις εκατό όλων των επισκεπτών. Η πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας της χώρας φαινόταν να πηγαίνει καλά μέχρι στιγμής. Ωστόσο, ορισμένες αφίξεις φέρεται να αντιμετωπίζουν μεγάλους χρόνους αναμονής για τα αποτελέσματα των δοκιμών και τον έλεγχο των εγγράφων στο αεροδρόμιο. Επιπλέον, υπήρξαν πολλές αναφορές για προβλήματα με την εφαρμογή Ταϊλάνδης Pass για αίτηση εισόδου στη χώρα, αν και οι αξιωματούχοι κατηγορούν πολλά από αυτά τα ζητήματα στο «σφάλμα χρήστη».

Μόνο 10 διεθνείς ταξιδιώτες βρέθηκαν μολυσμένοι με Covid-19 κατά την άφιξή τους στην Ταϊλάνδη από την επαναλειτουργία, αναφέρει το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Psst….θέλετε να δείτε περισσότερα; Δείτε το TikTok εδώ

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.