Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας πραγματοποιούν συγκέντρωση αυτοκινήτων στην Πατάγια για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Τσονμπούρι

ΦΩΤΟ: MGR Online

Πατάγια -

Μια ομάδα διαδηλωτών της Pattaya πραγματοποίησε, όπως αποκαλούσαν, συγκέντρωση «Car Mob» από την Pattaya στο Laem Chabang για να «καλωσορίσουν» και να διαμαρτυρηθούν για τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Prayut Chan O'Cha, ο οποίος επισκέφθηκε το Chonburi σήμερα (17 Σεπτεμβρίου).

Η Pattaya News σημειώνει ότι περιέγραψαν τον εαυτό τους ως όχλο αυτοκινήτων και χρησιμοποίησαν ετικέτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περιγράψουν τον εαυτό τους ως τέτοιο.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στο εμπορικό κέντρο Big C στη Νότια Πατάγια και ηγήθηκε του αρχηγού κ. Wanchalerm Kunsane. Αυτή η ομάδα έχει πραγματοποιήσει αρκετές διαμαρτυρίες τους τελευταίους μήνες, διαμαρτυρόμενη κυρίως για τις πολιτικές και τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης εμβολίων, της κατανομής και των περιορισμών και των κανονισμών που έχουν δει πολλές επιχειρήσεις να κλείνουν για μήνες, βάζοντας χιλιάδες ανθρώπους εκτός δουλειά. Οι διαμαρτυρίες τους έχουν ως επί το πλείστον στόχο τον Πρωθυπουργό, ζητώντας του να παραιτηθεί για αυτό που αποκαλούν κακή διαχείριση της πανδημίας.

Οι διαδηλωτές στα οχήματά τους συγκεντρώθηκαν κορνάροντας και επιδεικνύοντας πινακίδες, πανό και κορδέλες για να ενημερώσουν τον Ταϊλανδό πρωθυπουργό ότι είναι απογοητευμένος από την απόδοσή του.

Αστυνομικοί και αστυνομικοί της περιοχής έχουν επιθεωρήσει γύρω από την περιοχή για να βεβαιωθούν ότι δεν υπήρξε βία. Η αστυνομία ενημέρωσε επίσης την ομάδα ότι οι συγκεντρώσεις και οι συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των διαμαρτυριών, ήταν ενάντια στη νομοθεσία της Ταϊλάνδης επί του παρόντος για την «αποτροπή της εξάπλωσης του Covid-19». Ωστόσο, η ομάδα διαμαρτυρίας δεν διαλύθηκε παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών επιβολής του νόμου. Η αστυνομία, ωστόσο, ακολούθησε μια «ήπια προσέγγιση» και δεν προσπάθησε να διαλύσει βίαια τη συγκέντρωση.

Οι διαδηλωτές σχεδίαζαν να κατευθυνθούν στο Laem Chabang στη Si Racha, όπου ο πρωθυπουργός επιθεώρησε ένα έργο «Factory Sandbox». Το Factory Sandbox επιτρέπει στα εργοστάσια να συνεχίσουν να παραμένουν ανοιχτά και να εργάζονται ενώ διεξάγουν τακτικές δοκιμές για Covid-19, στεγάζοντας όλο το προσωπικό στο συγκρότημα και θέτοντας θετικά περιστατικά σε καραντίνα επιτόπου σε ειδικά νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, τα εργοστασιακά sandboxes είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της επιχείρησης εξαγωγών της Ταϊλάνδης με επιτυχία παρά την κατάσταση του Covid-19 στην Ταϊλάνδη.

Οι διαδηλωτές, παρά τις προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν απευθείας τα εργοστάσια όπου επισκεπτόταν ο Πρωθυπουργός λόγω πολλών αστυνομικών σημείων ελέγχου και οδοφραγμάτων. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία βία και οι διαδηλωτές παρέμειναν ειρηνικοί ενώ εξέφραζαν τις απόψεις τους. Οι διαδηλωτές έχουν ορκιστεί περισσότερες συγκεντρώσεις και συγκεντρώσεις τις επόμενες εβδομάδες.

ΦΩΤΟ: MGR Online

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.