Η αστυνομία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί τους νέους να μην μιμούνται βίαια παιχνίδια από την κορεατική σειρά του Netflix "Squid Game"

Μπανγκόκ -

Η αστυνομικός συνταγματάρχης Kritsana Pattanacharoen, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, προειδοποίησε το κοινό, ιδιαίτερα τη νεολαία της Ταϊλάνδης, να μην μιμείται βίαια παιχνίδια από τη διάσημη κορεατική σειρά του Netflix "Squid Game", καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο έγκλημα και αναστάτωση στην κοινωνία της Ταϊλάνδης. .

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο, τα μέτρα ημι-κλειδώματος για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 έχουν αναγκάσει έμμεσα τους ανθρώπους να μένουν στο σπίτι και να περνούν περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ψυχαγωγία. Η παρακολούθηση ταινιών και σειρών σε διαδικτυακές πλατφόρμες είναι επίσης μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο τους.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν κάποια δράματα ή ταινίες με ακατάλληλο περιεχόμενο ή υπερβολικές βίαιες συμπεριφορές όπως, σύμφωνα με τον Συνταγματάρχη Κριτσάνα, η σημερινή πολύ δημοφιλής διαδικτυακή σειρά «Squid Game» που ταξινομείται για κοινό ηλικίας 18 ετών και άνω. Με τις βίαιες και φρικιαστικές σκηνές σε κάθε επεισόδιο, η αστυνομία ανησυχούσε ότι μπορεί να οδηγήσει στη μίμηση των παιχνιδιών από τους νέους, με αποτέλεσμα το κοινό να συμπεριφέρεται βίαια ή να φανταστεί υπερβολικά ότι βρίσκεται σε παρόμοια παιχνίδια όπως στη σειρά.

Η Κριτσάνα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα, Κυριακή 10 Οκτωβρίου: «Η μίμηση, ειδικά σε παιδιά ή νέους, μπορεί να οδηγήσει σε έγκλημα που επηρεάζει τη ζωή, το σώμα και την περιουσία άλλων. Ως εκ τούτου, οι γονείς πρέπει να επιβλέπουν στενά τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του ψυχαγωγικού περιεχομένου των παιδιών τους για να δημιουργήσουν μια σωστή κατανόηση και μια επιλογή μέσων».

เฟคเฟคิวส์ '!! เดลินิวส์

Ο στρατηγός της αστυνομίας Suwat Jangyodsuk, Επίτροπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, πρόσθεσε ότι οι αρχές γνώριζαν τους κινδύνους και τα προβλήματα που προκύπτουν από τα μέσα ενημέρωσης κατά την περίοδο παραμονής στο σπίτι και προσπαθούσαν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό.

«Όλα τα τμήματα της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης ενημερώθηκαν και θα δημιουργήσουν κοινωνική ευαισθητοποίηση στο κοινό. Εν τω μεταξύ, τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις συμπεριφορές των παιδιών και να τους δίνουν συμβουλές για τα θέματα», κατέληξε ο Επίτροπος.

Το Squid Game είναι η νούμερο ένα σειρά στον κόσμο, σύμφωνα με το Netflix, εδώ και αρκετές εβδομάδες και μπορεί να γίνει η πιο δημοφιλής σειρά όλων των εποχών. Η σειρά έχει επίσης κυριαρχήσει στο Tiktok με χιλιάδες βίντεο και μιμίδια, συμπεριλαμβανομένων πολλών στα ταϊλανδέζικα. Το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι Roblox έχει δει επίσης πολλά παιχνίδια μίμησης που έχουν δημιουργηθεί από παίκτες που έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των υπηκόων της Ταϊλάνδης.

Η σειρά αναφέρεται σε μια ομάδα εκατοντάδων διαγωνιζομένων που δεν έχουν πρόβλημα με την τύχη και τα οικονομικά τους που συμφωνούν να διαγωνιστούν σε μια σειρά παιδικών παιχνιδιών για ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο. Ωστόσο, αν αποκλειστούν από τους αγώνες, σκοτώνονται.

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανακοίνωση της αστυνομίας της Ταϊλάνδης σχετικά με την κριτική της στο Squid Game έχουν αντιμετωπιστεί με σχεδόν καθολική κριτική στην αστυνομία από τους «δικτυωτούς», σημειώνει το TPN media. Πολλοί σχολιαστές ανέφεραν αυτό που ισχυρίστηκαν ότι ήταν βίαιη κατάχρηση βίας της αστυνομίας, διαλύοντας πρόσφατες διαδηλώσεις και συλλαμβάνοντας ανηλίκους, ισχυριζόμενοι ότι αυτό ήταν υποκρισία ενώ επέκριναν το Squid Game.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.