Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης προβλέπει καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές έως πολύ δυνατές βροχοπτώσεις τις επόμενες 7 ημέρες

Εθνική -

Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ανέφερε 7ήμερες μετεωρολογικές προβλέψεις με καταιγίδες με μεμονωμένες έντονες έως πολύ έντονες βροχοπτώσεις στην Ταϊλάνδη από σήμερα έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Γενικά, μεταξύ 21 και 24 Σεπτεμβρίου, μια κοιλάδα μουσώνων βρίσκεται στον κάτω Βορρά, στο Κεντρικό, στα Ανατολικά και στα Βορειοανατολικά, ενώ ένας ισχυρός νοτιοδυτικός μουσώνας επικρατεί στη Θάλασσα Ανταμάν και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, με αποτέλεσμα πιθανές καταιγίδες με μεμονωμένες ισχυρές σε πολύ έντονες βροχοπτώσεις στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της 25ης - 27ης, μια ενεργή κυψέλη χαμηλής πίεσης πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας προβλέπεται να μετακινηθεί στο μέσο Βιετνάμ καθώς και να κινηθεί για να ακολουθήσει την κοιλάδα των μουσώνων που βρίσκεται στην κεντρική, την ανατολική και τη χαμηλότερη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, προκαλώντας συνεχή βροχές με μεμονωμένες έντονες έως πολύ ισχυρές βροχές στη χώρα.

Στη βόρεια Ταϊλάνδη, διάσπαρτες έως αρκετά εκτεταμένες καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου με ελάχιστη θερμοκρασία 22°C και μέγιστη θερμοκρασία 35°C.

Στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, προβλέπονται διάσπαρτες έως αρκετά εκτεταμένες καταιγίδες μεταξύ 21 και 24 Σεπτεμβρίου και μεμονωμένες έντονες έως πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται από τις 25 έως τις 26 με ελάχιστη θερμοκρασία 22°C και μέγιστη θερμοκρασία 34°C.

Στις κεντρικές επαρχίες και τη μητροπολιτική περιοχή της Μπανγκόκ, αναμένονται διάσπαρτες έως αρκετά εκτεταμένες καταιγίδες καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, ενώ μεμονωμένες ισχυρές έως πολύ ισχυρές βροχές προβλέπονται για τις 21 – 22 και 25 – 26 με ελάχιστη θερμοκρασία 23°C και μέγιστη θερμοκρασία 34°C.

Στην ανατολική Ταϊλάνδη, που περιλαμβάνει το Chonburi και την Pattaya, αναμένονται αρκετά εκτεταμένες καταιγίδες καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, ενώ μεμονωμένες ισχυρές έως πολύ ισχυρές βροχές προβλέπονται για τις 21 – 22 και 25 – 26. Τα κύματα προβλέπεται να είναι περίπου 2 μέτρα και πάνω από 2 μέτρα σε καταιγίδες.

Στις νότιες επαρχίες, κατά τη διάρκεια της περιόδου αναμένονται διάσπαρτες έως αρκετά εκτεταμένες καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές βροχές κατά την περίοδο. Κύματα προβλέπονται περίπου 1-2 μέτρα και περίπου 2 μέτρα με καταιγίδες στα ανατολικά παράλια ενώ 2 μέτρα και πάνω από 2 μέτρα με καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά παράλια.

Το τμήμα προειδοποίησε επίσης τους ανθρώπους στις περιοχές κινδύνου στο Βορρά, το Βορειοανατολικό, το Κεντρικό, το Ανατολικό και το Νότο να προσέχουν από τις σοβαρές συνθήκες. Όλα τα πλοία θα πρέπει να κινούνται με προσοχή και να μένουν μακριά από περιοχές με καταιγίδες.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.