Η Επιτροπή του Κέντρου Covid-19 της Ταϊλάνδης ανακοινώνει χαλάρωση των μέτρων Covid-19 και επαρχιακές αλλαγές σε εθνικό επίπεδο, με ισχύ από αυτό το Σάββατο

Εθνική -

Η γενική συνέλευση του Κέντρου για τη Διοίκηση της Κατάστασης Covid-19 (CCSA), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Prayut Chan-O'Cha, ανακοίνωσε την πρόοδο των συζητήσεων για την «επαναλειτουργία» της χώρας και την έγκριση κάποιων μέτρων χαλάρωσης του Covid-19 σε εθνικό επίπεδο σήμερα το απόγευμα. , 14 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα επαναλειτουργίας της χώρας θα προχωρήσει σίγουρα την 1η Νοεμβρίου, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση. Η Ταϊλάνδη θα υποδεχτεί πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες από τουλάχιστον 10 χώρες χαμηλού κινδύνου για να ταξιδέψουν αεροπορικώς χωρίς υποχρεωτική καραντίνα, αλλά με κάποια γραφειοκρατία και άλλες απαιτήσεις. Οι χώρες σε αυτή τη λίστα, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί σήμερα και θα δημοσιοποιηθούν αργότερα, σύμφωνα με την CCSA.

Παρά τη δήλωση αυτή, τα μέσα ενημέρωσης της TPN σημειώνουν από την ώρα του Τύπου ότι το σχέδιο επαναλειτουργίας της χώρας και όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τους ΤΕΛΙΚΟΥΣ περιορισμούς και τα προσόντα είναι ακόμα υπό συζήτηση και δεν έχουν επισημοποιηθεί ή μπει σε τάξη/νόμο ακόμα. Ωστόσο, με βάση τις δηλώσεις που θα γίνουν, θα προχωρήσει, αν και πολλές λεπτομέρειες απομένουν ακόμη.

Σύμφωνα με την αρχική συζήτηση, οι διεθνείς επισκέπτες πρέπει να αποδείξουν ότι είναι απαλλαγμένοι από τον Covid κατά τη στιγμή του ταξιδιού με τεστ RT-PCR πριν από την αναχώρησή τους και να κάνουν άλλο τεστ στην Ταϊλάνδη κατά την άφιξή τους. Πρέπει επίσης να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να προσκομίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά την άφιξή τους. Ορισμένοι άλλοι κανόνες και περιορισμοί θα ισχύουν επίσης και εξακολουθούν να «εξαλείφονται» σύμφωνα με την CCSA. Είναι επίσης πιθανό κάποιος να χρειαστεί να μείνει σε ξενοδοχείο SHA+ ενώ περιμένει τα αρχικά αποτελέσματα των δοκιμών RT-PCR και ότι δεν θα είναι «ανοιχτή» κάθε επαρχία. Ωστόσο, αυτή η πληροφορία δεν είναι ακόμη οριστική.

Οι αρχικά εγκεκριμένες χώρες χαμηλού κινδύνου είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Σιγκαπούρη και η Κίνα με βάση δηλώσεις του πρωθυπουργού, με περισσότερες να ακολουθήσουν. Ο πρόσθετος κατάλογος των χωρών κινδύνου για λοιμώξεις Covid-19, όπως καταγράφονται από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, θα αποφασιστεί επίσης πριν από την ημερομηνία επαναλειτουργίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της CCSA, Δρ. Taweesilp Visanuyothin.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την εκ νέου έναρξη των προτάσεων για τις χώρες από τη σημερινή ανακεφαλαίωση της συνεδρίασης του Υπουργείου Εξωτερικών εδώ.

Από σήμερα, η CCSA ενέκρινε την αλλαγή ζωνών σε όλες τις έγχρωμες επαρχίες σε εθνικό επίπεδο, με ισχύ από τις 16 Οκτωβρίου έως τουλάχιστον τις 31 Οκτωβρίου. Οι επαρχίες της σκουρόκόκκινης ζώνης έχουν πλέον μειωθεί από 29 σε 23 επαρχίες, αλλά η Μπανγκόκ και το Τσονμπούρι παραμένουν στην υψηλότερη αυστηρή και ελεγχόμενη λίστα.

