Δελτίο Τύπου: Ταϊλάνδη χωρίς καραντίνα ανοίγει ξανά για εμβολιασμένους τουρίστες από την 1η Νοεμβρίου 2021

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης. Οι δηλώσεις μέσα είναι δικές τους.

Μπανγκόκ, 22 Οκτωβρίου 2021 – Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) θα ήθελε να επιβεβαιώσει ότι η Ταϊλάνδη είναι έτοιμη να υποδεχθεί πλήρως εμβολιασμένους ξένους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των Ταϊλανδών που επιστρέφουν και αλλοδαπών κατοίκων, από τις εγκεκριμένες χώρες για να εισέλθουν στο Βασίλειο αεροπορικώς χωρίς απαιτήσεις καραντίνας από την 1η Νοεμβρίου, 2021.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, στρατηγός Prayut Chan-o-cha, υπέγραψε τις οδηγίες εισόδου για την επαναλειτουργία χωρίς καραντίνα, που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Βασιλικής Κυβερνήσεως της Ταϊλάνδης χθες το βράδυ (21 Οκτωβρίου 2021) μαζί με άλλες δύο ανακοινώσεις για χαλαρούς ελέγχους COVID-19 σε 17 Προορισμοί της Ταϊλάνδης.

Απαιτήσεις εισόδου χωρίς καραντίνα για πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες από την 1η Νοεμβρίου 2021.

