Η Επιτροπή Ραδιοφωνίας της Ταϊλάνδης απαγορεύει τα ανεπιθύμητα μηνύματα κειμένου μέσω τηλεφώνου

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

 Η Εθνική Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης και Τηλεπικοινωνιών (NBTC) στην Ταϊλάνδη έχει λάβει μέτρα για να απαγορεύσει αυτά που θεωρούν «spam» μηνύματα κειμένου (SMS) στα τηλέφωνα, με ισχύ από την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Η εντολή ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της NBTC, Trairat Viryasirikul, ο οποίος δήλωσε ότι η NBTC πραγματοποίησε συνάντηση με κορυφαίους παρόχους τηλεφώνων και διαδικτύου όπως η DTAC και η AIS σχετικά με τους νέους κανόνες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, συγκεκριμένα, αυτό που μπλοκάρει τις παραγγελίες είναι μηνύματα από πορνογραφικό υλικό, τζόγο, δάνεια και παρόμοιους παρόχους. Ορισμένα μέσα έχουν αναφέρει αυτό ως απαγόρευση σε ΟΛΑ τα ανεπιθύμητα μηνύματα, αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς έτσι. Αντίθετα, είναι ακριβέστερα μια απαγόρευση κατηγοριών μηνυμάτων που είτε θεωρείται παράνομη στην Ταϊλάνδη είτε μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για τον καταναλωτή.

Η απαγόρευση ακολουθεί, σύμφωνα με το NBTC, καταγγελίες πολλών καταναλωτών τον περασμένο χρόνο. Το NBTC είπε ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι τύποι ανεπιθύμητων μηνυμάτων είχαν αυξηθεί σημαντικά και κατά τη διάρκεια της περιόδου Covid-19, ειδικά τα τυχερά παιχνίδια και τα μηνύματα που σχετίζονται με δάνεια που συχνά έβαζαν τους ανθρώπους σε περαιτέρω χρέη ή θήραζαν εκείνους που ήδη υποφέρουν από οικονομικά προβλήματα.

Είναι ενδιαφέρον, σημειώνει το TPN media, οι παραγγελίες αναφέρουν επίσης ότι οι ίδιοι οι πάροχοι δεν πρέπει να στέλνουν μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στους πελάτες, κάτι που έχει προκαλέσει πολλούς να αναρωτιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν αυτό αναφέρεται σε συνεχείς αυτόκλητες προσφορές και μηνύματα από εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις, το NBTC είπε ότι θα δημοσιεύσει μια πλήρη λίστα με «απαγορευμένα» μηνύματα SMS και θα ζητήσει από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να συντάξουν μια κοινή βάση δεδομένων με τη βοήθεια των σχετικών φορέων.

Αυτή η λίστα, σύμφωνα με το NBTC, θα δημοσιευθεί στον ιστότοπό τους στο μέλλον, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν διαθέσιμη και δεν υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα δημοσιευόταν.

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.5 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/