Οι αξιωματούχοι της Pattaya στοχεύουν να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των αστέγων στην πόλη πριν «ξανοίξει» στον ευρύτερο τουρισμό

Πατάγια -

Αξιωματούχοι της πόλης της Πατάγια και ο διευθυντής του Κέντρου Τσονμπούρι για τους Άπορους διεξήγαγαν αυτό που αποκαλούσαν «συγκέντρωση» αστέγων και ζητιάνων στην περιοχή της Πατάγια αυτή την εβδομάδα, καθώς οι αξιωματούχοι προετοιμάζονται για το προτεινόμενο «ξανοίγμα» σε ξένους. εμβολιάζονται τουρίστες από χώρες χαμηλού κινδύνου από τον επόμενο μήνα. Επιπλέον, πολλές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για κάθε Σαββατοκύριακο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο που θα προσελκύσουν πολλούς εγχώριους τουρίστες, ειδικά από την Μπανγκόκ.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι η προτεινόμενη επαναλειτουργία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και είναι εντελώς επίσημο, αλλά είναι πιθανό να γίνει τις επόμενες ή δύο εβδομάδες.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης Pattaya κ. Banlue Kunlavanich και η διευθύντρια του Κέντρου Chonburi για τους Άπορους κα Raewadee Janatpremjit επιθεώρησαν και πήραν συνεντεύξεις από άστεγους και ζητιάνους στην περιοχή της Pattaya αρκετές ημέρες την περασμένη εβδομάδα, ειδικά σε εκείνους σε τυπικές περιοχές με πλήθος τουριστών όπως η Pattaya και η Παραλία Jomtien.

Ο κ. Banlue είπε στο The Pattaya News, «Προσφέραμε δωρεάν τεστ για τον Covid-19 στους άστεγους και ορισμένοι συμφώνησαν να τα κάνουν. Εάν θέλουν να πάνε στη γενέτειρά τους σε άλλες επαρχίες, θα τους βοηθήσουμε να βγάλουν ένα εισιτήριο ή αν δεν έχουν σπίτι για να επιστρέψουν, μπορούν να μείνουν στο Chonburi Center of the Destitute.â€

«Ωστόσο, δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν να επιστρέψει στη γενέτειρά του ή να του ζητήσουμε να παραμείνει στο κέντρο αν δεν θέλει. Μπορούμε μόνο να τους ενθαρρύνουμε να πάνε προσφέροντας διάφορα κίνητρα. Ταυτόχρονα, δεν θέλουμε μεγάλους αριθμούς αστέγων στις παραλίες και τους μεγάλους δρόμους της πόλης, καθώς βλάπτει την εικόνα της Πατάγια καθώς επιστρέφουν οι τουρίστες. Θέλουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να σηκωθούν από τα πόδια τους, να βρουν δουλειά και να λάβουν βοήθεια.» κατέληξε ο Banlue.

Η κ. Raewadee είπε στην ομάδα των ειδήσεων Pattaya: «Συνεχίσαμε να επιθεωρούμε άστεγους και ζητιάνους στην περιοχή της Πατάγια, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Οι αριθμοί έχουν αυξηθεί, όπως και τα παράπονα ορισμένων ανθρώπων, ειδικά εγχώριων τουριστών από την Μπανγκόκ. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, καθώς πολλοί έχουν χάσει τις δουλειές και τα προς το ζην και σε ορισμένες περιπτώσεις, ορισμένοι τομείς όπως η ψυχαγωγία και οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον τουρισμό δεν έχουν ακόμη ανοιχτεί πλήρως για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην εργασία τους.â€

«Βιαζόμαστε να μειώσουμε τον αριθμό των αστέγων και των ζητιάνων στην Πατάγια πριν από την επαναλειτουργία. Ταυτόχρονα, το κάνουμε αυτό με συμπονετική, φροντίδα και δεν κλείνουμε τους ανθρώπους, τους επιβάλλουμε πρόστιμα για χρήματα που δεν έχουν ή άλλες σκληρές τακτικές επιβολής. Αν κάποιος δει άστεγους ή ζητιάνους στην Πατάγια που πιστεύει ότι χρειάζονται βοήθεια, μπορεί να μας καλέσει ανά πάσα στιγμή στη γραμμή επικοινωνίας 1300.» πρόσθεσε η κ. Raewadee.

“Στο μέλλον, θα έχουμε κινητές μονάδες για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Θα βοηθήσουμε να τους στείλουμε σπίτι ή να βρούμε δουλειά για αυτούς. Πολλοί δεν είναι Ταϊλανδοί και είναι μετανάστες εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους λόγω του Covid-19 και δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους λόγω κλειστών συνόρων ή έλλειψης χρημάτων. Εργαζόμαστε σε σχέδια για να βοηθήσουμε και αυτούς τους ανθρώπους.» κατέληξε η κ. Raewadee.

Οι αξιωματούχοι ήταν στους δρόμους πολλές ημέρες την περασμένη εβδομάδα, σημειώνει τα μέσα ενημέρωσης του TPN, παίρνοντας συνεντεύξεις και μιλώντας με άστεγους σε παραλίες και περιοχές με τουριστικούς προσανατολισμούς, προσπαθώντας να τους πείσουν να συμφωνήσουν στη βοήθεια και να απομακρυνθούν από τις τουριστικές περιοχές πριν ξεκινήσουν προγραμματισμένες μεγάλες εκδηλώσεις στο Ο Νοέμβριος και οι τουρίστες - εγχώριοι και ξένοι - είναι καλεσμένοι πίσω.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας σε ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

 

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.