  1. Ταξιδέψτε αεροπορικώς από τις εγκεκριμένες χώρες. Επί του παρόντος, η Ταϊλάνδη έχει εγκρίνει την είσοδο χωρίς καραντίνα για αφίξεις από Αυστραλία, Αυστρία, Μπαχρέιν, Βέλγιο, Μπουτάν, Μπρουνέι Νταρουσαλάμ, Βουλγαρία, Καμπότζη, Καναδά, Χιλή, Κίνα, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Λετονία, Λιθουανία, Μαλαισία, Μάλτα, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Σλοβενία, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία , ΗΑΕ, ΗΒ, ΗΠΑ και Χονγκ Κονγκ.
    • Πρέπει να βρίσκεται στις εγκεκριμένες χώρες για 21 ημέρες ή περισσότερο. Δεν επιτρέπεται η διέλευση/μεταφορά από τις εγκεκριμένες κομητείες.
    • Για τους Ταϊλανδούς που επιστρέφουν και τους αλλοδαπούς κατοίκους, δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε εγκεκριμένη χώρα για 21 ημέρες ή περισσότερο, εφόσον ταξιδεύουν από την Ταϊλάνδη στην εγκεκριμένη χώρα/ες και επιστρέψουν εντός των τελευταίων 21 ημερών.
  2. Πιστοποιητικό εισόδου (COE) ή απόδειξη εγγραφής για είσοδο στην Ταϊλάνδη μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας. Επί του παρόντος, το COE μπορεί να εφαρμοστεί διαδικτυακά https://coethailand.mfa.go.th/,
  3. Ένα Ιατρικό Πιστοποιητικό με αποτέλεσμα εργαστηρίου RT-PCR που υποδεικνύει ότι δεν ανιχνεύεται COVID-19, εκδόθηκε το πολύ 72 ώρες πριν από το ταξίδι.
    • Απαιτείται επίσης Ιατρικό Πιστοποιητικό Αποθεραπείας από εκείνους που είχαν εργαστηριακό αποτέλεσμα με COVID-19 που ανιχνεύθηκε για να δείξει ότι έχουν αναρρώσει από το COVID-19 το αργότερο εντός 3 μηνών.
  4. Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, με κάλυψη που προσδιορίζεται σαφώς ως τουλάχιστον 50,000 $ ΗΠΑ, το οποίο θα πρέπει να καλύπτει το κόστος της θεραπείας και άλλα ιατρικά έξοδα που σχετίζονται με τη μόλυνση από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας σε νοσοκομείο για όλη τη διάρκεια στην Ταϊλάνδη. *Εκτός από τους πολίτες της Ταϊλάνδης που δικαιούνται το εθνικό σύστημα ασφάλισης υγείας.*
  5. Επιβεβαίωση πληρωμής για τουλάχιστον 1 διανυκτέρευση κατά την άφιξη στις εγκεκριμένες εγκαταστάσεις καραντίνας (Εναλλακτική καραντίνα – AQ, Οργανωτική καραντίνα – OQ, ή εναλλακτική καραντίνα νοσοκομείου – AHQ), ή ξενοδοχείο με πιστοποίηση SHA Plus.
    • Η προπληρωμή θα πρέπει να καλύπτει τόσο τη διαμονή 1 διανυκτέρευσης, το απαιτούμενο τεστ RT-PCR COVID-19 και ένα κιτ δοκιμής αντιγόνου (ATK).
  6. Πιστοποιητικό εμβολιασμού (πλήρως εμβολιασμένο).
    • Για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, η απόδειξη περιλαμβάνει Πιστοποιητικό Εμβολιασμού με εμβόλιο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας (MoPH) της Ταϊλάνδης (βλ. εδώ) ή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) (βλ εδώ) τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την ημερομηνία ταξιδιού τους.
    • και Πιστοποιητικό Εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση του εγκεκριμένου εμβολίου τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την ημερομηνία ταξιδιού τους.
    • Οι ταξιδιώτες κάτω των 12 ετών, που ταξιδεύουν με τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους, εξαιρούνται από αυτήν την απαίτηση εμβολιασμού, αλλά πρέπει να έχουν Ιατρικό Πιστοποιητικό με αποτέλεσμα εργαστηρίου RT-PCR που να υποδεικνύει ότι δεν ανιχνεύθηκε COVID-19, το οποίο έχει εκδοθεί το αργότερο 72 ώρες πριν από το ταξίδι .
  7. Πραγματοποιήστε έλεγχο εξόδου πριν από την αναχώρηση για Ταϊλάνδη.
  8. Κατά την άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης, οι ταξιδιώτες πρέπει να προχωρήσουν απευθείας με την εγκεκριμένη μεταφορά από το αεροδρόμιο στο προκαθορισμένο κέντρο δοκιμών COVID-19 ή στο δεσμευμένο κατάλυμα και να υποβληθούν στο απαιτούμενο τεστ RT-PCR COVID-19 την Ημέρα 0-1.
    • Οι ταξιδιώτες πρέπει να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την καθορισμένη εφαρμογή ειδοποίησης (MorChana) και πρέπει να περιμένουν εντός του καταλύματος μόνο για το αποτέλεσμα της δοκιμής, το οποίο θα είναι διαθέσιμο εντός της ημέρας.
  9. Εάν το τεστ είναι αρνητικό για COVID-19, οι ταξιδιώτες μπορούν να πάνε οπουδήποτε στην Ταϊλάνδη.
    • Κάθε ταξιδιώτης θα λάβει ένα ATK που έχει προπληρώσει κατά την κράτηση του καταλύματος.
    • Κάθε ταξιδιώτης που εμφανίζει συμπτώματα COVID-19 πρέπει να κάνει αμέσως μια εξέταση, χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο ATK. Εάν δεν εμφανιστούν συμπτώματα, οι ταξιδιώτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν το παρεχόμενο ATK για αυτοέλεγχο για τον COVID-19 την Ημέρα 6-7 και να δείξουν το αποτέλεσμα στο προσωπικό του ξενοδοχείου ή του καταλύματος, καθώς και να καταγράψουν το αποτέλεσμα (εντοπίστηκε και μη ανιχνευμένο bot) στην εφαρμογή MorChana.
    • Το προσωπικό του ξενοδοχείου/AQ πρέπει να συστήσει στους ταξιδιώτες να αυτοπαρακολουθούν τον εαυτό τους για τουλάχιστον 7 ημέρες. Εάν κάποιος ταξιδιώτης εμφανίσει συμπτώματα COVID-19, το προσωπικό του ξενοδοχείου/AQ πρέπει να ειδοποιήσει αμέσως τον υπεύθυνο ελέγχου της μεταδοτικής νόσου στην αντίστοιχη περιοχή του.
  10. Για ταξίδια από την Ταϊλάνδη σε άλλες χώρες, Συνιστάται στους ταξιδιώτες να ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα που ανακοινώνονται από την αντίστοιχη χώρα προορισμού τους.

