Όταν η Pattaya ανοίξει σε ξένους τουρίστες, η πόλη σχεδιάζει να επικεντρωθεί πρώτα στους Ινδούς και τους Ρώσους επισκέπτες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Καλωδιακή τηλεόραση Sophon (STV)

Πατάγια -

Η Pattaya Business and Tourism Association (PBTA) σχεδιάζει να επικεντρωθεί πρώτα στους Ινδούς και Ρώσους τουρίστες όταν η πόλη είναι ανοιχτή σε εμβολιασμένους ξένους τουρίστες.

Ο κ. Boonanan Pattanasin, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Τουρισμού της Pattaya, (PBTA) είπε στο The Pattaya News χθες το απόγευμα, 21 Σεπτεμβρίου, «Πολλές πόλεις μπορεί να είχαν αναβάλει το σχέδιο να ανοίξουν για ξένους τουρίστες. Ωστόσο, η Pattaya είναι έτοιμη να ανοίξει ήδη από την 1η Οκτωβρίουst, εάν δοθεί άδεια από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA).»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Καλωδιακή τηλεόραση Sophon (STV)

«Ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών μας ήταν Κινέζοι, ωστόσο, η κινεζική κυβέρνηση εξακολουθεί να μην επιτρέπει στους πολίτες τους να βγαίνουν από τη χώρα σε τουριστικές ομάδες. Επιπλέον, η Κίνα έχει μια σημαντική υποχρεωτική καραντίνα τριών εβδομάδων για την πλειονότητα των πολιτών που μπορούν να φύγουν για να επιστρέψουν στο σπίτι αυτή τη στιγμή, κάτι που δεν ευνοεί τον τουρισμό. Καθώς η Κίνα συνεχίζει να ακολουθεί μια στρατηγική «Zero Covid», είναι απίθανο αυτό να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή στο εγγύς μέλλον, ενώ η Ταϊλάνδη και η Pattaya κινούνται σε μια στρατηγική «ζωής με τον Covid-19». Ο Boonanon εξήγησε στα μέσα ενημέρωσης του TPN.

«Ως εκ τούτου, εστιάζουμε τώρα σε Ινδούς και Ρώσους τουρίστες που επιτρέπεται να ταξιδεύουν από τις χώρες τους. Εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την Πατάγια και οι συνεργάτες μας από την επιχειρηματική και τουριστική βιομηχανία αναφέρουν τακτικό, έντονο ενδιαφέρον από πολίτες και από τις δύο χώρες για την επίσκεψη στην Πατάγια». πρόσθεσε ο Boonanan.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι οι συντάκτες και το προσωπικό μας λαμβάνουν δεκάδες μηνύματα από Ινδούς υπηκόους, ιδιαίτερα εβδομαδιαίως μέσω των διάφορων καναλιών επικοινωνίας μας σχετικά με το πότε η Ταϊλάνδη, και συγκεκριμένα η Πατάγια, θα είναι ανοιχτά στους Ινδούς επισκέπτες χωρίς καραντίνα. Αν και λαμβάνουμε ερωτήσεις από πολίτες από άλλες χώρες, αυτή είναι μακράν η πιο κυρίαρχη.

«Επιπλέον, η Ινδία και η Ρωσία δεν έχουν πολύ περιορισμένους/χαλαρούς κανόνες σχετικά με την καραντίνα όταν οι πολίτες επιστρέφουν στις χώρες τους, ενώ ορισμένα από τα άλλα προηγούμενα τουριστικά σημεία μας όπως η Κορέα και η Ταϊβάν εξακολουθούν να έχουν υποχρεωτική καραντίνα κατά την επιστροφή τους». Ο Μπουνανόν συνέχισε.

