Το Πουκέτ και το Σαμούι θα χαλαρώσουν επίσημα τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους εγχώριους τουρίστες στα μέσα Οκτωβρίου

Εθνική -

Οι αρχές του Πουκέτ και του Σαμούι ενέκριναν επίσημα τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για πλήρως εμβολιασμένους εγχώριους τουρίστες για την είσοδο στα νησιά, μετά την επικείμενη εφαρμογή της τουριστικής εκστρατείας της κυβέρνησης «Ταξιδεύουμε Μαζί» στα μέσα Οκτωβρίου.

Υπάρχει μια μικρή διαφορά όσον αφορά τη χαλάρωση των περιορισμών και στις δύο επαρχίες. Για το Πουκέτ, πλήρως εμβολιασμένο ΟΙΚΙΑΚΟΣ Οι επισκέπτες, τόσο ξένοι όσο και Ταϊλανδοί τουρίστες, είναι ευπρόσδεκτοι χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από τεστ Covid-19. Για το Samui, οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες επιτρέπεται να εισέλθουν στο νησί χωρίς να μπουν σε καραντίνα. Στο Πουκέτ, οι μη εμβολιασμένοι τουρίστες μπορούν να εισέλθουν, αλλά πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εγκεκριμένο τεστ υπό ιατρική/νοσοκομειακή επίβλεψη.

Και τα δύο σχέδια θα τεθούν σε ισχύ στις 15 Οκτωβρίου στο Σαμούι και στις 16 στο Πουκέτ, αντίστοιχα. Εισάγονται κυρίως για να συνδυαστούν με τη φάση 3 εγγραφής της τουριστικής εκστρατείας «Ταξιδεύουμε Μαζί» που θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου.

Ο κυβερνήτης του Πουκέτ, Narong Woonciew, πρόσθεσε ότι οι αρχές σχεδίαζαν επίσης να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για τον αποτελεσματικό έλεγχο του αριθμού των εγχώριων λοιμώξεων, καθιστώντας ταυτόχρονα απλές τις διαδικασίες εισόδου για τους εγχώριους τουρίστες.

«Βασικά, το αποτέλεσμα του εμβολιασμού ή/και των αποτελεσμάτων επιχρίσματος Covid-19 που έγιναν πριν από την είσοδο πρέπει να παρουσιαστούν στις αρχές. Η εφαρμογή παρακολούθησης «www.gophuget.com» πρέπει επίσης να εγκαθίσταται και να αναπτύσσεται συνεχώς», δήλωσε ο Narong.

Επιπλέον, ο κυβερνήτης του Surat Thani Witchawut Chinto είπε στο Associated Press ότι οι εισερχόμενοι εγχώριοι τουρίστες και οι επιστρεφόμενοι πρέπει να επιδείξουν το ιστορικό εμβολιασμού και το αρνητικό αποτέλεσμα ATK που πρέπει να γίνει τουλάχιστον 7 ημέρες πριν από την άφιξη.

Ο κυβερνήτης είπε: «Οι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να εγκαταστήσουν και να καταχωρήσουν το προφίλ τους στην εφαρμογή για κινητά «Samui Health Pass» και να παρουσιάσουν τον κωδικό QR «Mor Chana» πριν εισέλθουν και χρησιμοποιήσουν οποιεσδήποτε υπηρεσίες καταστημάτων στην περιοχή».

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Κέντρου Ελέγχου Νόσων στο Koh Samui στο Facebook, οι τουρίστες πρέπει να εμβολιάζονται σύμφωνα με μία από τις ακόλουθες περιγραφές:

– 2 βολές εμβολίων Sinovac / Sinopharm / Sputnik
– Διασταυρούμενος εμβολιασμός των εμβολίων Sinovac και AstraZeneca
– 2 λήψεις AstraZeneca / Pfizer / Moderna
– Ένα μόνο πλάνο Johnson & Johnson
– Άτομο που έχει αναρρώσει πρόσφατα από τον Covid-19 όχι περισσότερο από 90 ημέρες ή που έχει αποδειχθεί αρνητικό για τη νόσο μέσω RT-PCR ή κιτ δοκιμής αντιγόνου (ATK) εντός 7 ημερών.
– Συντηρούμενα παιδιά έως 6 ετών που ταξίδεψαν με τους γονείς τους

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.