Οι τρεις κύριοι παράγοντες που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για να καθορίσει επαρχίες έτοιμες να ανοίξουν σε ξένους εμβολιασμένους τουρίστες

Μπανγκόκ -

Τον Ιούνιο, ο πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha είχε δηλώσει προηγουμένως τη δήλωσή του να ανοίξει ξανά τη χώρα εντός των επόμενων 120 ημερών. Αυτή η ημερομηνία αναμένεται να λήξει στα μέσα Οκτωβρίου, ωστόσο, είναι πιθανό να αναβληθεί για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες, μετά τις εισηγήσεις μιας συνεδρίασης υποεπιτροπής του Κέντρου για τη Διαχείριση Κατάστασης Covid-19 (CCSA).

Το σχέδιο για την επαναλειτουργία έχει επίσης μετακινηθεί από το «ξανοίγμα» της χώρας σε πέντε μόνο περιοχές (Παττάγια, Τσιάνγκ Μάι, Μπανγκόκ, Χούα Χιν, Τσα-αμ), καθώς και στο παρελθόν «άνοιξε» το Κο Σαμούι, το Κο Τάο, το Κο Πανγκάν. και το Πουκέτ. Αυτό οφείλεται στους παράγοντες (βλ. παρακάτω) που χρησιμοποιεί η CCSA για να αξιολογήσει ποια μέρη της χώρας είναι έτοιμα για ξένους τουρίστες.

Το σχέδιο επαναλειτουργίας σε πιλοτικές περιοχές μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες καθώς και από την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με την CCSA.

Πριν από την επαναλειτουργία της Μπανγκόκ, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και η Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ είχαν συμφωνήσει να εξετάσουν τρεις βασικούς παράγοντες για να ανοίξουν ξανά οι επαρχίες και τελικά ολόκληρη η χώρα σε ξένους εμβολιασμένους τουρίστες. Το "Phuket Sandbox" ήταν κυρίως για να δει αν η χώρα ήταν έτοιμη για ξένους εμβολιασμένους επισκέπτες και να καθορίσει πόσοι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, ο οποίος κατέληξε να είναι περίπου 0.28%, αριθμός απίστευτα χαμηλός. Παρόλα αυτά, η χώρα εξακολουθεί να θέλει να ανταποκριθεί σε αρκετούς προϋποθέσεις για να ανοίξει περαιτέρω.

Οι παράγοντες είναι οι εξής:

  1. Έχει ήδη καλύψει το ποσοστό πλήρους εμβολιασμού το 70 τοις εκατό των ανθρώπων στην περιοχή;Δύο δόσεις εμβολιασμού για το 70 τοις εκατό του πληθυσμού σημαίνουν ότι, σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας (MOPH), ενεργοποιείται ένα αρχικό επίπεδο ανοσίας της αγέλης για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης της επιδημίας Covid-19. Σημειωτέον, το MOPH στοχεύει τώρα στο 80% σε ζώνες χωρίς Covid, όπως η Πατάγια, για να μπορέσει να ανοίξει πραγματικά όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κανονικότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους πληθυσμούς. Οι πιλοτικές τοποθεσίες που προτείνονται να ανοίξουν δεν έχουν φτάσει ακόμη σε αυτά τα επίπεδα και είναι ένας πρωταρχικός λόγος που η CCSA είναι πιθανό να καθυστερήσει επίσημα το σχέδιο ανοίγματος για τον Νοέμβριο στη συνάντησή της "all hands on deck" τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021.
  2. Η τάση των καθημερινών μολύνσεων από τον Covid-19 μειώνεται σημαντικά;

    Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνέχισε να μειώνεται σε εθνικό επίπεδο από τις 13 Αυγούστου. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός εξακολουθεί να φτάνει τις 10,000 ημερησίως και οι περισσότερες από αυτές είναι εγχώριες λοιμώξεις.Στην Μπανγκόκ και το Τσονμπούρι, υπήρξε μια τάση μείωσης των καθημερινών λοιμώξεων από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά ο αριθμός των μολυσμένων παρέμεινε υψηλός καθώς η Μπανγκόκ εξακολουθεί να χτυπά 2,000 άτομα κατά μέσο όρο καθημερινά, ενώ ο Chonburi έχει αναφέρει κατά μέσο όρο περισσότερα από 700 καθημερινά κρούσματα. Η πλειοψηφία αυτών στο Chonburi βρίσκεται σε εργοστάσια, βιομηχανικές περιοχές και πρόσφατα νέους στρατώνες στρατιωτών. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του MOPH εξακολουθούν να ανησυχούν για τις υποθέσεις συνολικά.

    Για τη δεύτερη ομάδα πιλοτικών περιοχών στο Phetchaburi (Cha-Am), το Prachuap Khiri Khan (Hua Hin) και το Chiang Mai, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν αρκετά χαμηλός σε σύγκριση με την Bangkok και το Chonburi, το MOPH θεωρεί ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι απρόβλεπτη και θέλει να ενισχύσει περαιτέρω τον εμβολιασμό.

  3. Υποστηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας επαρκώς και αποτελεσματικά τη μεταφορά και τη θεραπεία ασθενών με Covid-19; 

    Για το Phuket Sandbox, οι επαρχιακές αρχές του Πουκέτ έχουν προετοιμάσει κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, νοσοκομειακά κρεβάτια, δωμάτια ΜΕΘ υψηλής απόδοσης και θαλάμους κοόρτης, καθώς και ίδρυσαν νοσοκομεία πεδίου εντός 48 ωρών για να φιλοξενήσουν ενέσεις στους τουρίστες που ταξιδεύουν στο πλαίσιο του έργου. Η τάση και το ποσοστό πληρότητας των νοσοκομειακών κρεβατιών στην Μπανγκόκ και τη γειτονιά της έχουν βελτιωθεί σημαντικά, σύμφωνα με τον Kiattipoom Wongrachit, μόνιμο γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας. Η Ταϊλάνδη έχει επίσης τη δυνατότητα να φιλοξενήσει επαρκώς ασθενείς, καθώς ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να είναι σταθερός. Ειδικότερα, το Chonburi διαθέτει εκτεταμένες νοσοκομειακές κλίνες και δέχεται πολλές μεταφορές από επαρχίες με λιγότερα νοσοκομεία σε καθημερινή βάση.

 

ΦΩΤΟ: INN News

Μία από τις σημαντικότερες ανησυχίες που θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση των τουριστών για το ταξίδι στην Ταϊλάνδη είναι η εφαρμογή του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης που έχει παραταθεί 13 φορές τους τελευταίους 17 μήνες. Με το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης απαιτείται επίσης πιστοποιητικό εισόδου, ή COE, για την είσοδο στη χώρα, το οποίο πρέπει να δοθεί από πρεσβεία ή προξενείο, προσθέτοντας σημαντική γραφειοκρατία στους πιθανούς επισκέπτες.

Παρόλο που η υπουργική επιτροπή ενέκρινε ένα τροποποιημένο σχέδιο νόμου για τον έλεγχο ασθενειών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης έναντι καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και ουσιαστικά για να επιτρέψει στην κυβέρνηση να αντικαταστήσει τους νόμους περί Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης, αυτό δεν σημαίνει ότι το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης θα ανακληθεί. Επιπλέον, η συνεδρίαση της υποεπιτροπής της CCSA θα πρότεινε νέα παράταση του Διατάγματος έως τον Νοέμβριο στη γενική συνέλευση της CCSA.

Συνολικά, τα συμπεράσματα και οι εκτιμήσεις όλων των παραπάνω θεμάτων θα οριστικοποιηθούν στη μεγάλη συνεδρίαση της CCSA, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4 (7 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.