Το Phuket Sandbox δεν βοηθά τους περισσότερους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, λένε οι τοπικοί επιχειρηματίες

Πουκέτ -

Οι τοπικοί ιδιοκτήτες καταστημάτων και οι επιχειρηματίες στο Πουκέτ συμφώνησαν αμοιβαία ότι το Phuket Sandbox, ένα πρόγραμμα για την προσέλκυση ξένων εμβολιασμένων τουριστών, δεν βοήθησε τον εγχώριο τουρισμό και τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Ιούλιο.

Τοπικοί ρεπόρτερ χθες, 16 Σεπτεμβρίου, πήραν συνεντεύξεις από πολλούς καταστηματάρχες στην Παλιά Πόλη του Πουκέτ στην οδό Thalang σχετικά με την τουριστική κατάσταση μετά την εφαρμογή του Phuket Sandbox για την υποδοχή των εμβολιασμένων αλλοδαπών για περισσότερο από δύο μήνες.

Όλοι μαζί μίλησαν ότι το νησί είναι ακόμα πολύ ήσυχο χωρίς σχεδόν καθόλου τουρίστες. Ακόμα κι αν υπάρχουν τουρίστες, οι περισσότεροι από αυτούς συνήθως εκτιμούν τη γειτονιά και σπάνια αγοράζουν πράγματα.

Ένας εκπρόσωπος τοπικών επιχειρηματιών είπε στους δημοσιογράφους: «Τώρα, βλέπουμε μερικούς ξεναγούς που φέρνουν τουρίστες από το Phuket Sandbox Project για να ταξιδέψουν στην Παλιά Πόλη του Πουκέτ, αλλά μόνο ορισμένες ημέρες, όχι κάθε μέρα. Αυτές είναι επίσης συχνά «ξεναγήσεις» που βασίζονται στο να δουν την αρχιτεκτονική και την περιοχή και να μην επιτρέπουν στους επισκέπτες να περιπλανηθούν στα καταστήματα».

«Η συνολική κατάσταση στην πόλη και στην Παλιά Πόλη του Πουκέτ εξακολουθεί να είναι ανησυχητική με μια ήσυχη ατμόσφαιρα και χωρίς τουρίστες. Οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Το Phuket Sandbox δεν βελτιώνει πραγματικά τον τουρισμό στην περιοχή. Η ατμόσφαιρα είναι ήσυχη επειδή η κυβέρνηση δεν επιτρέπει το αλκοόλ στα εστιατόρια, τη μουσική και άλλα πράγματα που θέλουν οι τουρίστες στις διακοπές».

«Ορισμένες μεγάλες και ισχυρές επιχειρήσεις και θέρετρα μπορεί να έχουν κάποια οφέλη από το sandbox, αλλά όχι εμείς. Επιπλέον, η τρέχουσα κατάσταση πανδημίας στην περιοχή εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη, κάνοντας την τουριστική ατμόσφαιρα να γίνεται πιο ήσυχη. Η ψυχαγωγία και η νυχτερινή ζωή εξακολουθούν να είναι κλειστές με κυβερνητική εντολή, παρά τους υψηλούς αριθμούς εμβολιασμών, βλάπτοντας επίσης τον αριθμό των τουριστών και των επιχειρήσεων που μπορούν να ανοίξουν. Όταν επετράπη να ανοίξουν αυτές οι επιχειρήσεις, βοηθά όλες τις άλλες επιχειρήσεις και αγορές της περιοχής με ζωηρή και συναρπαστική δέσμευση. Ωστόσο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην τα αφήνει να ανοίξουν».

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μίλησαν επίσης αρνητικά για αυτό που λένε ότι αλλάζουν διαρκώς τους ταξιδιωτικούς κανόνες σχετικά με τον εγχώριο τουρισμό και τους επισκέπτες από όλη την Ταϊλάνδη, αναφέροντας ότι οι κανόνες είναι υπερβολικά αυστηροί και συνεχώς αλλάζουν απαγορεύουν στους ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στην Ταϊλάνδη να επισκέπτονται, βλάπτοντας περαιτέρω την οικονομία.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει μιλήσει συνεχώς για τα οφέλη του Sandbox και τα συνολικά χρήματα που αποκομίζονται, αλλά σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων και λιανικής πώλησης, τα περισσότερα από αυτά εφαρμόζονται σε ξενοδοχεία SHA+, σε δοκιμές Covid-19 και σε «μεγάλες επιχειρήσεις» υψηλής ποιότητας. και όχι οι μικρότεροι λιανοπωλητές που το χρειάζονται πραγματικά.

Η τρέχουσα ελπίδα από τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στο Πουκέτ είναι ότι το νησί θα εγκριθεί από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να ανοίξει «εντελώς» μέχρι τον Δεκέμβριο, μια πρόταση που απαιτεί την κατάργηση πολλών ακριβών τεστ Covid-19 μετά την άφιξη και περιορισμούς στο πού μπορεί κανείς να μείνει . Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θέλουν κάθε τομέας, συμπεριλαμβανομένης της νυχτερινής ζωής, πάντα δημοφιλής στους τουρίστες, ανοιχτός και διαθέσιμος για τους πελάτες. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θέλουν επίσης λιγότερους περιορισμούς για τους εγχώριους επισκέπτες και λιγότερη γραφειοκρατία, όπως το μισητό COE (Certificate of Entry) για τους ξένους επισκέπτες. Μέχρι στιγμής, το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, ή CCSA, δεν έχει σχολιάσει επίσημα ούτε αναθεωρήσει την πρόταση, ούτε έχουν υποσχεθεί να το κάνουν.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.5 (6 ψήφους)
Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.