Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοινώνει μεγαλύτερη χαλάρωση των εγχώριων μέτρων Covid-19, παράταση του διατάγματος έκτακτης ανάγκης και σχεδιάζει να υποδεχθεί εμβολιασμένους τουρίστες

Εθνική -

Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε κάποια χαλάρωση των μέτρων Covid-19 σε εθνικό επίπεδο καθώς και την παράταση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN θα ήθελαν να σημειώσουν πριν απαριθμήσουν τα μέτρα που εγκρίθηκαν και τις αλλαγές ότι όλα αυτά χρειάζονται τελική έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης, το οποίο συνεδριάζει για να εξετάσει τις προτάσεις αύριο, Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021. Μετά, οι προτάσεις θα πρέπει να γίνουν νόμιμες εντολές στη Βασιλική Εφημερίδα και οι παραγγελίες που επηρεάζουν τις επαρχίες, όπως η χαλάρωση των περιορισμών, θα χρειάζονται την άδεια του Κυβερνήτη. Αν και ορισμένα από αυτά τα βήματα είναι ως επί το πλείστον τυπικές, είναι σημαντικό αυτό να πραγματοποιηθεί.

Τέλος, αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται και ορισμένα από αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν ενδεχομένως να αλλάξουν με βάση τις τελικές συναντήσεις με το Υπουργικό Συμβούλιο ή τις επαρχιακές παραγγελίες.

Αλλαγές συνάντησης και σημεία συζήτησης

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της CCSA Taweesilp Visanuyothin στη συνέντευξη Τύπου, το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης θα παραταθεί για την 14η φορά από 1 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου. Οι χρωματικά κωδικοποιημένες περιοχές παραμένουν οι ίδιες για όλες τις επαρχίες σε εθνικό επίπεδο, γεγονός που αφήνει 29 ζώνες «Σκούρο κόκκινο» με μέγιστα μέτρα ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των Chonburi (Pattaya) και Bangkok. Το έκτακτο διάταγμα θα χρειαστεί την τελική έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο.

Παρά την παράταση, ορισμένες σημαντικές χαλαρώσεις των υφιστάμενων υγειονομικών μέτρων Covid-19 ανακοινώθηκαν επίσης στις ζώνες μέγιστου ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης της αναπροσαρμογής των υποχρεωτικών ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας τώρα από τις 10:00 μ.μ. έως τις 4:00 π.μ. (Προηγουμένως 9:00 μ.μ. έως 4:00 π.μ.) και οι αναπροσαρμοσμένες ώρες κλεισίματος πολυκαταστημάτων, ψιλικών καταστημάτων, καταστημάτων κ.λπ. έως τις 9:00 μ.μ. Τα μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αξιολογηθούν ξανά σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την CCSA.

Θα επιτραπεί επίσης η επαναλειτουργία περισσότερων επιχειρήσεων, από την 1η Οκτωβρίου. Οι επιχειρήσεις και τα ιδρύματα περιλαμβάνουν παιδικούς σταθμούς, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία και εκπαιδευτικά κέντρα. Μπορούν να ανοίξουν για όχι περισσότερο από το 75 τοις εκατό της χωρητικότητάς τους. Θα ισχύουν άλλοι κανόνες Covid-19, όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση.

Τα σαλόνια νυχιών, τα σαλόνια τατουάζ, το μασάζ (όλες οι υπηρεσίες) και τα σπα μπορούν να ανοίξουν για πελάτες με ραντεβού και μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες για όχι περισσότερες από 2 ώρες ανά άτομο. Φαίνεται ότι οι εγκαταστάσεις γυμναστικής, όπως τα γυμναστήρια και τα κέντρα γυμναστικής, θα επιτρέπεται να ανοίξουν, αλλά θα χρειαστούν επαρχιακή έγκριση από τους κυβερνήτες. Υπήρξαν ανάμεικτα μηνύματα σε υπαίθρια αθλητικά γήπεδα που επιτρέπουν στους φιλάθλους με χωρητικότητα 25%, αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί σε τελικές εντολές από τους κυβερνήτες.

Οι κινηματογράφοι θα επιτρέπεται να λειτουργούν μέχρι τις 9:00. για το 50 τοις εκατό της χωρητικότητάς τους. Ζωντανή μουσική στα εστιατόρια μπορεί να εκτελεστεί, αλλά ένα όριο πέντε ερμηνευτών και όλοι εκτός από τον τραγουδιστή πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου.

Εκθέσεις, αίθουσες συνεδριάσεων και παρόμοιοι χώροι παραμένουν κλειστοί για να αποτρέψουν το κοινό από μεγάλες συγκεντρώσεις. Οι χώροι διασκέδασης, όπως μπαρ, νυχτερινά κέντρα και παρόμοια καταστήματα παραμένουν επίσης κλειστοί. Το αλκοόλ παραμένει απαγορευμένο στα εστιατόρια.

