235 άτομα, μεταξύ των οποίων ανήλικοι, συνελήφθησαν σε «εστιατόριο» στο Khon Kaen για φερόμενη παραβίαση των κανόνων Covid-19, κατανάλωση αλκοόλ, παράνομα πάρτι

Khon Kaen -

Συνολικά 235 πελάτες, μεταξύ των οποίων εννέα ανήλικοι, συνελήφθησαν σε μια τοπική εγκατάσταση στην περιοχή Mueng της επαρχίας Khon Kaen τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 20 Οκτωβρίου, για φερόμενη παράνομη συγκέντρωση και κατανάλωση αλκοόλ που παραβιάζει τις επαρχιακές εντολές για την αποτροπή εξάπλωση του Covid-19.

Περισσότεροι από 200 αξιωματούχοι της επαρχιακής αστυνομίας του Khon Kaen ηγήθηκαν μιας επιδρομής στο εστιατόριο που βρίσκεται στον δρόμο του Μαλιβάν στην υποπεριφέρεια Ban Ped γύρω στη 1:00 π.μ. σήμερα μετά από ειδοποίηση από έναν «ανήσυχο πολίτη» ότι πολλοί πελάτες, οι οποίοι φέρεται να ξεπέρασαν τον περιορισμένο αριθμό όπως είχε διατάξει η επαρχιακή επιτροπή, επισκέπτονταν τον χώρο εκτός νόμιμων ωρών λειτουργίας και παραβίαζαν τους κανόνες Covid-19 που απαγορεύουν τα πάρτι και τις κοινωνικές συγκεντρώσεις .

Μετά από έρευνα στα λεγόμενα VIP δωμάτια στον χώρο, εντοπίστηκαν εννέα πελάτες κάτω των 18 ετών ανάμεσα σε εκατοντάδες παρευρισκόμενους. Αλκοολούχα ποτά βρέθηκαν επίσης σε μπουκάλια και δοχεία με αναψυκτικά, ενώ στάμνες με μπύρα τοποθετήθηκαν διακριτικά στα τραπέζια, σε μια μάταιη προσπάθεια να συγκαλυφθεί το γεγονός ότι ο χώρος σέρβιρε ποτό ενάντια στις τρέχουσες παραγγελίες Covid-19.

Στη συνέχεια, η αστυνομία κατάσχεσε όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και συνέλαβε και τους 235 πελάτες για έλεγχο για τεστ Covid-19 ATK με έξοδα του πελάτη, ελέγχους ιστορικού και προσωπικά αρχεία σε ένα κοντινό αμφιθέατρο του πανεπιστημίου, το οποίο είναι ανοιχτός χώρος, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος η εξάπλωση του Covid-19 καθώς το ποσοστό μόλυνσης ήταν ακόμα σημαντικά υψηλό στο Khon Kaen.

Αρχικά, και οι 235 πελάτες χρεώθηκαν για παράνομες συγκεντρώσεις και διεξαγωγή οποιασδήποτε δραστηριότητας που κινδυνεύει από την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19. Σύμφωνα με αυστηρούς νόμους έκτακτης ανάγκης, οι πελάτες θα αντιμετωπίσουν αυστηρά πρόστιμα έως και δεκάδων χιλιάδων μπατ και πιθανή φυλάκιση.

Χώροι διασκέδασης, όπως μπαρ και νυχτερινά κέντρα, έχουν κλείσει νομικά σε εθνικό επίπεδο από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, πλησιάζοντας τους 7 μήνες, στην Ταϊλάνδη. Τα εστιατόρια απαγορεύεται να σερβίρουν αλκοόλ εκτός από μερικές περιοχές με εξαιρέσεις όπως το Πουκέτ και το Σαμούι για λόγους που σχετίζονται με τον τουρισμό. Ακόμη και τότε, το αλκοόλ υποτίθεται ότι σερβίρεται νόμιμα μόνο με πλήρη γεύματα και μέρος μιας γευστικής εμπειρίας, όχι για πάρτι και μίξη σύμφωνα με την αστυνομία.

Η συνεχιζόμενη πανεθνική απαγόρευση της νυχτερινής διασκέδασης και των χώρων που σχετίζονται με το αλκοόλ έχει επικριθεί ολοένα και περισσότερο από πολίτες, τουρίστες και παλιούς, καθώς οι καθημερινές επιδρομές σε όλη την Ταϊλάνδη συνεχίζουν να συλλαμβάνουν εκατοντάδες πελάτες, ειδικά σε περιοχές όπως η Πατάγια και η Μπανγκόκ που ήταν προηγουμένως γνωστές για τους διάσημη σκηνή νυχτερινής ζωής. Πολλοί άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την επίδραση που θα έχει η συνεχιζόμενη απαγόρευση στον τουρισμό, ειδικά όσον αφορά τη δυνατότητα σύλληψης τουριστών για απλή κατανάλωση μιας μπύρας, πολλοί από τους οποίους αναμένουν να πάνε σε χώρους νυχτερινής διασκέδασης ως μέρος των διακοπών τους.

Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, ή CCSA, δήλωσε ότι θα «εξετάσει» το άνοιγμα χώρων διασκέδασης και μπαρ έως την 1η Δεκεμβρίου, αλλά δεν το έχει υποσχεθεί, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερη κριτική και έναν αυξανόμενο αριθμό ιδιοκτητών επιχειρήσεων, οι οποίοι ισχυρίζονται είχαν μηδενική οικονομική βοήθεια για την εκτεταμένη απαγόρευση και τα κλεισίματα, παραβιάζοντας τους κανόνες. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που συνελήφθησαν πρόσφατα είπαν ότι απλώς προσπαθούσαν να ταΐσουν τις οικογένειές τους και να βγάλουν τα προς το ζην καθώς δεν είχαν άλλη επιλογή. Δεν ήταν σαφές ποια μέτρα ελήφθησαν κατά των ιδιοκτητών της επιχείρησης σε αυτόν τον χώρο στο Khon Kaen.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: nationtv

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.