Από το "Sandbox" στη ζώνη "Business & Leisure Ultimate Experiences" (Μπλε)

Η Ταϊλάνδη συνεχίζει να υποδέχεται πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα με χαλαρές απαιτήσεις.

  • Οι ταξιδιώτες είναι ευπρόσδεκτοι να επιλέξουν από τους 17 προορισμούς «Blue Zone», από τους 4 προορισμούς «Sandbox», για την πρώτη τους υποχρεωτική διαμονή 7 διανυκτερεύσεων στον προορισμό προτού μπορέσουν να μεταβούν σε άλλα μέρη της Ταϊλάνδης.
    • Μπανγκόκ
    • Krabi
    • Chon Buri (Banglamung, Pattaya, Si Racha, Ko Si Chang και Sattahip – Na Jomtien και Bang Sarey)
    • Τσιάνγκ Μάι (Mueang, Doi Tao, Mae Rim και Mae Taeng,)
    • Τρατ (Κο Τσανγκ)
    • Buri Ram (Mueang)
    • Prachuap Khiri Khan (Hua Hin και Nong Kae)
    • Phang Nga
    • Phetchaburi (Cha-Am)
    • Πουκέτ
    • Ranong (Ko Phayam)
    • Rayong (Ko Samet)
    • Λοέι (Τσιάνγκ Καν)
    • Samut Prakan (Αεροδρόμιο Suvarnabhumi)
    • Surat Thani (Ko Samui, Ko Pha-ngan και Ko Tao)
    • Nong Khai (Mueang, Sangkhom, Si Chiang Mai και Tha Bo)
    • Udon Thani (Mueang, Ban Dung, Kumphawapi, Na Yung, Nong Han και Prachaksinlapakhom)
  • Οι δύο απαιτούμενες δοκιμές COVID-19 έχουν αναθεωρηθεί ώστε να χρησιμοποιούν τη μέθοδο RT-PCR για την πρώτη δοκιμή κατά την άφιξη στην Ταϊλάνδη και τη μέθοδο ATK στα καθορισμένα κέντρα δοκιμών για τη δεύτερη δοκιμή, η οποία πραγματοποιείται γύρω στην Ημέρα 6-7.
  • Η απαιτούμενη ασφαλιστική κάλυψη υγείας που σχετίζεται με τη μόλυνση από τον COVID-19 θα μειωθεί σε 50,000$ (από 100,000$).

Είσοδος Ταϊλάνδη στο σύστημα εναλλακτικής καραντίνας (AQ).

  • Η περίοδος καραντίνας θα παραμείνει 7 ημέρες για ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως με το εγκεκριμένο εμβόλιο, 10 ημέρες για αεροπορικές αφίξεις που δεν είναι εμβολιασμένοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 14 ημέρες για αφίξεις ξηράς που δεν έχουν εμβολιαστεί ή μερικώς εμβολιασμένοι. Ωστόσο, θα μπορούν να απολαύσουν περισσότερες δραστηριότητες εντός του ξενοδοχείου.
  • Τα 2 απαιτούμενα τεστ COVID-19 έχουν αναθεωρηθεί ώστε να χρησιμοποιούν τη μέθοδο RT-PCR για την πρώτη δοκιμή κατά την άφιξη στην Ταϊλάνδη και τη μέθοδο ATK στα καθορισμένα κέντρα δοκιμών για τη δεύτερη δοκιμή που πραγματοποιείται γύρω στις Ημέρα 8-9.
  • Η απαιτούμενη ασφαλιστική κάλυψη υγείας που σχετίζεται με τη μόλυνση από τον COVID-19 θα μειωθεί σε 50,000$ (από 100,000$).

Ευχόμαστε σε όλους τους επισκέπτες απολαυστικές, ασφαλείς και ικανοποιητικές διακοπές στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια αυτής της συναρπαστικής περιόδου κατά την οποία μπορούμε να υποδεχτούμε ξανά ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Λάβετε υπόψη ότι οι πληροφορίες ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.