Η Ταϊλάνδη ανοίγει ξανά! Περίληψη του δελτίου Ταϊλάνδης και οι οδηγίες κατά την άφιξη εξηγούνται

Εθνική -

Πτήση άφιξης πιλότου που μετέφερε 34 επιβάτες με ασφάλεια έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Suvannabhumi τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 1η Νοεμβρίου, για να ξεκινήσει η επαναλειτουργία της χώρας.

Η πρώτη πτήση ταξίδεψε επίσημα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Narita της Ιαπωνίας και έφτασε στην Ταϊλάνδη στις 12:25 π.μ. Περισσότερες από 60 πτήσεις έχουν προγραμματιστεί να προσγειωθούν σε διεθνή αεροδρόμια σε εθνικό επίπεδο την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας, σύμφωνα με τις αρχές του Κέντρου Επειγόντων Περιστατικών (EOC).

Σύμφωνα με τους νέους ταξιδιωτικούς κανόνες, οι ταξιδιώτες κατηγοριοποιούνται πλέον σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα είναι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες από 63 χώρες χαμηλού κινδύνου (η ενημερωμένη λίστα των χωρών, από τις 30 Οκτωβρίου, είναι διαθέσιμη ΕΔΏ). Πρέπει να μείνουν είτε σε ξενοδοχείο SHA+ (Safety and Health Administration Plus) είτε σε ξενοδοχείο εναλλακτικής καραντίνας για μία νύχτα έως ότου λάβουν το αποτέλεσμα του τεστ Covid-19 RT-PCR. Δεν απαιτείται υποχρεωτική καραντίνα για τις ομάδες χαμηλού κινδύνου.

Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα οπουδήποτε στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τις αρχές.

Η δεύτερη ομάδα είναι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες από όλες τις χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των 63 που επισκέφτηκαν τη χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος Sandbox. Πρέπει να μείνουν σε ξενοδοχεία SHA+ για επτά νύχτες σε έναν από τους 17 προορισμούς Blue Zone Sandbox.

Οι Μπλε Ζώνες καλύπτουν τώρα την Μπανγκόκ, το Krabi Chon Buri (Banglamung, Pattaya, Si Racha, Ko Si Chang και Sattahip – Na Jomtien και Bang Sarey), Chiang Mai (Mueang, Doi Tao, Mae Rim και Mae Taeng), Trat ( Ko Chang), Buri Ram (Mueang), Prachuap Khiri Khan (Hua Hin και Nong Kae), Phang-Nga, Phetchaburi (Cha-Am), Phuket, Ranong (Ko Phayam), Rayong (Ko Samet), Loei (Chiang Khan). ), Samut Prakan (Αεροδρόμιο Suvarnabhumi), Surat Thani (Ko Samu, Ko Pha-ngan και Ko Tao), Nong Khai (Mueang, Sangkhom, Si Chiang Mai και Tha Bo), Udon Thani (Mueang, Ban Dung, Kumphawapi , Na Yung, Nong Han και Prachaksinlapakhom)

Μπορούν να ταξιδέψουν οπουδήποτε στην Ταϊλάνδη μετά από επτά νύχτες, εάν περάσουν ένα δεύτερο τεστ Covid-19 την 6η ή 7η ημέρα της διαμονής τους. Ενώ σε αυτό το αρχικό 7ήμερο μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στη «μπλε» περιοχή αλλά όχι αλλού.

Η τρίτη ομάδα είναι μη εμβολιασμένοι ή μη πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες. Πρέπει να περάσουν από ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα καραντίνας στις Μπλε Ζώνες για 7 νύχτες σε ξενοδοχείο SHA+ προτού μπορέσουν να ταξιδέψουν σε άλλα μέρη της Ταϊλάνδης. Πρέπει να μείνουν στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Κατά την άφιξη, όλοι οι επιβάτες θα ελεγχθούν από διεθνείς αξιωματικούς ελέγχου ασθενειών πριν χωριστούν σε 2 γραμμές. για τους αιτούντες το Πιστοποιητικό Εισόδου (CoE) και για τους αιτούντες του συστήματος Thailand Pass σαρώνοντας τον κωδικό QR.

Ταϊλάνδη Pass, που παρουσιάστηκε την 1η Νοεμβρίου στις 9:00 π.μ. (τοπική ώρα) για την αντικατάσταση του CoE απαιτείται πλέον για όλους τους εισερχόμενους επιβάτες και πρέπει να εφαρμοστεί πριν από την άφιξη. Οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν τα απαιτούμενα έγγραφα, όπως αντίγραφο διαβατηρίου, πιστοποιητικό εμβολιασμού και ιατρική ασφάλιση με ελάχιστη κάλυψη 50,000 USD (ή περίπου 1.6 εκατομμύρια μπατ).

Η εγγραφή μπορεί να γίνει στο https://tp.consular.go.th/. Οι ταξιδιώτες θα λάβουν έναν κωδικό QR για check-in στα διεθνή αεροδρόμια της Ταϊλάνδης κατά την επιβεβαίωση της έγκρισης. Το TPN media σημειώνει πολλαπλές αναφορές τεχνικών δυσκολιών την πρώτη ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας από τους αναγνώστες μας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι επισκέπτες πρέπει να καταγράφουν τα αρνητικά τους αποτελέσματα RT-CPR στην εφαρμογή MorChana για κινητά, ενώ εφαρμόζουν αυστηρά τις οδηγίες που ανακοινώθηκαν από τις επαρχιακές αρχές του προορισμού τους και τις προφυλάξεις DMHTTA (D – Αποστασιοποίηση, M – Φορώντας μάσκα, H – Πλύσιμο χεριών, Τ – Έλεγχος θερμοκρασίας, T – Testing για COVID-19 και A – εφαρμογή ειδοποίησης).

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

 

 

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.