Σήμερα είναι η Ημέρα Εθνικής Σημαίας στην Ταϊλάνδη

Σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου 2021, είναι η Ημέρα Εθνικής Σημαίας στην Ταϊλάνδη.

Θέλαμε να αφιερώσουμε μια στιγμή εδώ στο TPN media για να εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι αυτό για όσους μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι.

Ένα βίντεο από μια τοπική τελετή για την Ημέρα της Εθνικής Σημαίας είναι εδώ:

Αυτή είναι η μέρα το 1917 όταν ο βασιλιάς Vajiravudh (Rama VI) εξέδωσε την τρίχρωμη σημαία ως εθνική σημαία για την Ταϊλάνδη, που είναι το σημερινό σχέδιο. Αυτή δεν ήταν η πρώτη επίσημη σημαία, ήταν το 1843, ωστόσο είναι η σημερινή. Τα χρώματα αντιπροσωπεύουν τη θρησκεία (λευκό), το κόκκινο (γη και οι άνθρωποι) και το μπλε (βασιλιάς). Αυτό σημαίνει αυτό που είναι το ανεπίσημο σύνθημα της Ταϊλάνδης, Έθνος, Θρησκεία, Βασιλιάς. Το μπλε επιλέχθηκε καθώς ήταν το ευοίωνο χρώμα του βασιλιά Rama VI.

Μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου το 2016, η Ημέρα της Εθνικής Σημαίας έγινε επίσημη αργία, αν και γενικά θεωρείται «εργάσιμη ημέρα» και τα περισσότερα γραφεία και επιχειρήσεις είναι ανοιχτά, εκτός εάν η ημέρα πέφτει Σαββατοκύριακο.

Η εκδήλωση σηματοδοτείται από τελετές έπαρσης της σημαίας, καθώς και επίσημοι και κάτοικοι που τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Ταϊλάνδης σε όλη τη χώρα. Λόγω του Covid-19 φέτος οι τελετές και οι εκδηλώσεις έχουν «μειωθεί» για να διασφαλιστεί ότι πληρούν τα πρότυπα προστασίας του Covid-19.

Οι εικόνες σε αυτό το άρθρο προέρχονται από τον δήμο Si Racha, ο οποίος διοργάνωσε εκδηλώσεις έπαρσης σημαίας σήμερα το πρωί, στις οποίες συμμετείχαν αρχηγοί της πόλης, το προσωπικό και οι αρχές επιβολής του νόμου με επικεφαλής τον κ. Chatcha Timchalang, τον δήμαρχο Si Racha. Τα πήρε η ομάδα The Pattaya News. Η ηγετική ομάδα του Si Racha συμμετείχε σε έπαρση σημαίας, τελετές και σύντομες ομιλίες σχετικά με τη σημασία της σημαίας της Ταϊλάνδης σήμερα το πρωί.

Ευτυχισμένη Ημέρα Εθνικής Σημαίας στην Ταϊλάνδη!

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/