Οι επαρχίες της σκούροκόκκινης ζώνης (23) είναι οι Μπανγκόκ, Καντσαμπούρι, Τσανταμπούρι, Τσονμπούρι, Τσατσοενγκσάο, Τακ, Νακόν Παθόμ, Νακόν Ναγιόκ, Νακόν Σρι Ταμαράτ, Ναράθιβας, Νονταμπούρι, Πατούμ Τάνι, Πραχινμπούρι, Πατάνι, Αγιουτχάγια, Ραουτάγια, , Songkhla, Samut Prakan, Samut Songkram, Samut Sakhon και Chanthaburi.

Οι επαρχίες της κόκκινης ζώνης (30) είναι οι Kalasin, Khon Kaen, Chainat, Chaiyaphom, Chumpon, Chiang Rai, Chiang Mai, Trang, Trat, Nakhon Ratchasima, Nakhon Sawan, Prachuap Khiri Khan, Pattalung, Phichit, Phitsanulok, Phetchaburi, Maha Ranong, Lop Buri, Sri Saket, Satul, Sa Kaew, Singburi, Suphan Buri, Surat Thani, Surin, Ang Thong, Udon Thani, Ubon Ratchathani και Phetchabun.

Οι επαρχίες της πορτοκαλί ζώνης είναι οι υπόλοιπες 24 επαρχίες.

Το υποχρεωτικό ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα μειωθεί στις σκούρες κόκκινες ζώνες από τις τρέχουσες 10:00 μ.μ. – 04:00 π.μ. έως τις 11:00 μ.μ. – 03:00 π.μ., εφαρμόζεται επίσης από τις 16 και μετά έως τουλάχιστον το Halloween, 31 Οκτωβρίου. Το ωράριο λειτουργίας ορισμένων επιχειρήσεων στις επαρχίες της σκούροκόκκινης ζώνης θα παραταθεί επίσης από τις 9:00 μ.μ. έως τις 10:00 μ.μ., όπως αγορές, πολυκαταστήματα, κινηματογράφοι, θέατρα κ.λπ.

Κάποια χαλάρωση του αριθμού των ατόμων που επιτρέπεται να συγκεντρωθούν, καθώς και ορισμένες επιχειρήσεις όπως οι στοές και τα ντουλάπια παιχνιδιών, θα χαλαρώσουν επίσης, αν και θα πρέπει να οριστικοποιηθεί από την επαρχία στις επαρχιακές τους παραγγελίες. Τα μπαρ, η νυχτερινή ζωή και η ψυχαγωγία παραμένουν κλειστά όπως και τα λούνα παρκ.

Οι συναντήσεις σε ξενοδοχεία, εκθεσιακά κέντρα, συνεδριακά κέντρα ή εκθεσιακούς χώρους μπορούν να πραγματοποιηθούν εφόσον ισχύουν για τον Covid-19 και τους κανόνες συγκέντρωσης βάσει επαρχιακής χρωματικής κωδικοποίησης. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό θα δοθούν σε επαρχιακές παραγγελίες.

Ωστόσο, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και η CCSA δήλωσαν ότι επισπεύδουν τους κανόνες και την επανεξέταση των χώρων διασκέδασης, για να συζητηθούν ξανά στις 31 Οκτωβρίου, και ζητούν από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αυτών των χώρων να προετοιμαστούν διασφαλίζοντας ότι το προσωπικό τους είναι πλήρως εμβολιασμένο από τον Covid-19 και ότι οι χώροι τους διαθέτουν κατάλληλο αερισμό. Δεν υπάρχει «υπόσχεση» ωστόσο ότι οι χώροι διασκέδασης θα μπορούν να ανοίξουν στο άμεσο μέλλον.

Όλα αυτά τα μέτρα χαλάρωσης θα τεθούν σε ισχύ αυτό το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.