Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ανακοινώνει την επαναλειτουργία της χώρας για εμβολιασμένους τουρίστες από χώρες χαμηλού κινδύνου, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να ανοίξουν μπαρ και χώρους διασκέδασης

Εθνική -

   Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

  • Δέκα χώρες χαμηλού κινδύνου που θα επιτρέπονται χωρίς καραντίνα ή καραντίνα ζώνης από την 1η Νοεμβρίου, η πλήρης λίστα θα αποφασιστεί από την CCSA αργότερα αυτή την εβδομάδα

  • Οι χώροι διασκέδασης θα «εξεταστούν» για άνοιγμα έως την 1η Δεκεμβρίου

  • Η χώρα πρέπει να μάθει να ζει με τον Covid-19, θα γίνει ενδημική

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O'Cha ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα, 11 Οκτωβρίου, σε μια ομιλία που μεταδόθηκε σε εθνική τηλεόραση ότι η χώρα θα ανοίξει ξανά για πλήρως εμβολιασμένους ξένους τουρίστες από χώρες χαμηλού κινδύνου χωρίς καραντίνα έως την 1η Νοεμβρίου.

Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε εστιατόρια καθώς και η λειτουργία χώρων διασκέδασης πανελλαδικά, όπως μπαρ και νυχτερινά κέντρα, θα θεωρείται έως την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ταξιδιώτες από αρχικά 10 χώρες χαμηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σιγκαπούρης, της Γερμανίας, της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς υποχρεωτική καραντίνα από την 1η Νοεμβρίου. Ωστόσο, απαιτείται να παρουσιάσουν τα έγγραφα εμβολιασμού, τη γραφειοκρατία και τα αποτελέσματα των δοκιμών RT-PCR. Η πλήρης λίστα ΔΕΝ θα είναι διαθέσιμη μέχρι αργότερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Natapanu Nopakun, τον αγγλόφωνο εκπρόσωπο Covid-19 για την Ταϊλάνδη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τελική λίστα πρέπει να αξιολογηθεί από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA και να λάβει την τελική έγκριση. Αυτό αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι επισκέπτες από χώρες χαμηλού κινδύνου είναι να δείξουν ότι δεν έχουν COVID-XNUMX την ώρα του ταξιδιού τους με τεστ RT-PCR που έγινε πριν φύγουν από τη χώρα τους και να κάνουν ένα τεστ. στην Ταϊλάνδη, μετά την οποία θα είναι ελεύθεροι να μετακινούνται στην Ταϊλάνδη με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να κάνει κάθε Ταϊλανδός πολίτης».

«Οι επισκέπτες από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα, φυσικά, θα είναι ακόμα πολύ ευπρόσδεκτοι, αλλά με καραντίνα και άλλες απαιτήσεις». συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αν και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στην ομιλία του Πρωθυπουργού, τα απαιτούμενα έγγραφα όπως το COE και η υποχρεωτική ασφάλιση, τουλάχιστον προς το παρόν, πιθανότατα θα παραμείνουν ως απαίτηση ακόμη και για χώρες χαμηλού κινδύνου, αν και αυτό φέρεται να εξετάζεται τακτικά από την CCSA. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ανακοίνωσης για τις χώρες χαμηλού κινδύνου, σημειώνει το TPN media, είναι ότι δεν χρειάζεται να μείνει κανείς σε ξενοδοχείο ή ζώνη "Sandbox" για επτά ημέρες ή περισσότερο, δεν χρειάζεται να κάνει πολλαπλά τεστ Covid-19 σε Η Ταϊλάνδη, δεν χρειάζεται να έχει υποχρεωτική παρακολούθηση και δεν χρειάζεται να μένει μόνο σε ορισμένα εγκεκριμένα ξενοδοχεία. Για παράδειγμα, κάποιος θα μπορούσε να μείνει στη δική του κατοικία εάν το επιθυμούσε, αν είναι κάτοικος ή «χιονοπουλάκι».