«Αυτός είναι ένας άλλος παράγοντας που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τους τουρίστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Δυτικές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία έχουν επίσης εκτεταμένα μέτρα καραντίνας κατά την επιστροφή, τα οποία θα περιορίσουν αυτές τις αγορές. Οι ΗΠΑ, ωστόσο, υπήρξαν σημαντικός προμηθευτής τουριστών για το Sandbox και δεν έχουν κανόνες καραντίνας κατά την επιστροφή ή απαγόρευση αναχώρησης και πιθανότατα θα παρέχουν επίσης κάποιο επίπεδο επισκεπτών όταν χαλαρώσουν οι περιορισμοί στην Ταϊλάνδη, αν και λόγω απόστασης και τιμής θα είναι πουθενά κοντά στο επίπεδο των Ρώσων και Ινδών επισκεπτών». δήλωσε ο Boonanon.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους Ινδούς επισκέπτες ειδικότερα, εκτός φυσικά από την καραντίνα, που είναι απαράδεκτο για αυτούς, καθώς οι περισσότεροι έρχονται για σύντομες επισκέψεις λόγω ωρών πτήσης μόνο λίγων ωρών, είναι ότι έχουν περιοριστεί από το να έρχονται για τουρισμό (εκτός από περιορισμένο ομάδες για επαγγελματικούς λόγους ή με την οικογένεια) ή το πρόγραμμα sandbox από νωρίτερα φέτος λόγω ανησυχιών σχετικά με το ξέσπασμα της παραλλαγής Delta. Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες για να τερματιστεί αυτή η απαγόρευση για τους Ινδούς τουρίστες, ειδικά πριν ανοίξει ξανά η Pattaya, καθώς πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο. Αυτό δεν είναι ένα θέμα για τους Ρώσους, στους οποίους επιτρέπεται να επισκέπτονται, ωστόσο, δεν ενδιαφέρονται επίσης για καραντίνα». πρόσθεσε ο Boonanon.

«Πολλοί κάτοικοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξακολουθούν να φοβούνται ένα άλλο κύμα της πανδημίας όταν η Pattaya ανοίγει πραγματικά σε ξένους τουρίστες χωρίς καραντίνα, αλλά στην επιχειρηματική κοινότητα θέλει να τονίσει στην κυβέρνηση ότι τα μέτρα καραντίνας, όπως το κλείσιμο επιχειρήσεων, ο περιορισμός δημοφιλών τουριστικών δραστηριοτήτων όπως η κατανάλωση αλκοόλ, η νυχτερινή ζωή, η απαγόρευση κυκλοφορίας κ.λπ. δεν αποτελούν μακροπρόθεσμη λύση. Μόλις ανοίξει η Πατάγια, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε γονατιστικές αντιδράσεις τη στιγμή που υπάρχουν μερικά κρούσματα Covid-19, ειδικά σε εμβολιασμένα άτομα και σε ασυμπτωματικούς και κλειστούς επιχειρηματικούς τομείς. Η Pattaya είναι περίπου 70% εμβολιασμένη και θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει η CCSA για επαναλειτουργία αυτόν τον μήνα, όντας πλήρως έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες». είπε ο Μπουνανόν.

«Η οικονομία πρέπει να προχωρήσει γιατί τα οικονομικά προβλήματα συνεχίζονται εδώ και δύο χρόνια, καταστρέφοντας την τουριστική οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα της Πατάγια. Ο εμβολιασμός είναι ξεκάθαρα η απάντηση, όπως και η ζωή με τον Covid-19, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να μην κοιτάμε πίσω σε lockdown και περιορισμούς για να καλωσορίσουμε πίσω τους τουρίστες». κατέληξε ο Boonanon.

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι οι συναντήσεις γύρω από το πότε ακριβώς η Pattaya πιθανότατα θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την είσοδο ξένων εμβολιασμένων τουριστών, με κανόνες, έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν με την CCSA τις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα μια μεγάλη συνάντηση την επόμενη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου.

Για την τρέχουσα πρόταση και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1.83 (18 ψήφους)
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.