Οι ατμοσφαιρικές εκπομπές σωματιδίων σκόνης PM2.5 φτάνουν σε ανθυγιεινά επίπεδα σε πολλές περιοχές της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με το IQAir

Εθνική -

Οι ατμοσφαιρικές εκπομπές σωματιδίων σκόνης PM2.5 έχουν υπερβεί το πρότυπο σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα, φτάνοντας σε ένα ανθυγιεινό επίπεδο που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, σύμφωνα με το ρεκόρ σε πραγματικό χρόνο γύρω στις 6:00 π.μ. σήμερα 21 Οκτωβρίου.

Ο ιστότοπος ελέγχου ποιότητας αέρα της IQAir ανέφερε σε πραγματικό χρόνο τις πιο μολυσμένες πόλεις της Ταϊλάνδης που κατατάσσονται σήμερα το πρωί με τη σημαντικά υψηλή συγκέντρωση PM2.5. Οι 10 κορυφαίοι τομείς είναι:

  1. Περιοχή Chiang Dao, επαρχία Chiang Mai με 216 US AQI
  2. Περιοχή Bang Bua Thong, επαρχία Nonthaburi με 171 AQI των ΗΠΑ
  3. Περιοχή Bang Lamung, επαρχία Chonburi με 159 US AQI
  4. Περιοχή Phra Samut Chedi, επαρχία Samut Prakan με 157 AQI των ΗΠΑ
  5. Περιοχή Sampran, επαρχία Nakhon Pathom 156 US AQI
  6. Περιοχή Pattaya, επαρχία Chonburi με 155 US AQI
  7. Περιοχή Bang Yai, επαρχία Nonthaburi με 153 AQI των ΗΠΑ
  8. Περιοχή Mueng Nakhon Pathom, επαρχία Nakhon Pathom με 152 AQI των ΗΠΑ
  9. Περιοχή Mueng Samut Songkhram, επαρχία Samut Songkhram με 152 AQI των ΗΠΑ
  10. Περιοχή Saimai, Μπανγκόκ με 150 US AQI

Ωστόσο, το Τμήμα Ελέγχου Ρύπανσης (PCD) ανέφερε την κατάσταση της ποιότητας του αέρα περίπου την ίδια στιγμή που η κατάσταση της ποιότητας του αέρα σε εθνικό επίπεδο είναι σε καλή έως μέτρια ποιότητα.

Αυτό έρχεται καθώς πολλά παράπονα για την ομίχλη και την ποιότητα του αέρα έχουν έρθει από κατοίκους της Πατάγια τις τελευταίες δύο ημέρες. Οι βροχοπτώσεις που ξεκινούν σήμερα το απόγευμα θα βοηθήσουν στην άμβλυνση του προβλήματος.

Οι αξιωματούχοι του Chonburi δεν ανέφεραν τι προκάλεσε το πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.