Οι λίστες των χωρών χαμηλού κινδύνου θα θεωρείται ότι θα διευρυνθούν έως την 1η Δεκεμβρίου και θα μεταφερθούν σε μια πολύ εκτενή λίστα έως την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Επιπλέον, έως την 1η Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση θα εξετάσει επίσης την έγκριση κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών σε εστιατόρια καθώς και τη λειτουργία χώρων διασκέδασης όπως μπαρ και νυχτερινά κέντρα πανελλαδικά. Χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένα η λέξη "θεωρήστε" και όχι η λέξη "εγγυημένη" ή υπόσχεση ότι θα επιτρεπόταν να ανοίξουν έως την 1η Δεκεμβρίου ή την XNUMXη Δεκεμβρίου. Η ανακοίνωση αναφερόταν επίσης σε πανελλαδικές και όχι μεμονωμένες ζώνες «sandbox» οι οποίες φαίνεται να συνεχίζονται ακόμη για τουρίστες που δεν προέρχονται από χώρες «χαμηλού κινδύνου». Για παράδειγμα, το Πουκέτ, το Σαμούι και το Κάο Λακ έχουν λάβει ειδική άδεια να σερβίρουν αλκοόλ σε εστιατόρια ως ζώνες "Sandbox" για τουρίστες και είναι πιθανό στις μελλοντικές ζώνες sandbox, όπως η Pattaya, να δοθούν επίσης ειδικές σημειώσεις αδειών TPN media. Αυτό, φυσικά, δεν είναι εγγυημένο.

Ωστόσο, το θέμα αυτό θα συζητηθεί περαιτέρω από την CCSA καθώς πρέπει να λειτουργήσει προσεκτικά υπό τις κατάλληλες υγειονομικές προφυλάξεις για την υποστήριξη της αναζωογόνησης των τομέων του τουρισμού και της αναψυχής, ειδικά όσο η χώρα πλησιάζει στη νέα περίοδο, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό.

«Η χώρα μας ήταν από τις πρώτες στον κόσμο που κινήθηκε γρήγορα και αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Με τη συνεργασία όλων των τομέων της κοινωνίας και με όλους να ενώνουν τα χέρια για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση μαζί, ήμασταν από τις πιο επιτυχημένες χώρες στον κόσμο στο να σώσουμε ζωές», κατέληξε.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι ο Covid-19 θα γίνει ενδημικός, με βάση τις απόψεις του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, και ότι η Ταϊλάνδη έπρεπε να ζήσει με τον Covid-19 και δεν μπορούσε να συνεχίσει να προτείνει πολιτικές και διαδικασίες που βλάπτουν τα προς το ζην. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είχε πολύ δύσκολες αποφάσεις να πάρει, αλλά ότι η διάσωση ζωών και η προστασία των μέσων διαβίωσης είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, αμοιβαία αποκλειόμενες.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι, αν και το σχέδιο ενέχει κινδύνους, είναι σημαντικό να μπορούμε να ανοίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια της «υψηλής περιόδου» και να διασφαλίσουμε ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εκατομμύρια εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα προς το ζην και να μην αντιμετωπίσουν περαιτέρω δυσκολίες σε βιομηχανίες που επηρεάζονται σοβαρά από το κλείσιμο των συνόρων και τους περιορισμούς Covid-19, όπως η φιλοξενία, η ψυχαγωγία και η ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ο Πρωθυπουργός έκλεισε δηλώνοντας ότι ο ιός είχε εκπλήξει και ξεγελάσει τους ανθρώπους πολλές φορές και ότι, παρόλο που προχωρούσαν, η CCSA και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν ότι δεν θα συμβούν περαιτέρω παραλλαγές ή μεταλλάξεις του ιού και ότι θα προκαλέσουν πιθανή παρενόχλησή τους. σχέδιο για να ανοίξει ξανά η χώρα.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.