Όλοι αυτοί οι περιορισμοί, όπως σημειώθηκε, θα απαιτήσουν την έγκριση του κυβερνήτη της επαρχίας. Οι λεπτομέρειες πιθανότατα θα περιγραφούν όταν οι παραγγελίες αποδεσμευτούν από κάθε επαρχία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Επιπλέον, η CCSA έχει ενέκρινε επίσης τη μείωση της ελάχιστης περιόδου καραντίνας για αφίξεις από το εξωτερικό. Αυτό επηρεάζει τόσο τα προγράμματα τύπου «sandbox» όσο και τα άτομα που μένουν σε θέση καραντίνας. Όσοι παρέχουν απόδειξη πλήρους εμβολιασμού θα λάβουν το χαμηλότερο ημέρα καραντίνας 7 ημερών και να έχουν πρόσβαση σε «ανοιχτές ζώνες» εάν το επιλέξουν (αν και θα μπορούσαν να κάνουν και ένα εναλλακτικό ξενοδοχείο καραντίνας εάν το επιθυμούσαν), ενώ που δεν είχαν αποδείξεις εμβολιασμού θα έπρεπε να τεθεί σε καραντίνα για τουλάχιστον 10 ημέρες (μέσω αέρα και θάλασσας) και 14 ημερών (μέσω εδάφους και φυσικών διαδρομών) σε ξενοδοχεία Εναλλακτικής Καραντίνας.

Τα τεστ Covid-19 μειώθηκαν από 3 σε 2, αν και παραμένουν σε βάρος του επισκέπτη. Αυτή η αλλαγή επηρεάζει επίσης όλα τα προγράμματα στυλ «Sandbox» και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου, εάν δοθεί η τελική έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και νομοθετηθεί στη Βασιλική Εφημερίδα.

Ο Δρ Taweesilp ανέφερε επίσης το εκ νέου άνοιγμα των πιλοτικών περιοχών σε διεθνείς τουρίστες στο πλαίσιο του έργου «Sandbox» που το έργο θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και οι περιοχές που θα ήταν αρχικά οι Μπανγκόκ, Krabi, Phang Nga, Chonburi (Pattaya, Jomtien, Bang Saray) και Chiang Mai καλωσορίζουμε τους εμβολιασμένους ξένους τουρίστες την 1η Νοεμβρίου. (Πλήρης λίστα παρακάτω) Αυτό το σχέδιο είχε αρχικά οριστεί να ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου, ωστόσο, αναβλήθηκε για να δοθεί περισσότερος χρόνος για περαιτέρω εμβολιασμούς σε περιοχές που ανοίγουν ξανά σε ξένους εμβολιασμένους τουρίστες.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι εμβολιασμένοι ξένοι τουρίστες πρέπει να παραμείνουν σε μια ζώνη για επτά ημέρες, περνώντας δύο τεστ Covid-19 μέσω RT-PCR κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μόλις περάσουν αυτό το επταήμερο, μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα. Ορισμένα στοιχεία, όπως το COE (Certificate of Entry) από μια πρεσβεία/προξενείο θα παραμείνουν προς το παρόν, αλλά είναι πιθανό να μειωθούν ή να εξαλειφθούν όταν το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης αντικατασταθεί τελικά από νόμους για τις μεταδοτικές ασθένειες. Οι τουρίστες πρέπει να μείνουν σε ξενοδοχείο SHA+, με κράτηση εκ των προτέρων, και όχι στη δική τους κατοικία. Πρέπει να κάνουν ένα τεστ Covid-19 πριν πετάξουν στην Ταϊλάνδη εκτός από δύο τεστ εδώ. Πρέπει επίσης να πληρούν τις υποχρεωτικές απαιτήσεις ασφάλισης και να διατηρούν μια εφαρμογή παρακολούθησης στα τηλέφωνά τους σε λειτουργία ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της αρχικής περιόδου επτά ημερών τους.

Ο πλήρης κατάλογος των επαρχιών/περιοχών που έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν, εν αναμονή του Υπουργικού Συμβουλίου και περαιτέρω έγκρισης, είναι εδώ. Τις αποκαλούν ΜΠΛΕ περιοχές:

Από την 1η Οκτωβρίου-Πουκέτ Sandbox και 7+7 Surat Thani (Koh Samui, Old Phangan, Koh Tao), Phang Nga (Khao Lak, Koh Yao), Krabi (Koh Phi Phi, Koh Ngai, Railay. Klong Muang Tubkaek)

Από την 1η Νοεμβρίου: Μπανγκόκ, Krabi (και οι δύο επαρχία), Phang Nga (ολόκληρη η επαρχία), Prachuap Khiri Khan (Hua Hin, Nong Kae), Phetchaburi (δήμος Cha-am), Chonburi (Pattaya, Bang Lamung, Na Jomtien, Bang Saray ), Ranong (Koh Phayam), Chiang Mai (περιοχή Mueang, Mae Rim, Mae Taeng, Doi Tao), Loei (Chiang Khan) και Buriram. (Περιοχή Mueang)

Από την 1η Δεκεμβρίου: Chiang Rai, Mae Hong Son, Lamphun, Phrae, Nong Khai, Sukhothai, Phetchabun, Pathum Thani, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Samut Prakan, Trat, Rayong, Khon Kaen, Nakhon Ratchasima, Nakhon Si Thammarathung, , Songkhla, Yala και Narathiwat.

Από την 1η Ιανουαρίου: Surin, Sa Kaeo, Chanthaburi, Tak, Nakhon Phanom, Mukdahan, Bueng Kan, Udon Thani, Ubon Ratchathani, Nan, Kanchanaburi, Ratchaburi και Satun.

Επιπλέον, η CCSA ενέκρινε επίσης περισσότερες δραστηριότητες που επιτρέπονται σε όσους διαμένουν σε μια εναλλακτική καραντίνα που δεν συμμετέχουν σε προγράμματα στυλ "Sandbox", συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε εγκαταστάσεις γυμναστικής, πισίνα, πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους, παράδοση φαγητού και για ορισμένες ομάδες σύντομων επαγγελματικές συναντήσεις επί τόπου.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.14 (7 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.