Ο Ιατρικός Σύλλογος της Ταϊλάνδης αντιτίθεται σθεναρά στην ιδέα του Υπουργού DES να νομιμοποιήσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Εθνική -

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Ταϊλάνδης σήμερα, 6 Οκτωβρίου, υπέβαλε επιστολή αντιπολίτευσης στον Ταϊλανδό πρωθυπουργό σχετικά με το Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία (DES) Η χθεσινή δήλωση του Υπουργού για τον σχεδιασμό νομιμοποίησης των ηλεκτρονικών τσιγάρων στην Ταϊλάνδη.

Ο Δρ. Amorn Leelarasamee, ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ταϊλάνδης, μαζί με εκπροσώπους από τα Ιατρικά Βασιλικά Κολέγια, την Εθνική Συμμαχία για την Ελεύθερη Ταμπάκο Ταϊλάνδη και την Ταϊλανδική Συμμαχία Επαγγελματιών Υγείας κατά του Καπνού, απέστειλε μια ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό Prayut Chan -Ο O'Cha να αντιταχθεί στην πρόταση του υπουργού DES Chaiwut Thanakhamanusorn για νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Ακολούθησε η απάντηση η χθεσινή δημόσια δήλωση του ίδιου του Chaiwut ότι ήθελε να κάνει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και το άτμισμα νόμιμα καθώς πίστευε ότι θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο για την υγεία μεταξύ των καπνιστών.

Ο Δρ Amorn είπε στο Associated Press ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο κατασκευάστηκε αρχικά για να αντικαταστήσει την παραδοσιακή αγορά των τσιγάρων. Αρκετές διεθνείς έρευνες έχουν επίσης αποδείξει αμοιβαία ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βλάπτουν σαφώς την ατομική υγεία.

Ο ειδικός είπε: «Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν νικοτίνη, η οποία είναι μια εθιστική ουσία που είναι πολύ δύσκολο να το κόψεις. Θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει φλεγμονή και στένωση των αιμοφόρων αγγείων στο κυκλοφορικό σύστημα καθώς και διάφορες χρόνιες ασθένειες μακροπρόθεσμα.

«Το υγρό αποτελείτο επίσης από άρωμα εκχυλισμάτων λουλουδιών και φρούτων, κάνοντας ευχάριστες μυρωδιές και γεύσεις και δημοφιλές στους νέους. Ωστόσο, μια διαδικασία καύσης μέσα στο πηνίο θέρμανσης θα προκαλούσε επιβλαβείς καρκινογόνες ουσίες στο σώμα σας».

Σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Chiwut ότι 67 χώρες επέτρεψαν τη νόμιμη πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων, ο Δρ. Pramuk Mutirangkun από το Royal College of Surgeons πρόσθεσε ότι αυτές οι χώρες έχουν τους περιορισμούς τους στο άτμισμα και δεν πουλούσαν ανεξάρτητα.

«Επιπλέον, υπάρχουν πολλές περισσότερες χώρες που απαγορεύουν τις πωλήσεις και το άτμισμα, καθώς η κυβέρνησή τους έχει δώσει προτεραιότητα στην υγεία των ανθρώπων. Ως εκ τούτου, ο Ιατρικός Σύλλογος και οι ενώσεις του αντιτίθενται σθεναρά στην εξέταση της νομιμοποίησης και της εισαγωγής και πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων στην Ταϊλάνδη και θα ήθελαν να ζητήσουν μια εκστρατεία κατά του καπνίσματος και του ηλεκτρονικού τσιγάρου για την υγεία των Ταϊλανδών».

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.